Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Karja
44703 příspěvků moje polička 26. zaří 2024 07:44

Pinot Noir

Viki je šikovnej pro spolupráci. Těžší to mít budete, ale určitě jen v těch nižších dětských letech a pak se to srovná, bude s tím umět pracovat To je jak s tou školkou, taky to vypadalo, že nezvládne režim běžných školek a pak taková překvapení...prostě on pak všechny ty nástrahy překoná!

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 26. zaří 2024 07:51

Karja já si to taky myslím 

Offline monis
1611 příspěvků moje polička 26. zaří 2024 09:39

Jaký máte názor na odklady letních dětí? Dcera je srpnová a do školy by měla jít příští rok jako čerstvě šestiletá. Standardní předškolák, bez logo vad , má zájem se učit. Já jsem odpůrce současného trendu 24% odkladu a pokud nedostaneme impuls ze školky, tak jsme odklad určitě dávat nechtěli. Ovšem když jsem nastoupila letos v září do šatny předškoláků a viděla tam ty o hlavu větší odkladové děti a představila si, že to pak může být klidně 1/4 třídy, tak jsem znejistěla. Nechci naskakovat do spirály ostatní dávají odklad, tak já dám taky, ať pak moje čerstvě šestileté dítě nechodí do třídy, kde můžou být klidně i 7,5 leté. Předpokládám, když půjdemd do ppp, tak nám řeknou, ať si to stejně rozhodneme sami?

Offline Vari
2220 příspěvků moje polička 26. zaří 2024 09:53

monis Ja mam deti o rok mladsi a modlim se, aby se do ty doby odklady nezrusily. Holka na skolu asi zrala bude, uz ted v cerstvych ctyrech umi Ř a krasne mluvi, vydrzi u neceho sedet. Jenze ja nechci, aby byl vsude suverenne nejmladsi a nejmensi. Znam par lidi, co dali srpnove deti do skoly v sesti a vsichni by to zmenili a rok pockali.

Offline JankaM
3105 příspěvků moje polička 26. zaří 2024 09:56

monis synek je na konci srpna, taky nám v poradně řekli že je rozhodnutí na nás, jejich doporučení byl odklad. Tak měl odklad a zatím myslím že jsme udělali dobře,  je ve druhé třídě, velikostně je menší, jinak naprosto průměrný, možná v blbostech vyniká .  

Offline brrr
12341 příspěvků moje polička 26. zaří 2024 10:01

monis Synovec je v půlce srpna, šel do školy normálně, problém žádný. U nás je výhoda vesnice, všichni se znají ze školky, do předškoláků chodili společně. A holky mají výhodu, že jsou ze začátku napřed.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 26. zaří 2024 10:01

monis moje ségra se červencové "podvyživené" tintě, teda byla. Odklad neměla a bylo to dobré rozhodnutí, škola jí bavila a šla jí, o rok později by se tam hrozně nudila, protože by už všechno uměla. Jediný problém byl její sociální neobratnost a taková ta zaraženost, ale v tom se za rok moc neposunula, je prostě jiná - opravdu spokojená mezi spolužáky byla až na osmiletém gymplu, ale i tam je jiná. Takže odklad by v tomhle nepomohl. U ní teda od školky a od nějaké té paní z poradny, která teda byla jen ve školce, žádné doporučení k odkladu nepřišlo.

Naopak můj syn, kdyby se narodil v červnu třeba, by na odklad asi zralý byl. Je listopadový a školu sice zvládá dobře, ale to sezení a dlouhé soustředění mu trochu potíže činí.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 26. zaří 2024 10:03

brrr myslím, že holky mají hlavně výhodu, že je víc baví ty věci, které "systém" ocení. Bývají šikovnější na práci s tužkou, nemlátí ten testosteron, takže vydrží víc v klidu,...

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 26. zaří 2024 10:09

Ja nad tym tiez uvazujem. Mladsi je v polovici juna, co je podla mojej kamosky ucitelky u chlapcov taky hranicny termin. Letnym by ona dala vsetkym odklad (chlapcom). 

Syn je sikovny ale ta rec je stale dost zla a s tym, ze nevieme najst volneho logopeda, to vidim na odklad. A taktiez mu len velmi zvolna prechadza strach z cudzich ludi a prostredia, ale to sa za rok moze dost zlepsit.

Starsiemu ten odklad veľmi pomohol a to nastupoval do skoly ako 7,5 rocny, coho som sa obavala. Je tam suverenne najstarsi ale vidiet to nastastie nie je :)

Offline Tabea
8114 příspěvků moje polička 26. zaří 2024 10:09
Reakce na Evaeva:

brrr myslím, že holky mají hlavně výhodu, že je víc baví ty věci, které "systém" ocení. Bývají šikovnější na práci s tužkou, nemlátí ten testosteron, takže vydrží víc v klidu,...

​do kamene tesat! Vzpomnela jsem si na syna v první třídě. Učitelka rekla, že když budou každý den číst, dostanou další týden malý dárek. Dostali obrázek na vymalování. Pořád říkal, že učitelka je lhářka. Pro něj byl obrázek opruz, když stejně museli pořád něco vymalovávat. Vůbec se mu nedivím.
Dcera by měla z hezkyho obrázku radost. 

Offline Potrefenáhusa
38865 příspěvků moje polička 26. zaří 2024 10:09

monis já mám červnový dite a "preventivně" o tom vůbec neuvazuju 

Online DruI
5585 příspěvků moje polička 26. zaří 2024 10:10

monis Já bych se zeptala ve školce, co si o tom myslí, protože oni nejlíp posoudí její chování v kolektivu. A určitě bych se před zápisem objednala do poradny. Rozhodnutí je samozřejmě na rodičích, ale nám psycholožka zdůvodnila, proč doporučuje odklad. My to teda měli jednoduché v tom, že dcera logo vady má, ale co si skoro myslím, že je důležitější, že nebyla emocionálně zralá. Ta psychika je myslím nejdůležitější. Já bych to podle toho jestli bude největší nebo nejmenší ve třídě nehodnotila. Když na to přijde, tak moje dcera měla odklad a stejně je polovina její třídy větší než ona :o)

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 26. zaří 2024 10:12

monis pokial nema ziadny problem, ktory by sa odkladom mohol zlepsit, ja by som ju dala. Aj tak budde vacsina deti v triede neodkladova tak ako ona. Syn je s odkladom myslim jediny v triede. A teda trochu ma desi kolko bude mat chudak rokov ked skončí strednú skolu :)

Offline Potrefenáhusa
38865 příspěvků moje polička 26. zaří 2024 10:14

DruI mne přijde, ze se pak ty rozdíly můžou hodně projevit v pubertě, kdy by tam teoreticky mohlo o rok a půl mladší dite bejt sto let za vopicema

ja včera poslouchala na hřišti rozhovor podle mě tak ctvrtacek, max patacek o gayich a lesbach a trochu mi z toho vstavaly vlasy na hlavě 

Offline Makara
3648 příspěvků moje polička 26. zaří 2024 10:15

Garfie Podle mne záleží, zda tu uznají japonskou maturitu. Pak si myslím, že češtinu řešit nemusíš. Z "našeho" gymplu odešlo pár děcek na gympl do "druháku" do Francie. Maturitu tam dělají hned po třeťáku. Jedna synova spolužačka se vrátila s tou francouzskou maturitou a hned šla na českou VŠ (dokonce myslím že na žurnalistuku). Ještě jí nebylo osmnáct, tak si musela žádat o nějakou výjimku. O dodělávání maturity z češtiny syn nic neříkal, ale tak ho to nemuselo zaujmout. Když v mezičase nedostaneš potřebné informace, můžu požádat syna o zjištění podrobností. Jiný spolužák se vrátil zpět do posledního ročníku a dělal celou českou maturitu. 

Offline Karja
44703 příspěvků moje polička 26. zaří 2024 10:15

monis Já jsem taky myslela, že nám v ppp dají posudek a řeknou rozhodněte to sami, ale oni řekli, že ne, že určitě neodkládat, že je to přesně plně adekvátní stav k nástupu do školy. A i ve školce říkali, vůbec neodkládat, dát do školy. Takže to jen k tomu, že ti nikdo neporadí pak:-D

Ted mají ve třídě dva kluky s odkladem a prostě jako je vidět, že oprávněně, že nejsou ničím dopředu ti kluci, že by bylo vidět, že jim bude už 8. A dvě holky, co jsou v září, jako ty jsou napřed tak spíš jako sociálně, ale myslím, že za rok dva se to srovná. 

Takže bych to preventivně nezvažovala a nebála se, že ti ve školce nebo v poradně nedají objektivní zpětnou vazbu. 

Online notna
9449 příspěvků moje polička 26. zaří 2024 10:17

monisPodle vzrůstu bych se neřídila.?Jestli je dcera sikovna v těch sociálních dovednostech, tak to bude dobré. Moje dcera je sice na jaře, ale měla váhový a růstový 3.percentil. Vždy a všude byla a je nejmenší a ve školce, škole, v kolektivech to nikdy nebyl problém. Maximálně dospělí, kteří ji neznali, jí nevěřili věk. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 26. zaří 2024 10:18

Potrefenáhusa ale vůbec to tak být nemusí. My měli mezi nejmladší a nejstarší spolužačkou skoro dva roky a kdybys je potkala, řekla bys, že je to naopak. A to nemyslím fyzicky.

Offline Jos
příspěvků moje polička 26. zaří 2024 10:19

monis mne nasi pred 30 lety odklad zaridili, prakticky bez duvodu a nebylo to dobre. Jo a do skolky jsem treba nechodila. S nastupem do skoly jsem uz umela psat, cist, pocitat a zaklady AJ. Skola me vubec nebavila, nudila jsem se tam a deti mi prisly pozadu. U kluka bych odklad zvazovala, ale my holky jsme proste rychlejsi na tom zacatku. 

Online DruI
5585 příspěvků moje polička 26. zaří 2024 10:20

Potrefenáhusa Jasně, to je další věc, ale to neodhadneš, ta puberta taky u každého nastoupí jindy. Dcera je pořád taková dětská a jestli bude po mně, tak jí to vydrží dlouho. Její o rok starší sestřenice působila v jejím věku rozhodně vyspěleji.