A já vám řeknu, že nejhorší je, když se jedno dítě v kalužích rochnit chce a druhé je princezna. Se pak nedaj pořádně udržet na jednom místě ;o)
Vše o těhotenství a dětech
Potrefenáhusa Jo Elsu jsme taky měly a s tím spojeny záměr vlasy na zadek, a toho jsem se strašně desila:D
žluťásek continuity syn taky porad gumuje. Vubec to nechapu, kde se v nem ten perfekcionismus bere. Kvuli jedny krivy carce vygumuje cely odstavec, nebere to pak konce. A taky porad ztracite pera? My od zacatku zari prisli uz o 3.... az nekde uvidim piloty v akci, musim jich koupit cely svazek, uz me to neba
Domaci úkoly a vlastně komplet domácí priprava
ja už byla hodně nepříjemná a dítě ostentativne ronilo krokodýlí slzy![]()
Gatita no když vezmeš kolik stojí do toho ty náplně, tak bych ztracený pero tolik neřešila - u nás se tolik neztrácí, ale zas se rozbije, za rok ich takto zlikvidují taky několik. ![]()
žluťásek nás večer čeká přečíst dvě stránky z jakékoliv knížky a nakreslit obrázek toho nejhezčího, co se tam odehrálo. Už vidím, jak náš výtvarník zase sesmolí nějakou hrůzu tupou tužkou někde v rožku sešitu. ![]()
Minulý víkend bylo podobné zadání, dvě strany a zapsat si tři věci, co ho zaujaly. To proběhlo celkem v klidu, ale jeden bod měl psacím písmem, jeden hůlkovým a jeden takovou podivnou kombinací. To písmo pořád nemá nějak zafixované a ustálené. Úplně slyším, jak by naše učitelky před 35 lety hrozily propadnutím a zvláštní školou a tady se zdá, že to nikomu nevadí. ![]()
Gatita syn si naštěstí svoje věci zatím hlídá, neztrácí pera, pastelky, mikiny ani kšiltovky. Píšou tornádem, to naštěstí nestojí moc. Ale trochu mi vadí z eko hlediska, že je jednorázové. Vypsal už od loňska tři.
Potrefenáhusa No holt housata, co bys chtěla?
A můžeme fakt moc doporučit Geoodpoledne v Geoparku Říčany. Celé je to venku, největší atrakce je samozřejmě rýžování malinkých granátků v jezírku, pro menší děti je tam velké pískoviště s dinosauřími kostmi, pro odvážné replika jeskyně s nástěnnými malbami a krápníky. Pro větší děti hra o výskytu uhlíku na Zemi, kde za splněné úkoly získávají korálky do náramku. Děti si mohou vyzkoušet práci s pazourkem, pozorovat hmyz v lupovém kelímku nebo si prostě jen tak hrát venku.
V letošní sezóně jsme stihli asi poslední víkend, přes zimu je zavřeno, tak si to uložte jako tip na příští léto ![]()
Pinot Noir mne vadí, že L. píše veľkým tlacenym, okrem písania. Očividne môže. A to je jeho učiteľka vo veku, že toto je jej posledná trieda pred dôchodkom. Kolegyňa matematikarka, ktorá už presluhuhe, nezvláda, že aktuálni piataci píšu tlacenym.
rasaNori Pinot Noir žluťásek buďte v klidu, dcera dnes po obědě přišla s úkolem z prvouky, který mají odevzdávat zítra. Měli si (minulé pondělí) udělat tabulku podle vzoru z učebnice a celý minulý týden do ní zaznamenávat počasí-oblačnost, déšť, vítr, teplotu ![]()
žluťásek to je dobrý, že je vypsal. Dcera už jich několik ztratila, naposledy ztratila jen víčko, tvrdila, že to nevadí tohle pero nevytejká, tak jsem jí pár dní nechala tak, než jsem koupila nové, takže teď má penál plný modrých kaňek a je jí to co? Šumák.
letfenixa a čemu přesně vadí, že páťák píše v matematice tiskacím?
Pinot Noir moje děti mají pismo zafixovane, ale CO se jim zafixovalo, to nechceš vidět. ![]()
A já píšu tak, že to nemůžu přečíst ani sama po sobě, už od vysoké školy. Celkem ničemu to dnes nevadí.
Za poslední rok jsem napsala asi 400 slov, že toho 200 na té jazykové zkoušce. Ukrajinci potřebovali hodinu, aby to vymysleli - já hodinu, abych to nějak příčetně napsala. Jedno byla recenze. Takže text, který napíšu na bookingu za 10 minut v metru, jsem malovala na papír minut 25.
Pinot Noir moje děti mají pismo zafixovane, ale CO se jim zafixovalo, to nechceš vidět.
![]()
Tady je to tak povzbuzující! Děkuji. ![]()
continuity ona tvrdí, že píšu pomaly. Neviem to posúdiť, už som dlhšie piatakov nemala.
letfenixa ano to říkala nová učitelka starší dětem ve třetí třídě, že jsou příšerně pomalí. Dopadlo to tak, že z písma jakž tak ucházejícího se stalo písmo totálně uspěchané a nečitelné.
Jenže to ona nezvládala ten sešup od páťáků k třeťákům.
Druhá učitelka nám na rodičku řekla tohle: víte, já už jsem asi zas zapomněla, jak je to s třeťáky a dopřála jim čas.
letfenixa V naší škole můžou děti psát,jak chtějí, jen v čestině musí psacím. Prý jsou to jejich poznámky, tak ať jenpíšou tak, aby to vyhovovalo jim. Považuju to za logické řešení.
continuity u nás má prvostupniar žiakov celé 4 roky, tak ten je zvyknutý.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.