Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Potrefenáhusa
38865 příspěvků moje polička 29. zaří 2024 21:16

continuity je ji přesně čtyři a čtvrt. Tu tužku už držela správně, teď ji drží takhle. Moje dvě kamarádky takhle pero drží, takže vim, ze tak lze psát zcela bez úhony, ale radši bych, aby to držela standardně 

lateralitou si jdem jista snad od mala, já ji nijak neopravuju a tužku bere takřka výlučně do pravý 

Offline rasaNori
8845 příspěvků moje polička 29. zaří 2024 21:21

Potrefenáhusa dite starší takhle drží tužku taky, učitelka je učí že drží v ruce myšku, a když na ni budou tlačit, tak myška umře. A starší mi v jednu chvíli tak lakonicky u úkolů povida: ,,Asi mi chcípla krysa..." 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. zaří 2024 21:31

Karja já bych ty úkoly taky klidně zrušila. Teď mně čeká pár dní domácí vyučování, tak jsem zvědavá

Online Pinot Noir
29890 příspěvků moje polička 29. zaří 2024 21:31
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. zaří 2024 21:31
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. zaří 2024 21:32

DruI mladší teď trochu kreslit začal. Ale tvůj má ještě nárok na blbý úchop, ne?

Online Pinot Noir
29890 příspěvků moje polička 29. zaří 2024 21:36

Karja jako jo, v 1. třídě byly jen takové symbolické a občas, ale teď teda skoro každý den něco. Nevím, jestli je to novou učitelkou, nebo prostě prvňáčky šetří a pak to rozjedou. Ale tak říkají, že ta škola náročná je, tak asi nekecají. Ale třeba proti tomu, co měly děti od kolegyně na státní ZŠ, je to asi tak setina, ty její holky nad úkoly fakt seděly několik hodin denně. To teda vůbec nevím, kdy bychom jako dělali, Ríša je třikrát týdně ve škole do pěti a dvakrát týdně přijedeme ze sportů až v sedm. 

Offline continuity
43132 příspěvků moje polička 29. zaří 2024 21:37

Potrefenáhusa to není taková hrůza. přečti si ten článek, ona tam mimo jiné píše, že sice u nás se za jediný správný úchop považuje ten, kde tužka leží na prostředníků, ale že v zahraničí to tolik neřeší. A že je mnohem důležitější, jak dítě sedí než jak drží tužku a to se moc nesleduje. 

Jinak na tyhle fotce bych já osobně opravovala hlavně to, že drží tu pastelku příliš nízko. Možná, když ji posoupnes ty prstíky, tak se vyřeší i úchop, teď se jí tam ten prst ani nevejde.

Offline continuity
43132 příspěvků moje polička 29. zaří 2024 21:39

rasaNori chcipla myška mi přijde u prvňáků dost brutální. Ty děti to nedrží špatně proto, že se tak vědomě rozhodly. 

Offline Potrefenáhusa
38865 příspěvků moje polička 29. zaří 2024 21:50

continuity já jsem to četla 

to je asi spis náhoda, při jiným pokusu drží výš

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. zaří 2024 21:51

Pinot Noir my máme zatím úkol fakt na pět minut i s kecama a vybalováním sešitu. Akorát syn k tomu nosí i "dobrovolné" úkoly, jemu je totiž doporučuje učitelka. A ty už na pět minut nejsou a jsou i na víkend, mívá tak dva týdně teda a nemusí být do druhého dne. (Nemusí být teda vůbec, ale vím, proč je dostává). Ale když si vezmu, co nosila neteř, tak si fakt můžeme pískat.

Offline žluťásek
8863 příspěvků moje polička 29. zaří 2024 21:51

Já když vidím nějaká zahraniční videa s návody na kreslení, to vůbec nechápu, jak to můžou tak příšerně držet. Vždycky v nějaké křeči, prsty úplně zkroucené, úplně mě to bolí za ně.

Offline Potrefenáhusa
38865 příspěvků moje polička 29. zaří 2024 21:58

žluťásek v americkejch filmech vzdycky pisou s palcem úplně obtocenym okolo obyčejný tužky 

Online DruI
5585 příspěvků moje polička 29. zaří 2024 22:00

Evaeva Tak nárok na blbej úchop ještě malej má, právě proto je vtipný, že má úchop víceméně krásnej, akorát ho nechce používat :o)

Já jsem u domácího vyučování byla vděčná za bakaláře, protože tam naše učitelka hezky píše, co dělali, tak jsme doma dělali totéž skoro v reálném čase a nenakupilo se nám to :o)

Online Pinot Noir
29890 příspěvků moje polička 29. zaří 2024 22:01

Potrefenáhusa já zas pozoruju, že v amerických filmech a kreativních videích píšou s palcem vytrčeným vpřed a úplně mě chytá křeč do ruky, jen na to koukám. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. zaří 2024 22:08

DruI jojo, to budeme mít, akorát asi s denním zpožděním. Ale ještě ho k tomu přimět.

Online DruI
5585 příspěvků moje polička 29. zaří 2024 22:13

Evaeva No, tak to už je složitější disciplína :o) Mně se to dítě při učení stavělo na hlavu, místo aby spolupracovalo ;o)

Offline continuity
43132 příspěvků moje polička 29. zaří 2024 22:15

Pinot Noir

Ona tam právě píše, že se to v anglosaských zemích neřeší, dokud to nespůsobuje problémy jako pomalé psaní, křeče nebo skrabopis.

Podle mě je to pro nás hlavně nezvyk na to koukat. Ja jsem levák a velká spousta lidi mi říká, že se na me nemůže koukat jak něco krájím. 

Znám teda i dost Čechů, kteří tu tužku drží všelijak a dožili se dospělosti.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. zaří 2024 22:34

DruI no právě

Offline Karja
44707 příspěvků moje polička 29. zaří 2024 22:37

Pinot NoirJežiši a v kolikáté třídě to tak měly? Hodiny nad ukoly. Jojo, já vím, že Ríši škola je těžká, to je fakt, že pak ty ukoly jsou taková sranda proti tomu, ale vzhledem k tomu, že je ve škole do 5 jsem si říkala, že taky by si to odbyl už v té škole.

To je legrační, já chci dát dceru v rámci družiny na jednu hodinu angličtiny navíc a muž mi právě řekl, že je to takový zbytečný, že si má už ve družině hrát a ne se zase odpoledne učit:-D Mají do 12hodin a jednou týdně do 1....a pak si tady o pár minut přečteš, že některé děti chodí do školy do 5 (vím, že je tam družina a sport, ale stejně je to tak jako vtipně načasované)...:D