Karja neteř dostávala v první třídě úkoly i já ty prodloužené víkendy a to fakt vydalo třeba na dvě hodiny najednou
Vše o těhotenství a dětech
Evaevaúkoly na prodloužené víkendy mě dokážou rozvrkocit ještě i na druhém stupni. Někteří učitelé fakt nemají soudnost a nejlíp, když se ani nedomluví. Ségra má všechny tři děti na nějakých gymplech a když vysvitlo, že žádné z jejich děti nedostává na prázdniny úkoly, bylo z toho u nás docela mrzení.
U nás naštěstí dává paní učitelka úkoly jen od pondělí do čtvrtka, ale už dva čtvrtky dala mazaně úkol z matiky, která v pátek není, takže je to vlastně taky úkol na víkend
nicméně zrovna toto byl takový hravý úkol, který dcera udělala s radostí asi za 2 minutky.
Obecně jsou to úkoly na 10 minut maximálně. Na prázdniny nedává naštěstí nic, prý "ať si děti odpočinou". Já s ní obecně velmi souhlasím a mrzí mě, že je jako expertka na malé děti ve třetí třídě nebude mít.
Mohučanka u nás je paradoxně nejvíc úkolů na víkend. V součtu by to teda zmákl syn klidně za deset minut i s obrázkem, ale když k tomu přičteme kecy, pláč, vztek, hlad, čůrání, bolavou ruku a všechny problémy světa, je to na celý nedělní dopoledne ![]()
Ale dneska napsal teda moc krásně zážitky do deníku a dobrovolně si tam večer ještě připsal další větu o tom geoparku a nakreslil k tomu dva obrázky, tak třeba se blejská na lepší časy.
Mohučanka u nás jsou právě taky spíš takové hravé, jako asi že spíš záleží na tom, jestli si vůbec vzpomněli a něco udělali, než na provedení. Jako přečíst cokoliv a nakreslit, vymyslet básničku, napsat přísloví, vymyslet slova s určitým počtem slabik... Spíš takové kreativní úkoly.
Ja som az pri uceni soravnemu uchopu syna zistila, ze cely zivot drzim ceruzku zle
. Lezi mi az na prstenicku. Na vyske som na nom mavala az mozol, ako som v rychlosti pisania nan tlacila. Ale, ze je to nespravne mi nikto nikdy nepovedal
.A.prezila.som.
Mrakoplas já jí držím taky blbě ![]()
Karja to už nevím, byly jsme kolegyně 15 let, tak jsem ty její děti zažila od mimin až po puberťačky, ale ta jejich docházka na základku ve mně nechala hluboké stopy a noční děsy. ![]()
Popisovala fakt několikahodinové sezení nad úkoly, třeba několik stran příkladů z matematiky a k tomu ve stejný den několik cvičení z češtiny a ještě přečíst x stran něčeho... Děs.
Pinot Noir v tom novém dokumentu o domácích úkolech z ministerstva školství je napsáno, že úkoly nesmí nadměrně ovlivňovat volný čas rodiny. Tohle bych řekla, že volný čas rodiny ovlivňuje dost
Snad se něčeho takového nedočkáme.
Naše dite drží špatně tužku, povedlo se vám to někomu preucit?
moje dítě drželo tužku krásně už v jeslích. Co je ve škole, drží ji "po americku" a mně to pije krev. Vzhledem k tomu, že jsem viděla u psaní její bff, tak mám pocit, že vím důvod.
Ale je fakt, že syn držel blbě a teď už drží dobře. Myslím, že tady to ve škole vůbec neřeší.
PotrefenáhusaPelikan jsme nemeli, ale podle toho, co vidim na internetu, mi ty zarezy prijdou male. Ty Stabilo jsou tak vydlabane, ze to snad ani nejde drzet blbe. Ja bych je urcite zkusila.
to by ses divila... ![]()
rasaNori Pinot Noir žluťásek buďte v klidu, dcera dnes po obědě přišla s úkolem z prvouky, který mají odevzdávat zítra. Měli si (minulé pondělí) udělat tabulku podle vzoru z učebnice a celý minulý týden do ní zaznamenávat počasí-oblačnost, déšť, vítr, teplotu
Haha, to mi připomnělo, jak měl syn od kamarádky podobný úkol, měl týden, možná i dýl, zaznamenávat, co snědl a připisovat kalorické hodnoty. No takže nad to sedl v neděli večer, otevřel internet a jediná jídla, která našel i s hodnotami byl mekáč, KFC, nějaké sladké tyčinky a tak, prostě hotové věci, tak to tam všechno nějak sesmolil....kamarádka když to viděla, napsala učiteli, aby vysvětlila, že opravdu necpe děti denně mekáčm. ![]()
Jinak teda ta gumovací pera se divím, že jedou tak ve velkém, naše děti je měli ve škole zakázané, tuším snad do třetí třídy určitě.
Lukasko má tie úlohy na pár minút a v školskom poriadku máme, že na prázdniny sa nedávajú, tak uvidíme teraz na jesenné.
Inak tú teplotu mal 24 h, od piatka noci do soboty noci a schluss, nič iné nemal, tak je dnes v škole. Tak som zvedavá ![]()
Pinot Noir no u nás na základě byla jedna taková učitelka, co mívala prvňáky. Totálně to vyeskalovalo během covidu, když rodičům běžné posílala několik stran v pracovních sešitech, co mají s dětma ten den zvládnout. Kámoška, co dělá na IČO překladatelku z toho byla úplně hotová, protože děti měla tou dobou tři, z toho jedno ve školce a dvě na prvním stupni. A pracovat alespoň nějak potřebovala.
No my dodelavaly úkoly a školu, po tydnu dovolené, a teda byl to fakt porod
nejlepší je, jak to dítě nad tím neuvažuje, já bych jí fakt uskrtila:D A už teď se děsím chvíle, kdy do systému vrazim i ten mladsi model. Ten je výrazně víc rezistentni:D

Tak já mám asi celkem velký problém. Viktor nechce chodit do školky, poslední dny každé ráno pláče, už večer jde spát ubrečený, že nechce do školky. Dnes jsem ho ještě přemluvila nabídkou, že přijdu po obědě. Když jsem pro něj přišla, vypadal jak hromádka neštěstí a už v šatně na lavičce se sesypal, rozbrečel, brečel celou cestu domů a doma se pozvracel. Jsem si jistá, že jinak je zdravý a je to ze stresu. Vytáhnout z něj důvod s jeho řečovými schopnostmi nelze, ale opakuje, že nemá rád školku a že se bojí. Extrémně se to zhoršilo od minulého čtvrtku (to byl ten incident, co jsem zmiňovala), kdy učitelku napadlo "zpříjemnit" dětem ráno diskotékou a vytáhnutním všech hudebních nástrojů, takže ve třídě byl tak děsný rachot, že Viktor se úplně vyděsil a odmítal jít dovnitř.
Celkově postupně nemám z učitelek úplně dobrý pocit, vypadalo to zpočátku dobře, ale po třech týdnech si mě jedna z nich zavolala a uhodila ne mě, že má pocit, že jim Viktor moc nerozumí. Tak jsem na ni chvíli koukala a pak jsem řekla, že samozřejmě, že nerozumí, že proto jsem posílala všechny ty zprávy od psychologa, že má OVŘ, že jsme to přece řešily i na úvodní schůzce... No koukaly jsme na sebe obě jak spadlé z višně. Mám dojem, že po něm chtějí standardní chování předškoláka. Plus jedna z učitelek má chování jak trenérka na hřišti, pořád Děcká, tak jedéém, tleská, je děsně rozverná, hlučná, ale to je projev tak k desetiletým, Viktor se svou přecitlivělostí se jí prostě bojí. Jako bojím se jí teda i já.
A to je nejhorší, že budu muset jít teda do střetu. Vyžádat si konzultaci a chtít vysvětlit, proč se dítě, které celý minulý rok nemělo problém, najednou bojí, až zvrací. To bude horor, já neumím moc mluvit, jsem děsný stresař, hned se rozklepu a rozbrečím.
Uf, potřebovala jsem si ulevit, toto není nic pro mě.
Pinot Noir to je teda skoda, ja myslela, jak se tam hezky aklimatizoval. Nebo ma jine ucitelky nez predtim? Nemohl by treba do jine tridy k mladsim detem?
Kokoska má právě jiné učitelky, tyhle neměl ani Ríša, takže jsem je až teď do září vůbec neznala.
Pinot Noir a zpatky k tem predchozim nemuze? Vekem bych se neridila, to by mohli pochopit.
Pinot Noir to je mi ho vážně líto ![]()
Nemohl by jít s tebou do té školky i muž?
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.