Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Kokoska
34965 příspěvků moje polička 30. zaří 2024 15:18

Pinot Noir ten záměr je dobrý, ale klidně bych řekla i to, že Viktor ještě na předškolní postupy a činnosti jasně není zralý, že pokud by to šlo, byli byste pro třídu, kde byl vloni. Netahala bych do toho učitelky, spíš ten režim ve třídě. 

Offline 711990
18319 příspěvků moje polička 30. zaří 2024 15:18

Pinot Noir tvuj pristup se mi libi, protoze minimalne si je hned neobratis proti sobe a budete jakoby hledat ty duvody a udelate ze sebe spojence. A prinejhorsim muzes vzdycky rict, ze vloni se to nedelo, letos jo, pojdme zjistit co je jinak =ucitelky.

Online Karja
44707 příspěvků moje polička 30. zaří 2024 15:18

Pinot Noir No držim palce, ono se tohle nastavení těžko mění, když to souvisí s povahou těch učitelek, ale jako to jo, to je složení fakt na asistenty dva. Proč má vůbec učitelky jiné? Oni ho někam přeřadili mezi jiné děti? nebo ty učitelky se jen změnily? Mi to připadá takové nestandardní teda. 

Offline DruI
5585 příspěvků moje polička 30. zaří 2024 15:20

Pinot Noir Celkem Viktora chápu. I dceru jsem loni musela omlouvat ze školky, když věděla předem, že je bude mít na starosti rozjuchaná učitelka z vedlejší třídy. Já bych být tebou opravdu zkusila navrhnout přeřazení do předchozí třídy, když je celkem jasné, že bude mít Viktor odklad a nemusí být mezi předškoláky.

Offline letfenixa
10880 příspěvků moje polička 30. zaří 2024 15:24

Pinot Noir rovnako ako dzizisketa mi zovrelo žalúdok. Veď tá škôlka vlani vám tak veľmi vyšla v ústrety, aj so stravou, u nás niečo nemožné, toto akoby bola úplne iná škôlka. Držím palce, aby to pre Vikiho dopadlo čo najlepšie. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. zaří 2024 15:29

Pinot Noir určitě nechoď rovnou se stížností, ale buď připravená, že to můžou do konfrontace otočit. Mít někoho sebou může pomoct. 

Syn měl loni takovou intenzivní učitelku, ona ještě teda vytvářela dost tlak na něj, což vedlo k tomu, že se buď seknul nebo schválně nedělal, co měl. Letos jí nemá a spolupracuje mnohem lépe. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. zaří 2024 15:39

Karja u nás je to relativně běžné. Sice se snaží dětem nechat aspoň jednu učitelku stejnou, ale třeba kluci, jak jsou podzimní, tak jsou tak jako nestandardně zařazení. Starší měl jednu učitelku dva roky, druhá se měnila, pak šel vlastně do jiné třídy a měl dvě nové. Mladší letos taky nemá ani jednu z učitelek, kterou měl loni. A protože je v "malé" třídě, dost možná bude mít příští rok zase někoho jiného - to už bude ve velké.

Online Pinot Noir
29890 příspěvků moje polička 30. zaří 2024 15:44

Karja u nás to je naopak standard. Nemají věkově smíšené třídy, tříletí chodí do dvou nejmladších tříd, pak se posunou do další, nakonec předškolní třída. Učitelky víceméně zůstávají ve stejné třídě, ale mění se děti. Takže první rok měl V. stejné učitelky a třídu, jako měl i R. první rok před X lety. Byl tam z nejstarších, protože věkově už spadal do těch prostředních tříd. Předškoláků je nejvíc, zaplní celé dvě třídy, plus jich několik je namíchaných v té věkově prostřední třídě. A v té namíchané je právě Viktor. Předškoláků je tam jen 6 a mám pocit, že seskupili právě ty nejvíc podezřelé z odkladu. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. zaří 2024 15:48

Pinot Noir naše ředitelka říká, že je to dost alchymie namíchat učitelky. Že si musí rozumět, zároveň se snaží, aby jedna byla mírnější, druhá třeba "drsnější"... Takže je asi jednodušší držet ty dvojice.

Online Karja
44707 příspěvků moje polička 30. zaří 2024 15:54

Evaeva Pinot Noir Aha, ale víte co, já vám pěkně kecám, u nás je to nově, jak nastoupily moje děti, tak to změnili a učitelky se nechávají. Dřív taky mrnata měly dvě  konkrténí učitelky, ale pak si prosadily si ty nové děti nechat, protože jim bylo líto, že si ty děti vypiplají a pak zase další rok, zase ta další stejná práce pro ně. Plus namíchali věkově ty třídy, takže každý rok přibude do každé třídy někdo, podle toho kolik je předškoláků a ty učitelky tam furt jsou. 

Offline Victoria
1427 příspěvků moje polička 30. zaří 2024 15:57
Reakce na rasaNori:

Victoria u nás je taky vse okolo deti prevazne na me, muz holt casto nemuze nebo neni v Ostrave. Nehledala bych v tom nic jineho...

Pinot Noir ty jo tak to te moc lituju, taky jsem mela pocit ze se vse k lepsimu obraci. Nevim jestli by Viktora dali do jine tridy, kdyz je predskolak (ofiko, nicmene vlastne jestli bude mit odklad, tak neni...)

​Jasně, jsme v Česku... o dítě jsem se starala také převážně já. Ale já jsem to neměla tak náročné.

Já jsem za tím nic jiného hledat vůbec nechtěla, proboha. Jen mi přišlo, že je na některé náročné situace Pinot sama, opravdu mi nepřijde, že se manžel v souvislosti s některými těžšími situacemi zmiňuje a proto jsem se zeptala. Pinot mi někdy připadá, že je toho na ní moc. Pokud se manžel angažuje, tím jenom lépe:-)

Offline Victoria
1427 příspěvků moje polička 30. zaří 2024 16:00
Reakce na Pinot Noir:

Victoria myslím, že muž se podílí na péči o děti až nadstandardně. To, že ho nezmiňuju, neznamená, že tu není. Má na starost spíš starší dítě, plus já neřídím, takže úplně všechno, co vyžaduje auto. To, že víc řeším děti já, je asi přirozené, když pracuju 4 hodiny denně z domu a on na plný úvazek z kanceláře. Děti se mnou byly za celé prázdniny jednou u klienta a jednou v kanceláři přeinstalovat počítač, a byly to pro nás právě tak mimořádné události, že jsem se tu o to musela podělit, nikoliv standard. 

​Díky za odpověď. Pak je to fajn. Ano, to, že ho v souvislosti s náročnými situacemi kolem dětí nezmiňujete, opravdu neznamená, že tam není. Byl to jen falešný dojem. Každopádně ať je brzy lépe:-)

Offline letfenixa
10880 příspěvků moje polička 30. zaří 2024 16:08

Karja to by ma šlahlo, nepokračovat so žiakmi, ktorých si, ako píšeš, vypiplem.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. zaří 2024 16:17

Karja jo, u nás to sice úplně nevychází, ale pořád je ta idea začít u "mimin" a dovést je až do školy. Mít pokaždé jen maláčky musí být neuvěřitelně náročné.

Online Karja
44707 příspěvků moje polička 30. zaří 2024 16:17

letfenixa Jojo, tam právě dřív nebyly ty smíšené třídy, tak je i mrzelo, že nemůžou dělat věci, co se dělají se staršími a tak;-). No ted to mají smíšeně, fakt ti s odkladem jsou s čerstvým tříletákem, ale asi se jim to tak osvědčilo, jsou tak všechny tři třídy. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. zaří 2024 16:18

Victoria já myslím, že u pinotů to teď mají náročné na více frontách

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. zaří 2024 16:19

Karja moje ségry to tak měly taky a taky měli pořád stejné učitelky, přesně jak u vás 

Offline Victoria
1427 příspěvků moje polička 30. zaří 2024 16:21

Evaeva Tak o tom já vůbec nic nevím. Já sem občas juknu, nečtu všechny vlákna a zkouknu jen poslední dvě strany, tak se moc neorientuju. Hlavně aby bylo brzy líp.

Offline Zuzuli
3777 příspěvků moje polička 30. zaří 2024 16:42

Karja v nasi stare sskolcese taky ucitelky detem behem dochazky menily. Spis teda ucitelky zustavaly ve sve tride a dety se tam tocily. Tam byly ctyri tridy ve dvou pavilonech. Dve pro mladsi a dve pro starsi. V tom nasem pavilonu byli nahore Babocky, dole Otakarci. Do Babocek sly trilete deti, ktere po roce nebo dvou presly dolu do Otakarku a tam byli az do odchodu do skoly. Podle toho, kolik predskolaku odeslo a uvolnilo se mist. Ale ty deti se tam navzajem znaly, znaly se i s ucitelkami, protoze ty tridy byly spojene rano i odpoledne, v patek se spojovaly uz na spani po obede a ucitelky z obou trid se tam stridaly. Modelove prvni rok ve skolce bylo trilete dite v babockach s nekolika ctyrletymi detmi, ktere v te tride byly druhym rokem a ten druhy rok modeloveho ditete presly do otakarku a prisli misto nich nove trilete. Treti rok se dite presunulo k otakarkum, kde ale uz vsechny deti znalo, a zustavalo tam az do skoly.

Jaky system ma nova skolka netusim, dcera je hned v te predskolacke tride, kde bude i pristi rok a pak pujde do skoly.

Offline Potrefenáhusa
38865 příspěvků moje polička 30. zaří 2024 16:51

Zuzuli my to máme stejně jak u vás, Akorat do predskolaku jdou až predskolaci, plus myslím i další ročník, narozený do října