Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Potrefenáhusa
38865 příspěvků moje polička 30. zaří 2024 13:50

Pinot Noir Tyjo, to je hruza, moc vás oba lituju

Offline Victoria
1427 příspěvků moje polička 30. zaří 2024 13:50

Pinot Noir To je těžká situace. Onlouvám se, ale já se na to už musím zeptat. Vy jste na děti sama? Děti nemají otce anebo je trvale nepřítomen? Píšete o starostech s dětmi, máte někdy opravdu naloženo, musíte je brát ke klientům, stres u lékařů a tak. Všechno to děláte sama... promiňte, ale ta otázka proč se nabízí. Samozřejmě nemusíte odpovídat:-)

Online DruI
5585 příspěvků moje polička 30. zaří 2024 13:54

Pinot Noir Já ti držím palce ať to dobře dopadne a zvládnete to nějak vyřešit tak, aby byl Viktor zase spokojený

Offline continuity
43132 příspěvků moje polička 30. zaří 2024 13:58

Pinot Noir lituji tě moc, určitě bych si do školky někoho sebou vzala. Když nemůže muž, klidně kohokoliv jinéhe. Nechci říkat rovnou právníka, ale rozumíme si. 

Offline notna
9450 příspěvků moje polička 30. zaří 2024 14:01

Pinot Noir To je mi vás teda moc líto. Po posledních zprávách to vypadalo velmi optimisticky. Ale ve školce Viktora znají, určitě najdete společnou řeč. Třeba teda ne se současnými učitelkami, ale s vedením. Ty minulé učitelky tam jsou? Nemohl by k nim?

K řešení situace si vezmi muže, jak píše Evaeva Ve dvou to zvládnete líp. Držím palce!

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. zaří 2024 14:27

continuity už jen proto, že učitelky tam budou taky nejspíš obě, možná i ředitelka,...

Offline rasaNori
8845 příspěvků moje polička 30. zaří 2024 14:28

Victoria u nás je taky vse okolo deti prevazne na me, muz holt casto nemuze nebo neni v Ostrave. Nehledala bych v tom nic jineho...

Pinot Noir ty jo tak to te moc lituju, taky jsem mela pocit ze se vse k lepsimu obraci. Nevim jestli by Viktora dali do jine tridy, kdyz je predskolak (ofiko, nicmene vlastne jestli bude mit odklad, tak neni...)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. zaří 2024 14:37

rasaNori nemyslím si, že je pravidlo, že předškoláci musí chodit do předškolní třídy. Klidně můžeš mít třídy smíšené.

Offline Karja
44707 příspěvků moje polička 30. zaří 2024 14:44

Pinot Noir Budu na vás hrozně moc myslet, ten lonský rok vypadal dobře. Viki si tohle nezaslouží. Je tam jiná třída? Já myslím, že ti vyhoví, když to dobře představíte a vykomunikujete.

A vzala bych s sebou manžela, at takové ty stěžejní věci komunikuje on a ty jen doplnuj. Ty jsi šikovná, ale uplně vidím sebe, jak v takhle citlivé situaci pro matku, na mě někdo nastoupí a jako bulim bud hned nebo nedokážu něco říct a mám takový ten uškrcený hlas na krajíčku. Tvuj muž mi připadá jako takovej věcnej šikovnej typ, já bych tam taky šla s tím svým, on má prostě lepší věcnou komunikaci, plus má takový jakože přirozený respekt no. 

A kašli na práci, nech Vikiho doma odpočinout, seš šikovná, neboj se, tebezaměstná každej, a když na tebe v téhle práci nepočkají nebo nepochopí tvou situaci, tak jsou hloupí. Když to vidim v těch firmách v práci, jako za takovouhle ženskou co ty, by každej urval ruce. Vím, že často řešíš, že práci nestíháš, máš malý uvazek, cítíš se provinile vůči nim, ale nemusíš. Doháníš to jinak. 

Offline žluťásek
8863 příspěvků moje polička 30. zaří 2024 14:46

Pinot Noir to je mi moc líto. Minulý týden po všech těch vyšetřeních to vypadalo tak nadějně :(

Offline Pinot Noir
29890 příspěvků moje polička 30. zaří 2024 14:47

Victoria myslím, že muž se podílí na péči o děti až nadstandardně. To, že ho nezmiňuju, neznamená, že tu není. Má na starost spíš starší dítě, plus já neřídím, takže úplně všechno, co vyžaduje auto. To, že víc řeším děti já, je asi přirozené, když pracuju 4 hodiny denně z domu a on na plný úvazek z kanceláře. Děti se mnou byly za celé prázdniny jednou u klienta a jednou v kanceláři přeinstalovat počítač, a byly to pro nás právě tak mimořádné události, že jsem se tu o to musela podělit, nikoliv standard. 

Offline Sweet Potato
40393 příspěvků moje polička 30. zaří 2024 14:50

Pinot Noir To neni dobrý. Lituju vás oba. Přeju pevné nervy, taky by mne vyhlídka konfrontace se školkou hodně nervovala.

Offline 711990
18319 příspěvků moje polička 30. zaří 2024 14:57

Pinot Noir tyjo to je zoufaly a moc me to mrzi:( 

Offline dzizisketa
8961 příspěvků moje polička 30. zaří 2024 14:58

Pinot Noir 

Úplně se mi sevřel žaludek. Moc bych vám přála, aby to byly jen nějaké prvotní provozní zádrhely, ale rozumím tvým obavám, jak kvůli Vikymu, tak kvůli možné konfrontaci.

A pokud to nebude vadit, přihodím svou trošku do mlýna - mně ráno šokovala ředitelka Šárčiny školky, že paní učitelky neví, že by tam měla od října, tj. od zítřka, spávat. Docházka je přitom naplánovaná od června a na začátku roku jsem odevzdávala dotazník, kde jsem všechno zase s detaily o jejích spánkových návycích uvedla. Že prý je ještě hodně miminkovská. Což nerozporuju, osobne mi taková sice nepřijde, ale nejsem pedagožka. Na druhou stranu se pyšní tím, že poskytují péči rodnného typu pro děti do tří let a hlavně - mohli nám to říct taky dřív jak den předem!

No ale spát tam zítra samozřejmě bude.

Offline Pinot Noir
29890 příspěvků moje polička 30. zaří 2024 15:03

Děkuji všem. Trochu jsem se uklidnila, jestli brát muže, to ještě probereme, ale rozhodla jsem se spíš, že do toho nepůjdu vůbec konfrontačně, nepřijdu s žádným obviněním, nebo stížností, ale naopak to předložím jako žádost o pomoc. Prostě Viki se bojí, z nějakého důvodu (který já teda myslím, že znám, ale budu dělat blbou) do školky nechce, pomozte mi přijít na to, co se děje. Je takovej a takovej, potřebuje speciální přístup, co můžu udělat pro to, abyste vy mu ho mohli zajistit - začít řešit asistenta, obrátit se na SPC o individuální plán pro něj, začít chodit do školky tak brzo, aby tu byl ještě klid a měly jste na něj víc času? 

Jakoby dát najevo, že chceme vyjít vstříc, ale zároveň jednoznačně říct, že běžné standardy na něj uplatňovat prostě nemůžou. 

Změna třídy podle mě není možná, plus bych teda už natvrdo musela říct ředitelce, že důvodem jsou učitelky, což se mi moc nechce, i když jsou. 

Achjo, no, ještě popřemýšlím.

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 30. zaří 2024 15:04

Pinot Noir tak to mě strašně mrzí...je děsný, že i v rámci jedné školky je to jen o lidech a přijde mi smutný, že učitelky nechápou, že ten "bodrý" přístup neoblibuje každý. Moje starší dítě to třeba naprosto nesnáší, stejně jako hluk.

Strašně moc ti držím palce.

Offline Karja
44707 příspěvků moje polička 30. zaří 2024 15:04

dzizisketa Nějaký jejich dojmy nejsou určující. Mně tu menší taky nechtěli vzít, že jak nás na nějakých společných akcích skrz starší dceru nebo ve školce vídali, tak, že je na mě fixovaná, no a od druhýho dne to bylo to nejméně problémové dítě plně adaptované na ten chod školky. Prostě do toho nevidí za ten měsíc;-)

Offline Karja
44707 příspěvků moje polička 30. zaří 2024 15:07

Pinot Noir Dobře na to jdeš. Ssistent je dobrej nápad, byl by to člověk pro něj, taková klidná jistota i ve víru dění...Ředitelce by si mohla spíš říct, že ta třída je nějaká živější než vloni, jestli to není složením nebo jinýma živějšíma aktivitima...že ta předchozí ti připadala klidnější. Je to jak to okecáš:-)

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 30. zaří 2024 15:09

dzizisketa já dost pochybuji, že ty dotazníky někdo čte...já už jsem jeden vyplňovala 2x ( poprvé s přihláškou před prázdninami a podruhé na začátku září), je tam kolonka něco jako "domácí podoba jména, přezdívka, na kterou dítě slyší", tak jsem to tam vyplnila a stejně dceru všichni nazývají tou nejčastější zdrobnělinou, kterou lze z jejího jména udelat, akorát že my jí doma vůbec nepoužíváme a dcerka na to neslyší

Offline Pinot Noir
29890 příspěvků moje polička 30. zaří 2024 15:14

Karja a to je právě přesně, co se tam děje, už jsem to psala naší zástupkyni dřív jako podnět na schůzi SRPŠ, že se mi moc nelíbí ranní shon a zmatek, který v téhle třídě panuje. Často otevřené dveře, takže se line hluk až do šatny, učitelka někde v luftu, takže se na ni čeká, to čekání ty citlivější děti zbytečně stresuje podle mě. A že jich v této třídě mají víc, jedna holčička pláče každý den, jeden je ten nediagnostikovaný autista, dva neumí vůbec česky a o ještě vím o další holčičce, pro kterou jsou rána hodně těžká a letos o dost těžší než loni. To rozjuchané veselí tam fakt nesedí každému.