Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Zuzuli
3777 příspěvků moje polička 30. zaří 2024 16:54

Trochu me mrzi, ze v nove skolce je dcera casto odpoledne posledni. Ve skolce o ctyrech tridach po petadvaceti detech. Cas od casu tam tech deti je vic, treba tri. Skolka oficialne funguje do pul seste, ja jsem do ctyr v praci a pak pro ni hned jedu, vyzvedavam ji okolo trictvrte na pet. A tam uz se kolem ni uklizi a je tam sama  

Ve stare skolce nas pred zavirackou v pet pribihalo vic, jeste se nas v satne seslo treba sest sedm, tady uz neni ani noha.

Offline Len
2673 příspěvků moje polička 30. zaří 2024 16:57

Pinot Noir Uf, ti zní hrozně, moc mě to mrzí. Na těch učitelkách hodně záleží. To je myslím hlavní důvod, proč je u nás docházka úspěšná. 

Tvůj přístup se mi ale líbí, přesně, nebrat to konfrontačně, ale obrátit se na ně s prosbou o pomoc, s tím máš určitě větší šanci uspět. Držím palce, tohle je hrozně nepříjemný.

Offline Zuzuli
3777 příspěvků moje polička 30. zaří 2024 16:57

Potrefenáhusa ja uplne presne nevim, kdy se posouvaji, jak my tam byli jen rok. Ale prislo mi hezke, jak se deti tesily, ze az vyrostou, budou z nich otakarci

Offline Potrefenáhusa
38865 příspěvků moje polička 30. zaří 2024 17:00

Zuzuli Jj, naše už se taky těší, ale trochu mi to láme srdce, protože o tom porad mluví a mysli si, ze tam potká svoji kamaradku Alenku, která tam odešla a ta už nejspíš bude ve škole 

Offline Potrefenáhusa
38865 příspěvků moje polička 30. zaří 2024 17:02

Zuzuli u nás je odpoledne taky málo děti, kolem třetí je už často spojujou všechny čtyři tridy dohromady, nechapu

Offline Zuzuli
3777 příspěvků moje polička 30. zaří 2024 17:22

Potrefenáhusa dneska jsem se zdrzela, vyzvedavala ji az po pate a hned za nami skolku zamykali. Jen cestou tam jsem se potkala s nejakym tatinkem s klukem u branky.

Tady myslim po spani a svacine spojuji do dvou trid a pak v pul pate do jedne.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. zaří 2024 17:37

Zuzuli u nás je to podobně. Ale syn je teď v té půldenní třídě, ve 12.45  je ve třídě taky poslední, protože "spící" děti už odešly vedle, a tváří se, že je tam sám tak hodinu

Offline Karja
44707 příspěvků moje polička 30. zaří 2024 17:38

ZuzuliNaše tam taky jsou mezi posledními, naštěstí je spojují, ale stejně tam dcera zůstane třeba s nejakyma klukama, co se s nimi nehraje a tak jako si hraje sama a čeká na mě. Většina rodičů vyzvedává děti do 3 hodin, hustý co:D. V družině nás upozorňovali taky, že má do čtvrt na 5, ale že prostě většina dětí odchází po třetí hodině a od půl 4 jsou tam dvě starší holciny, co dojíždí. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. zaří 2024 17:45

Karja hustý, jak je to v Praze posunutý. U nás odpolední vyzvedávání teprve ve tři začíná. Po čtvrté tam teda už skoro nikdo není, ale školka jede do půl šesté.

Offline Gatita
8632 příspěvků moje polička 30. zaří 2024 17:48

U nas je skolka otevrena do peti. Kdyz vyzvedavam ja po praci, jsem rada, kdyz tam dojedu na 16:45. Vsechny tri tridy byvaji tou dobou spojene a jsou tam tak ctyri deti. Ostatni uz davno doma. 

Offline Karja
44707 příspěvků moje polička 30. zaří 2024 18:01

EvaevaTady zacina vyzvedávání taky až ve třičtvrtě na 3, ale prostě se vetsina vypakuje no a nebo půlka děti má mladšího sourozence, tak chodí po obědě. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. zaří 2024 18:10

Karja u nás taky chodí hodně dětí po obědě. Já teda hrozně nerada chodím hned na začátku vyzvedávání, protože je tam hrozně lidí. I v to poledne. Letos tam syn ještě nespal.

Offline Potrefenáhusa
38865 příspěvků moje polička 30. zaří 2024 18:28
Reakce na Karja:

půlka děti má mladšího sourozence, tak chodí po obědě. 

​což nechapu ale já ji tam nechavam záměrně kvůli tomu spaní, protože se mnou už většinou neusne a spát potřebuje a takhle si rovnou muzu po čtvrt na 3 vyzvednout vyspany nakrmeny dite 

Offline žluťásek
8863 příspěvků moje polička 30. zaří 2024 18:41

Já z družiny vyzvedávám po třetí a často tam už polovina dětí není. Nechápu co ti rodiče dělají, vyzvedávání ve tři mi ve škole přijde úplně luxusní a fakt brzy.

Offline DruI
5585 příspěvků moje polička 30. zaří 2024 18:46

žluťásek Já ze školy vyzvedávám po třetí hodině, protože je to tak akorát, aby se mladší stihl doma vyspat ;o)
Ale vzhledem k tomu, že vyzvedáváme na čip, tak absolutně netuším, kolik dětí tam ještě je.

Offline Potrefenáhusa
38865 příspěvků moje polička 30. zaří 2024 19:11

Musím přiznat, ze co naše dite začalo bejt sociální a toužebně na hřišti vyhlížející spolužáky ze školky, zacinaj pro mě ty interakce bejt trochu narocny (zere jim svačiny, dneska poslala nějaký cizi autíčko dolu po skluzavce, zouva se často na písku a nenosí cepici, dneska ji jedna maminka docela drsne vyslýchala stran chování svyho syna ve školce-to už jsem teda pribrzdila, ale je to někdy narocny)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. zaří 2024 19:41

Potrefenáhusa tak to já to mám přesně naopak. Konečně i mladší si hraje v tlupě dětí. Synové kamarádi se dvěma bráchy a ti mají ještě starší ségru a ta miluje malé děti. Takže kluci si hrají spolu a ona se klidně hodinu stará o mimino

Jinak mladší roní krokodýlí slzy, když dojde na spaní ve školce. Takže dohoda je jednou týdně od října - starší má kroužek a půjde taky pozdě.

@DruIjak to děláte pak s úkoly? Píšete až někdy večer? Protože to je jeden z důležitých důvodů, proč se snažím syna dostat domů po obědě. Což teď jde dobře, ale až bude spát mimino jednou denně, tak nevím. Jenže my pak dojdeme nejdřív v pět, svačina, nějaký oraz a už je skoro večeře

Offline DruI
5585 příspěvků moje polička 30. zaří 2024 19:49

Evaeva No, my se nasvačíme venku a úkoly děláme po příchodu domů. Ono popravdě výhledově bych byla ráda, aby mladší spal ve školce (ale protože tam zatím skoro nic nejí, tak ho tam tak dlouho nechávat nechci) a až tam bude spát, budu ho vyzvedávat taky po třetí a budu mít přes den dost času, aby stálo za to se vrátit k práci :o)

Offline Potrefenáhusa
38865 příspěvků moje polička 30. zaří 2024 19:55

Evaeva to si nerozumíme, ze si behaj s jinejma detma je nejvíc nejlepší, hrozny jsou ty interakce s rodici (a tím nemyslim small tlaky, to mám rada, ale když jiný dite dostane sodu, ze se žilo, ze poustej to auto po klouzacce apod.)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. zaří 2024 20:16

Potrefenáhusa aha. Tak tohle se mi naštěstí nestává