Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. zaří 2024 20:19

DruIjasný! Já už v práci hlásila, že bych měla čas už teď, ale jako vlastně jsem ráda, že zatím nic není

Těch pět je ještě spíš zimní stav, v létě chodíme až před sedmou. Taky je teda fajn využít na úkoly ten jeho spánek, protože jinak to stojí za to, jak je ještě vyloženě v telecím věku.

Offline DruI
5585 příspěvků moje polička 30. zaří 2024 20:27

Evaeva Já přiznávám, že jsem se v práci ještě aktivně nehlásila, já čekám jak se to s tou školkou vyvine a rozhodla jsem se, že si zasloužím trochu odpočinku ;o)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. zaří 2024 20:30

DruI víš co, ta hodina denně je pro mě odpočinek. Takhle to buď proflákám nebo se teda zberchám k nějaké údržbě domácnosti, ale z té práce bych měla větší radost a vlastně větší pocit odpočinku. (Až do té doby než zase budu něco dodělávat do dvou do rána jako naposledy )

Offline Karja
44707 příspěvků moje polička 30. zaří 2024 20:38

Tak už to u nás začalo. Dcera odmítla chodit v rámci družiny na a angličtinu. Ale mezi klasickými argumenty šestiletých děti ,,angličtina je hnusná,, padají perly typu ,,je to moje škola, moje družina a budu si o tom rozhodovat sama,,. ,,mami, když mě přihlásíš, já řeknu učitelce, že to chceš jen ty, ale já tam chodit nebudu,,.

Vzpomněla jsem si na tebe @notna. notna Ani poručit ji nemůžu, napráská mě učitelce. No budu se snažit ji nějak přesvědčit a přihlásit později a tiše doufat, že bude jediná, co tam nebude chodit a bude tak ve družině sama a to jí donutí. Já snad ty ostatní děti podplatim, mi to přijde jako nejvíce snadná cesta!:D

Offline Makara
3648 příspěvků moje polička 30. zaří 2024 20:55

Karja teda ta se neztratí! No ale rodiče bych jí dělat  nechtěla.

Offline 711990
18319 příspěvků moje polička 30. zaří 2024 21:01

Karja asi se Tonda u vas byl inspirovat..."vy mě nutíte! To se nesmí!" je ted jeho univerzalni odpoved na jakejkoliv pozadavek

Online Tabea
8116 příspěvků moje polička 30. zaří 2024 21:04

Sam má umět háčkovat řetízek háčkem. Asi si budu muset dojít nechat předepsat něco na nervy...

Offline Karja
44707 příspěvků moje polička 30. zaří 2024 21:17

711990 Toto slovo nezná, to bychom si nikdy nedovolili totiž;-).

Makara Hele, ono to tak vypadá, ale ona je poměrně i opravdu hodně přecitlivělá, takže kombinace přecitlivělosti a nějaké umanutosti, to není uplně dobrá kombinace do světa:-D. 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 30. zaří 2024 21:18

Tabea K čemu mu to jako bude? Řetízek umím udělat mezi prstama pomocí palce a ukazováku. Lepší je děti učit 6 skautských uzlů, to se jim bude v životě hodit víc. Tady to štupování, vyšívání, háčkování.

Offline Karja
44707 příspěvků moje polička 30. zaří 2024 21:19

Tabea Soucítím s tebou!

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. zaří 2024 21:21

Tabea mně překvapuje, že na tom tak bazírují i v Německu 

Offline žluťásek
8863 příspěvků moje polička 30. zaří 2024 22:09

Poslouchali jsme před spaním ty nejstarší Hurvínky se Skupou, pohádku o chcíplé vodě jsem vůbec neznala. To je taková sranda. Syn nejvíc miluje, když Spejbl doučuje Hurvínka jazykový rozbor, umí části zpaměti a cituje to ve vhodných chvílích

Offline olte
753 příspěvků moje polička 30. zaří 2024 22:21
Reakce na Kan:

Tabea K čemu mu to jako bude? 

​na procvičení jemné motoriky

Offline 711990
18319 příspěvků moje polička 30. zaří 2024 22:24

Karjanejhorsi je, ze ja ho v zivote k nicemu takhle nenutila a to slovo pritahl beztak ze skolky! Vzdycky ho pekne poprosim kdyz neco ma udelat.

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 30. zaří 2024 22:41
Reakce na olte:

​na procvičení jemné motoriky

​Taky jsem si to říkala, ale dcera mě dnes poučila, že když jí koupíme "volací hodinky" obsahující hry, že si hraním těch her bude procvičovat jemnou motoriku!

Možná, že jí řeknu, že by se měla napřed naučit zavázat tkaničku

Offline continuity
43132 příspěvků moje polička 30. zaří 2024 23:25

Jak je to s odklady: variabilita je obrovská. 9-40%

https://x.com/dan_prokop/status/1840653676408439170?t=OH8Mepa3XVKb-SmHirWyKg&s=19

Online Tabea
8116 příspěvků moje polička 01. října 2024 02:52

Kan Evaeva Je to v rámci předmětu "Vyrábění". Marně přemýšlím, jestli tam vyráběli něco "hrubou silou". Pamatuju si vyšívanou stolní hru na kanavě a pak z ruliček z novin domeček.
Dcera hned chtěla taky a i když je o 2,5 r mladší, tak jí to celkem šlo a i ji to bavilo. Jenže holcicky i v družině pořád něco motají (gumičky, vlnu, náramky), zatímco kluky vidím většinou hrát fotbal, protože motání skoro žádnýho nebaví. 
Mně až při tom došlo, jak je to háčkování celkem náročný, když si jednou rukou přes ukazovacek držím vlnu, prstenickem a malinkej ji přidržuju a palcem a prostředníčkem si přidržuju řetízek a druhou rukou musím nabrat vlnu a pak háček otočit aby prolezl očkem. Mám chuť si vzít vlnu do práce a o pauze otestovat kolegy.

Online Tabea
8116 příspěvků moje polička 01. října 2024 02:53

Karja díky!

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 01. října 2024 06:58

Tabea jojo, my to taky dělali v pracovních činnostech. Ale vůbec nevím, jestli to dělají děti i dneska. Ale že se to dělá i u vás, mně překvapilo 

Offline Kokoska
34965 příspěvků moje polička 01. října 2024 08:37

Tabea ted jsem si vzpomnela, jak jsme si meli nekdy v 6.tride do skoly prinest pleteni nebo hackovani, asi jen holky. Vetsina mela nove zakoupene jehlice a hacky a drzela to poprve v ruce, ja umela hladce a obrace a jedna spoluzacka si prinesla vlastnorucne pleteny krajkovy ubrus, ze bezva, aspon ho za tu hodinu kus udela!