Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Karja
44707 příspěvků moje polička 03. října 2024 13:01

Evaeva Jo, já když vidím, jak si dcera vybírá i desky na sešity, tak jí tyhle věci musím přefiltrovat a předvybrat za ní no. Takže chápu, chápu....

Online Evaeva
příspěvků moje polička 03. října 2024 13:04
Offline rasaNori
8845 příspěvků moje polička 03. října 2024 13:17

Karja tu co neni na magneticke pasky, ale na zip. No hele, ofiko je predskolak, ale narozky ma 29.8. Za me je spis na odklad, ale co si pamatuju, tak ty jsi tu psala ze tvoje poskocila strasne okolo vanoc, tak trochu doufam:D

Online Evaeva
příspěvků moje polička 03. října 2024 13:23

Karja no jo. My jsme chtěli, aby si je zkusil, nabídli jsme mu tři předvybrané. Ale to vím až teď, že je zbytečně velká a ty jiné detaily. Asi by se mi podařilo ho přesvědčit vědět to dřív.

Offline rasaNori
8845 příspěvků moje polička 03. října 2024 13:39

Potrefenáhusa u nas je to 2x anglictina, cestina, matika (velky sesit + maly sesit), pisanka, prvouka, zakovska a sesit na razitka. A potrebuje nejaky slozky na volny papirypak tam strcis pozdro, krabicku s jidlem, flasku na piti (tu teda doporucuju Ars una), ma pojistku a je pro velky holky:D

Offline Karja
44707 příspěvků moje polička 03. října 2024 14:00

rasaNori jojo, ale fakt jako během měsíce a všimli si toho všichni, učitelky a rodina. Ona do té doby měla i takovou tu dětskou trucovitost, prostě fakt jako hodně spíš to chování připisované školkovým dětem. A najednou jsem jí něco říkala a ona mi odpověděla "no tak jo". To jsem vůbec neznala do té doby:-D. Jako já jsem váhala i někdy v březnu, dubnu, ale pak šla na tu zralost, učitelky mi řekly k tomu svoje a nebylo s čím váhat. Jako vidím, že má trochu problémy co se týče nějakých emočních věcí nebo tak, třeba fakt těžce se jí s námi loučí, vlastně jí do školy vodíme jak do školky, do šatny s ní a pak do třídy....

A paradoxní bylo, že ten skok udělala kolem vánoc, když jsme s ní byli snad 5 týdnů jen doma, že byla nemocná! Takové ty moje věci, jak ji budu otužovat, aby si zvykla támhle venku a támhle vyrazíme a támhle mezi děti, a zkusí zustat u babičky, to vůbec nefungovalo. jakoby zapusobila ta plná pozornost, jsme s ní byli furt, měla jsem tři týdny volno, vesměs jsme  kvuli nemocem byli furt doma max někde na procházce, pak další tři týdny dopoledne u babičky, odpoledne zase doma a vzešlo nám z toho jiný dítě...

Online Evaeva
příspěvků moje polička 03. října 2024 14:20

Karja ono se říká, že je lepší ty potřeby jakoby sytit než to otužování. Ale je fakt těžké tomu věřit.

Já myslím, že jsou to malé děti a každý má něco. I synova paní učitelka se tvářila, že nějaké slzy kvůli něčemu, že je to skoro na denním pořádku. Že je učí, na koho se mají obracet a že všechno se vyřeší, ale pak stejně někdo brečí, že zapomněl klíček a tak 

Offline Karja
44707 příspěvků moje polička 03. října 2024 14:28

Evaeva Tak to pro dceru no problem, nemá, ztratí, tak si pujčí. ona mi to ani nehlásí, musim to zjistit já. Ale oni to s nima umí, furt mají nějaké akce, něco speciálního, takže ona se těší. Příští týden mají bruslení - skrz bruslení ve školce bylo extempore každej tejden...no jo, jenže tady oni jdou pak do cukrárny... Pak mají třeba další týden exkurzi, kterou zakončí v obrovské herně. Kdo by tam nechodil mi pověz:D Družina pouštění draků příští týden.... jakoby furt něco. Když to srovnám se školou neteře, tak ty tam tak jako kysnou, o družině snad nechodí ani ven. 

Offline Karja
44707 příspěvků moje polička 03. října 2024 14:31
Reakce na Evaeva:

Karja ono se říká, že je lepší ty potřeby jakoby sytit než to otužování. Ale je fakt těžké tomu věřit.

​Jojo, ono se tomu těžko věří, zvlášt když se od nás nechtěla hnout a nechtěla mít interakci prostě s jinýma dospělýma, takže jako syť to tak, že s ní teda pořád budeš, člověk jí chtěl spíš někam vytáhnout víc. Zrovna v tomhle případě to sycení se moc nezdálo:-D.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 03. října 2024 14:35

Karja no přesně. Člověk si říká, že to je jasný, je furt s náma, není na nikoho jiného zvyklá...

Ty akce jsou super. U nás toho tolik není, ale syn to má taky rád, už od školky. Ale právě každý má něco, co nedává. Tvoje dcera má to loučení a někdo jiný zapomenutý úkol nebo když nepřijde kámoš.

Offline letfenixa
10880 příspěvků moje polička 03. října 2024 15:42

Ach bože, už mi tu Lukasko plače, že nechce ísť zajtra na kucharsky krúžok ,  lebo učiteľka je stará a otrasná a súčasťou krúžku je ísť na nákup a to on rozhodne nepôjde sám. Povedala som mu, že sám ísť ani nemôže. Ešte skúsim s vedúcou krúžku sa porozprávať o ňom. 

Offline Sweet Potato
40393 příspěvků moje polička 03. října 2024 16:13
Reakce na Catherinne:

Pro chlapy...loni a byl skvělej

Jestřebický advenťák

​Potřebuju!

Offline Kokoska
34967 příspěvků moje polička 03. října 2024 17:03

Sweet Potato Catherinne to by u nas byl Stedry den tak 10. 12.

Offline notna
9450 příspěvků moje polička 03. října 2024 17:09

Evaeva Karja Ja tomu nasycení dítěte rodicema věřím. Jak je dcera z generace, kdy dítě v šátku nebo nositku byla docela novinka, tak jsme si hodně vyslechli od ostatních pochyby o tom, jak to dítě zvykneme na nošení a nebude chtít nejen chodit, ale ani se hnout od matky. A dost se to v nosící komunitě řešilo. A co jsem si k tomu načetla i odpovídalo, co jsem viděla. Ty děti se přirozeně chtějí odpoutat a nenechají se stále nosit a chtějí chodit atd. A podle mě to funguje i s tím odpoutaním od rodiče, samostatným spaním apod. Pokud tam není nějaká patologie, tak jednoho dne to dítě má větší touhu se hnout samo a ten rodič ustupuje ze zájmu toho dítěte. Akorát to nasycení rodicema je individuální. Nekdo to má dřív, nekdo později. 

Offline Karja
44707 příspěvků moje polička 03. října 2024 18:31

letfenixa Ale on tam nemusí chodit ne? Jakože když ho to nebude bavit, tak co by se tam trápil.

Offline letfenixa
10880 příspěvků moje polička 03. října 2024 19:53

Karja kucharčenie ho bavi, má problém s vedúcou krúžku. Predpokladám, že je hlučná, žovialna a odbieha. Tie prvé 2 veci viem, poznám ju z akcií. A keď som poňho minule prišla, bola na inom poschodí, pri iných deťoch. 

Offline Ginevra
911 příspěvků moje polička 03. října 2024 21:00
Reakce na Myrtila:

Ženy, už hodinu tu sjíždím různý pralinky, a když už si říkám, že tyhle by šly, přibydou tu protichůdné reakce, asi to letos naplním čokoládou na vaření nalámanou na kousky a bude to

​A co Arko? Ve Vaňkovce nebo eshop. 

Offline letfenixa
10880 příspěvků moje polička 03. října 2024 21:46

U Lukaska sa zrejme prejavuje testosteron, ako občas zvykne písať  dzizisketa o Rostíkovi. Robí veci, na ktoré nie som zvyknutá- stále šermuje, boxuje, smyka sa na zemi, v škole sa bije s chalanmi, dnes mi riaditeľka hlásila, že ho videla, lozi po gauči a nábytku. Ešteže býva u našich oveľa menej ako doposiaľ, toto by nedali.

Offline Myrtila
5338 příspěvků moje polička 03. října 2024 21:47

Ginevra To neznám, koukala jsem na web, a tam mají už poskládané bonboniéry, tak bych se chtěla zeptat, mají ve Vaňkovce i pralinky na váhu? Kdyžtak tam pošlu manžela, aby se na ně podíval. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 03. října 2024 21:48

letfenixa no, vítej v mém světě třikrát