Pinot Noir jasně, že nesmí, ale jestli tam čůrá pes nebo dítě mi přijde skoro jedno.
Vše o těhotenství a dětech
Kdyz jsme u toho curani... Dneska jsem na lavicce cekala u skolniho hriste, az detem skonci krouzek. O dve lavičky vedle cekala dalsi matka s malym ditetem, evidentne cerstve bez plen. Dite se pocuralo, coz chapu. Ale nechapu, ze na ty lavicce nechala louzi a ani se ji nepokusila utrit. Jako na tech lavickach sedi furt nekdo a tohle mi prislo uz moc.
Neviem ako je to inde, ale v našom meste sú všetky školské ihriská voľne prístupné. Akurát sú tam (občas) kamery. Po letných prázdninach býva pod všetkými lavičkami, krikmi, atď, kopec bordelu, vrátane použitých plienok. Samozrejme tak 10 m od ihriska sú kontajnery.
Pinot Noir jasně, že nesmí, ale jestli tam čůrá pes nebo dítě mi přijde skoro jedno.
![]()
Potrefenáhusaha, to si mi připomněla, jak si tuhle psala o těch matkách, tak mám čerstvý zážitek. Byli jsme ve více dětech na hřišti a byli tam i další takové přírodní typy. Takže kluci pak skákali z kopečka do polehavých keřů jako do matrace. Přišla za námi paní, jestli to jsou naše děti a jestli nám to nevadí, že se můžou zranit. No nám to nevadilo, ale jí evidentně jo
Tak zranění je mi jedno, každý ať si udělá vlastní zkušenost. Ale ničení zeleně by mi vadilo, jelikož to stojí nějaký úsilí a peníze.
Kan oni jí neničili. A my se speciálně ptali, co přesně jí vadí. (O tom, že zrovna tohle křoví by údržbu zasloužilo nemluvě)
Potrefenáhusa hygienicky možná jo, ale divný mi to přijde stejně
Evaeva tak zrovna v těch křovích, kde si tvoji kluci rádi hrají, je od psů nachcáno úplně běžně. A ano, moč jako moč, ale vůbec nevím, proč vytahovat takovou situaci, která se snad neděje. Protože na lidi se psem na oploceném hřišti budu volat městskou policii, ať tam čurá, nebo ne.
Pinot Noir jasně, ale hřiště má být bezpečný prostor. To, že v křoví může být načůráno, je jasný, takže je to na mně, jestli jim to dovolím nebo ne. (A máme tu koutky, kde fakt ne). Ale že někdo nechá dítě čůrat na hřišti mi hlava fakt nebere. A opakuju, chápu, že stát se to může, že to člověk neuhlídá. Ale pobízet dítě k tomu nebudu. (Určitě je i v řádu toho hřiště napsáno, že se nesmí znečišťovat, takže teoreticky by si městskou volat mohla)
Evaeva tak já chápu, že tady jsou samé dokonalé a zodpovědné matky, ale jak říkám, některé věci ti úplně nedocvaknou, když vycházíš jen ze svých zkušeností. Samozřejmě jsem nikdy děti nepobízela, aby močily v prostoru hřiště, ale když už by se stalo, tak bych z toho asi neměla pocit, že jsme spáchali zločin století, protože nás se počůraná tráva v rohu nikdy nijak nedotkla. Stejně jako jsem třeba nikdy neřešila, jestli jsou rostliny v zahradě jedovaté, protože moje děti nic do pusy nedávaly.
Evaeva ty jo, kdyz tady vidim ten bordel v krovi, tak bych taky mela dost ujimani videt, jak tam na to nejake dite skace. Sup na strepy, plechovku, hovno... a nebo na nejakou zlomenou vetev. Zlata pocurana trava na hristi od batolete
Pinot Noir já se taky netvářím, že je to zločin století, když se to stane, ale přímo tam děti posílat čůrat, to nechápu.
Zuzuli zrovna tohle křoví je tak neprostupné, že tam žádný pes nepáchne. Ale pointa je, že v tom křoví to předpokládáš (a je na tobě, jak se rozhodneš) narozdíl od hřiště.
Pinot Noir treba nase hriste je neoplocene a jediny zachod na mestecko je sice pobliz, ale je to toi toika a tam bych syna neposlala ani za nic. Takze kdyz se diteti chce, zak si nekde ZA hristem na trave dojde. A premyslim, jak je to v Cakovicich. Tam je hrist...ale zachody tam nejsou ani u maleho obchodniho centra. Jak to teda vsichni delaji? Bezi 200m do kavarny a tam si neco daji? Fakt me to zajima.
Evaeva dovolila bych si pochybovat. U nás na hřišti klasický nižší široký jalovec. Kluci cca 1.-2. třída do něj taky odjakživa skákali. Větve ve středu jednoho jsou prakticky vyholené. Učím děti nic neničit. Zeleň není trampolína ani jiný herní prvek hřiště. Jsou věci, které moje děti můžou a které opravdu ne- od malička je učím znát rozdíl.
Jos dojdou si ZA hřištěm - za plotem nebo daleko od herních prvků, pokud plot chybí. O nic jiného nejde.
marieu no moje děti tohle můžou, nesmí jiné věci. Jalovec to nebyl a nebyla jsem jediná, kdo to vyhodnotil stejně.
Evaeva no ja tady prave ten bordel fakt predpokladam. A proto dite do krovi a travy nepoustim. My cestou ze skolky mame jedno celkem velke hriste v rondelu s velkou klouzackou, kterou dcera miluje. To hriste je oplocene, z jedne strany je betonova zed a okolo ni jsou v prostoru toho hriste navate odpadky, obaly od jidla, proste ruzny bordel. S vetsim ditetem, co ma rozum, v pohode, batole bych tam v zadnem pripade nevypustila. I u vas v rondelu, u te velke klouzacky, bylo v tech kvetinacich/lavickach, ci co to je, dost nahazeneho odpadu, kdyz jsme tam jednou byli. Takze kdyz takhle vypada hriste, nepotrebuju prozkoumavat i krovi
proste videt deti, jak se v tom valeji, mi nedela uplne dobre.
Evaeva promiň, to, že jsi nebyla jediná pro mě také není argument. Nejsem ani bio, ani eko ani nic jinýho, ale obě části mojí rodiny zahradničí, pěstují nebo mají vztah k přírodě do té míry, že skákání do veřejné zeleně je pro mě prostě no go. Ani po jabloních je nenechám lozit, páč olámou plodonosné větvičky.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.