Zuzuli no jo, když moje děti hřiště moc nebaví, ani to batole bohužel, u toho bych byla ráda, kdyby se na tom hřišti držel. Fakt se nebudu tvářit, že tu odpadky nejsou, jsou a štve mě to, samozřejmě.
Vše o těhotenství a dětech
marieuvíš co, tys to křoví neviděla, fakt mu to neublížilo. Každopádně tu sousedku trápilo zdraví těch dětí, ne křoví.
Původně jsem si sem šla povzdechnout, že jsem si po absolvování prvních třídních schůzek v první třídě otevřela pivo a nakrájela uherák. Při dotazu na malou pančelka pokrčila rameny se slovy "tak vy víte, co máte doma" a více ji nerozváděla. Víme.
Evaeva jak říká můj muž, když se se mnou nechce pouštět do dalších debat, neřku-li dohadů, nechce se vzdát vlastního názoru a zároveň chce udržet dojem, že bere do úvahy i moji pravdu "je to možné". Máme prostě opačný názor, no.
Pinot Noir jo tak jedna návštěva pohotovosti po vyndani tisu z pusy mi stačila
a mladším diteti ani nemluvím, tam musím bejt jak ostriz, protože mi to dela schválně - alw jim oběma se nesmi moc říkat "neolizujte zábradlí"
marieu tak![]()
A ke třídním schůzkám
ono to půjde, nějak
Potrefenáhusa já jsem tak ráda, že mimino zase tak hrozný ochutnávač není, protože on se na hřišti nezdržuje skoro vůbec. Už takhle je to náročné, ještě tohle k tomu![]()
Potrefenáhusa EvaevaMy zažili na slavnosti hasičů na horách holčičku, odhadem tak 4-5 let, jak si uprostřed pískoviště/vodního hřiště dřepla a vyčurala se. Pak odhodila šaty a běhala dál nahá. Rodiče na to koukali od nedalekého stolu a ani nemrkli. Až když je šel upozornit další rodič, tak mu řekli, že je přece moc malá, aby to chápala
Nicméně tam takhle značkovala a běhala bez oblečení dlouho a opakovaně a to se mi teda eklovalo dost.
Jinak se prostě občas stane, že někdo potřebuje akutně, není kam, nebo cokoliv a přijde mi to uplně v pohodě a za zločin to nepovažuju. Ostatně s sebou pořád nosím sáček a rezevní plenu pro případ nouze a mockrát jsem ho potřebovala ![]()
Pinot Noir taky to neznam. Tis mame na kazde zahrade, tady doma mame vsude digitalisy, na terase oleandr. A v mem byvalem detskem pokoji u nasich je dosud dvoumetrova diefenbachie...nastesti si toho syn nevsima. Maximalne se mnou zaleva a zaskodnice pleje zahony. Takze kdyz prijela kamoska a ptala se, jestli nahou nemam na zahrade neco jedovateho...tak jsem ji odpovedela, ze nejspis vsechno ![]()
MPLee taky dobrý!
Moje děti naštěstí mimo domov prakticky nekakají, to byla vždy moje noční můra.
Jos mně přijdou nejhorší ty kuličky. Zrovna nedávno se mně mladší ptal, jestli to jsou borůvky. Byl to asi metr a půl vysoký keř s tmavými kuličkami. Ale on už snad má rozum a ví, že všechno se jíst nedá. Že by někdo jedl listí, to asi zas tolik nehrozí. Ne že by to bylo vyloučené úplně ![]()
Potrefenáhusau toho tisu mi hlava nebere, jak často je různě po sídlištích. U našich před bytovkou byl asi dvoumetrový a až loni ho obec zkácela a u nás ve městě z něj má zubní ordinace živý plot
nechápu, bobkovišeň to samé...
Jos já doufám, ze čtyřletý už jsou na to žraní velký! I když loni touhle dobou ji vyndavali v motole z jícnu tu korunu, tak nevim jestli se ten rozum už dostavil
Máte někdo zkušenosti se strachem u dětí? U nás už to trvá rok a spíš se to zhoršuje. Bojí se v pokojíčku, pokud tam jsou sami, bojí se v kuchyni, v obýváku,... Mladší za mnou tady teď chodil jako pes, když jsem uklízela prádlo - pětkrát po třímetrové trase tam a sem. Starší se bojí jít sám za babičkou do domu dětí, kam loni nadšeně sám docházel na kroužek. Sami si nedojdou ani pro pyžamo nebo pro batoh do chodby
Kdy to sakra skončí?
monis u nás jsou živé ploty z ptačího zobu. Jako tady nejde dělat nic jiného a fakt to hlídat a dokola zakazovat a vysvětlovat. Ono i v té přírode roste lecos a asi nejdeme pročesávat lesoparky, a klcovat jedovaté keře.
Mně ale dnes pivo a uherák stačit nebude. Vrátili jsme se s Ríšou od zubaře z prevence. Má ukázkový MIH syndrom, jak jsem se dozvěděla. Horní šestky, tj. STÁLÉ zuby, které při minulé preventivce v dubnu ještě nebyly prořezané, má úplně zkažené a rozpadající se, zubařka odkrajovala kousky zubu jako plastelínu. Má ty dva zuby jako houbu, porézní a měkké. Ty šestky se mi tedy zdály divně zbarvené a mimořádně náchylné k vytváření plaku, tak jsem o to víc čistila, hlavně mezizubní prostory, velice pečlivě... Ale nenapadlo mě nikdy kouknout na ty zuby zespod, nebo zrcátkem, navíc byly v puse teprve chvíli. Má uprostřed zubu kráter, ze kterého se vydrolují kusy zubu. Kdyby se to mělo opravit, zůstane 25 % zubu. Zubařka to bude příští týden konzultovat s ortodontistou, jestli ty zuby zachraňovat, nebo rovnou vytrhnout. Čeká ho ale analgosedace v obou případech, protože má mimořádně silný dávicí reflex, nebylo možné udělat ani rtg, jak se strašně dávil, takže oprava při vědomí nepřichází v úvahu.
Jsem docela v šoku.
u kamarádky ho maj vysazenej přímo uprostřed oplocenyho hřiště, on se teda musí rozkousat, což prej není tak snadný, ale stejně
Pinot NoirJežíš Maria, chudák on, chudák ty ![]()
A taky jsme byli na logopedii. Syn dostal nějaké cviky na posílení svalů obličeje a dýchání nosem a je z nich nadšený
Snad mu to chvíli vydrží. Zřejmě mu imponuje, že je to posilování ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.