Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline continuity
43138 příspěvků moje polička 23. října 2024 12:18

Pinot Noir

Přesně tak, pro každého je to složité a pro každého nějak jinak takze se to blbě chápe a sdílí. 

Pro mě nebyly nepřekonatelný problém ani prázdniny, ale děti jely na první tábor ve třech letech a na dva týdny na Slovensko. Tu možnost nemá kazdy, ani každé dítě se k tomu nehodí. Ale ani z pohledu matky to zas není kdovijaka výhra poslat tříleté prakticky mimino do jiného státu. A že o tom musí být ženská setsakra přesvědčena, aby to to dítě zvládlo. 

No nějak jsme to dali, jsem ráda, že je to za námi. Jiné výzvy zas před námi. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 23. října 2024 12:18

Karja já myslím, že to ani nemusí být děti s náročností Viktora. Znám celkem dost dětí, které prostě vyvádí tak, že uděláš hodně pro to, aby tam nemusely spát každý den. Reálně je problém je ráno do školky dostat, není to jen tak nějaké fňukání. 

Offline Karja
44723 příspěvků moje polička 23. října 2024 12:19

Pinot Noir Jojo, možná tam nakonec přece jenom někdo tím pyžamem hodil:-D

Offline Karja
44723 příspěvků moje polička 23. října 2024 12:22

Evaeva Jo, to já vůbec jako nehodlám nějak rozporovat nebo říkat, že to s nima rodiče neumí, nebo neustoupěj nebo tak. To vůbec si nedovolím. Tohle je moje dobrá kamarádka a její případ to nebyl, jen mě vždycky v tomto případě dostalo, že ona se podivuje, jak to dělají ostatní, když sama podstupovala takové harakiri, když to nebylo nutné. Navíc fakt kolikrát stačí jen ten jeden prarodič v duchodu a uplně to jinak tu docházku uzpůsobí. 

Offline continuity
43138 příspěvků moje polička 23. října 2024 12:25

notna asi tak. Já jsem se sice vrátila do jiné práce na plný úvazek, ale děti jsme si v půl šestý předali mezi dvěrma/na hřišti a čekala mě reálně další šichta až do devíti, půl desáté a nebyl tam nikdo kdo by mi pomohl.  

A byla jsem ráda, že jsem ráda a tatínek je vzal odpoledne na to hřiště. 

Já měla sefovou, která platila soukromou školku, děti viděla hodinu ráno a pak hodinu večer než šly spát. Jako to taky úplně nechceš, ač se tady po příznivější otevírací době volá. 

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 23. října 2024 12:27
Reakce na Jos:

Dva lidi s pevnou dobou to maji proste nejhorsi. 

​A je prave hrozne překvapivý, že jich vlastně tolik neni, aspon pro mě

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 23. října 2024 12:34

notna vídávala

Offline Zuzuli
3777 příspěvků moje polička 23. října 2024 12:35

notna ja prave beru jako velke privilegium, ze mam takovou praci, ktera mi umoznuje to dite do skolky rano vzit a odpoledne vyzvednout,  i kdyz to je za cenu toho, ze tam je posledni. A ze je flexibilni i tatinek.

Zaroven se priznavam, ze ja bych mohla mit zkraceny uvazek, kdyz bych chtela. Ale vyhovuje mi, ze na plny mam sve projekty, ktere resim od zacatku do konce a jsem za ne zodpovedna, na castecny bych jen tak pricmrndavala, kde by zrovna bylo treba pomoci, a to by me asi neuspokojovalo, zatimco ted me to fakt strasne bavi.

Offline letfenixa
10881 příspěvků moje polička 23. října 2024 12:38

Máme za sebou kontrolu na endokrinologii, za rok narástol 4,3 cm a pribral 3 kg, ale tie kilá sú až po operácii mandlí. Už nemusíme chodiť do ZA, stačí ku nám do PB raz za rok.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 23. října 2024 12:39

letfenixa super

Offline dzizisketa
8963 příspěvků moje polička 23. října 2024 12:39

notna 

Myslím, že je to vídávala

Já teda teď taky chodím jen na půl úvazku, ale mám v plánu se co nejdřív, buď na jaře, nebo příští září, rozšířit na celý nejlíp. A jo, jsem v původním zaměstnání.

Tento týden je muž pracovně v zahraničí a já už dneska, třetí den, jsem úplně hotová, naštěstí zítra už do práce nejdu a můžeme vstávat o hodinu a půl (já) později

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 23. října 2024 12:40

Zuzuli však to není povinnost, hlavně když jste všichni spokojení.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 23. října 2024 12:41

dzizisketa jestli vodíš děti do dvou školek, tak se vůbec nedivím, že jseš hotová. Jenom to všechno oběhat.

Offline dzizisketa
8963 příspěvků moje polička 23. října 2024 12:45

Evaeva 

Jj, naštěstí jsou obě školky blízko, v docházkové vzdálenosti. Ráno mám pořadí obstarání pes-Rosťa-Šárka, odpoledne Šárka-Rosťa-pes. Kromě dneška, kdy má Rostík judo, takže je to zase jinak

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 23. října 2024 12:51

continuity mna zaujima ako to robia rodicia u nas v skolke :) 

Offline notna
9450 příspěvků moje polička 23. října 2024 12:51
Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 23. října 2024 12:53

dzizisketa já teď dělám na dohodu a tento týden jsem od pondělí do dneška ráno vypravila starší, odvezla malou, šla do práce, o půl 4 vyzvedla malou, dojela domů a padla. Zlatá Tlapková patrola, fakt. Vůbec neuklízím, neperu, vyprané není poskládané, nákupy mi vozí rohlík. Brzy se budu vracet na úvazek, kloním se k 80% a doufám, že mladší vezmou od září do školky na celý týden. Teď se taky těším na zítřek, kdy malá nemá školku, starší vypraví muž a já a mimino budeme spááát.

Muž dělá z domova, takže obstará starší po návratu ze školy (chodí už naštěstí sama, děkuji Evaeva za tip na hodinky, nemáme výhrady ), každé úterý má vyblokované dvě hodiny, kdy nemá schůzky, aby jí odvezl na kroužek. Počítám, že díky tomu, co nám umožňují naše zaměstnání, to budeme tak nějak lepit i nadále.

Co bude o prázdninách netuším, zatím neřeším. Starší dítě při zmínce o příměšťáku dostává hysterák.

Offline Karja
44723 příspěvků moje polička 23. října 2024 12:56

Mohučanka naše děti na tábor nikdy nepojedou, nikdy:-D O tom jsem přesvědčena. Myslím i příměstský:-D

Online Potrefenáhusa
38872 příspěvků moje polička 23. října 2024 12:57

Myrtila prosim te, tys psala, ze všechno sijes? Sjizdim e-shopy s látkami a všude maj miliardu úpletů a teplakovin a miliardu napletu, ale nic nemá k sobě stejnou barvu! Nemáš nejakej tip, kde to kupujes? (Projizdim Látky mráz, bubulakovo, takoy)

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 23. října 2024 12:58

notna ja som sa tiež nevratila do povodnej prace. Okrem inych vyhrad bola v inom meste a s dochadzanim by som to casovo uz vobec nedala.