Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Potrefenáhusa
38873 příspěvků moje polička 23. října 2024 12:59

Karja podle mě na tábor potrebujes tu stálou partu, já bych to dětem jinak snad ani nikdy neudělala 

Offline rasaNori
8848 příspěvků moje polička 23. října 2024 13:00

Děti u nás řeším z 90% já, tak 5% muž a 5% moje máma. Výjimečně tak 2x do roka holky vyzvedli tchani. A je to vlastně celý den, ráno vzbudit, nasnidat, rozvézt do skoly/školky, odpoledne posbírat, vyřešit kroužky, úkoly, svacinu/večeři, večerní program a uspat. Občas padám na pusu, nicméně muž to má pracovně teď husté, do toho rekonstrukce, podpora tchanum po povodni, ja jeste se svagrovou objizdim byty ke koupi, no ať už je tu zima, fakt. 

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 23. října 2024 13:02

Karja jako já jí chápu, já jsem tábory nesnášela. Taky jsem jich naštěstí moc neabsolvovala. Ale jezdila jsem na významnou část prázdnin k babičce na chalupu, což moje děti nebudou, takže nastane otázka "kam s ní?" No, budeme to řešit za půl roku...

Offline Len
2673 příspěvků moje polička 23. října 2024 13:03

Evaeva No, těch pár let je právě to, co mě zajímá, protože nějak polepit se to musí. Nerada bych to řešila jako ta kamarádka Karja

Pinot Noir To je další aspekt, já jsem neskonale ráda, že syn zvládá aspoň to dopoledne a všechny ty logopedie, ergoterapie atd. taky cpu do těch "volných" dnů. Mně třeba vyjdou v práci vstříc, když opravdu někdy nemůžu. Prostě to nahlásím předem a většinou to není problém, ale pak zas nic nevydělám, no. Teď mi nabídli nějaký pracovní dopoledne navíc, který bych moc ráda vzala, ale prostě tam pořád něco je a není to kam přesunout. Snad budem zdraví, jinak to všechno vyjde nejdřív na únor.

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 23. října 2024 13:04

Potrefenáhusa no to je ale pravda, aspoň částečně, na školu v přírodě dcera odjela a užila si to. Na příměšťák sportů, kam chodí už 2/4 roky, ale nechce v žádném případě. 

Offline Karja
44723 příspěvků moje polička 23. října 2024 13:05
Reakce na Potrefenáhusa:

Karja podle mě na tábor potrebujes tu stálou partu, já bych to dětem jinak snad ani nikdy neudělala 

​Tak já myslim příměšták, byly by tam spolu a určitě by někoho i znaly. Příznivcem taborů s přespáním nejsem, až přesně na výjimky, kde znáš ty vedoucí, nebo je to od školy.

Offline Myrtila
5339 příspěvků moje polička 23. října 2024 13:09

Potrefenáhusa Ty náplety jsou takový problematický, jsou weby, kde jim napíšeš, a oni ti to pomůžou sladit, protože to tak barevně objednávají k sobě, nebo dokonce mají, když si rozklikneš konkrétní látku, dole doporučené barevné kombinace. Z hlavy mě napadají mimilátky, kam se dá napsat o poradenství, ale jinak si to bohužel víc nepamatuju, jenom že to občas někde vídám. 
Sama nakupuju hodně různorodě, napíšu na konec pár tipů, ale náplety jsem tak trochu vzdala a konce nohavic i pas dělám z teplákoviny, jenom u ní zohledňuju, jak moc pruží, už to mám v oku. Jinak mám doma pár pro nás univerzálních barev nápletů, buď z bavlny, nebo nějaké funkční úplety, které dávám k oblečení z méně pružných látek, nebo ze softshellu a tak. 
Nakupuju na důmlátek, mimilátky, barevné šití, takoy, to asi nejčastěji. 
Teď během posledního roku bohužel skončily hned další 3 eshopy, kde jsem nakupovala, a kde jsem zrovna ty náplety brala - takže teď jich mám doma zásobu a beru z ní. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 23. října 2024 13:20

dzizisketa na psa jsem zapomněla 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 23. října 2024 13:23

Potrefenáhusa já tábory milovala a dost často jsem tam neznala vůbec nikoho. Ale se stálou partou je to určitě lepší. Příměsťáky dětem závidím, kluci chodí rádi už teď. Ale do budoucna bych je ráda upíchla někam, kde bude ta parta. A taky na nějaký sport se spoustou soustředění

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 23. října 2024 13:26

Len no podle mě to fakt vyloženě lepíš. Některé školy dělají ty tábory, plus jiné tábory, když je dítě ochotné, ho když to jde, některé dovolené máte oddělené, babičky, když to jde... prostě totální pytlíkování

Offline Potrefenáhusa
38873 příspěvků moje polička 23. října 2024 13:35

Myrtila moc dekuju, já asi koupím nejakej univerzální, typu šedá, jen na horní naplet a nohavice udělám asi teda z teplakoviny. 
fakt je to nějak nedostatkovy zboží, to, co já si představuju pod pojmem holcici batoleci teplaky

Offline JankaM
3106 příspěvků moje polička 23. října 2024 13:54

Já už mám děti školní a samostatné, ale popíšu, jak by to bylo, kdyby byly ještě ve školce. Já práce 7-15.30, cesta cca 10 min na kole, v zimě 15 min pěšky, sambo práce po, st 8-17 úřední dny, jinak cca od osmi tak, aby mu vyšly měsíčně hodiny, do práce 20 min na kole, 15 MHD, příp autem cca 10 min. Takže já na 7 do práce, sambo by ráno vypravoval a vodil do školky, odpoledne já bych vyzvedla kolem 16. Školka je praktický před bydlištěm. Takže dalo by se, ale pravidelně po o fakt ne. 

Teď ráno do školy vypravuje sambo, já všechny jen probudím, odpoledne v 16 hod čekám na synka u družiny a jdeme domů. 

Offline monis
1611 příspěvků moje polička 23. října 2024 14:03

Potrefenáhusa já bych tam napsala, ať ti to sladí.  Letos jsem sháněla středně šedý náplet k látce, co jsem měla doma, a po tom, co mi podruhé přišlo něco úplně barevně mimo bych to už neriskovala. Když k tomu přičteš poštovné, tak to není nic levného.

Offline Zuzuli
3777 příspěvků moje polička 23. října 2024 14:27

Potrefenáhusa fakt velky vyber dobrych jednobarevnych napletu, upletu a teplakoviny maji funnybunny

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 23. října 2024 14:31

Potrefenáhusa eM Děkuju.

Karja Taky děkujui, akorát já si právě vůbec dobrá nepřipadám, jsem málo trpělivá a neumím pracovat s vlastníma emocema, jak bych chtěla, navíc proti tomu, s čím se musí tady potýkat někteří ostatní, za všechny Pinot Noir , mi ty naše starosti přijdou zatím spíš malý. Nebo teď jsme se přidala do kurzu terapeutickýho rodičovství (způsob "výchovy", který by měl pomoct s odstraněním raných traumat) a jsou tam s námi i pěstouni, a to jsou fakt příběhy, že vůbec nechápu, jak to někdo může zvládnout.

Pro mě osobně je to i o hledání míry, jak moc se v tom babrat a řešit to s odborníkama, abych na jedný straně nepsychologizovala každej prd a na druhý straně zase nezavírala oči před něčím, s čím mu při dobrým porozumění můžu pomoct. Ono i z (blízkýho) okolí je cítit takový dva protichůdný postoje, jeden "však je to normální živej kluk a zlobí, protože kluci zlobí, moc to řešíš"  a druhej "má to v sobě, co se divíš, s tim nic neuděláš".

Offline Karja
44723 příspěvků moje polička 23. října 2024 14:33

Zina Jojo, rozumím jak to myslíš no.

Offline Potrefenáhusa
38873 příspěvků moje polička 23. října 2024 14:42

Dekuju za ty tipy, asi zkusím někam napsat. I když jak se tak teď dívám na to dite, jak vypadá po půl dni doma, tak si žádný sladeny naplety a hezky teplaky nezaslouží! 

Offline Potrefenáhusa
38873 příspěvků moje polička 23. října 2024 14:43
Reakce na Zina:

Ono i z (blízkýho) okolí je cítit takový dva protichůdný postoje, jeden "však je to normální živej kluk a zlobí, protože kluci zlobí, moc to řešíš"  a druhej "má to v sobě, co se divíš, s tim nic neuděláš".

​tohle je asi přesný

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 23. října 2024 14:43

Potrefenáhusa musíš to ladit do béžovo šedý

Offline Pinot Noir
29894 příspěvků moje polička 23. října 2024 14:49

Potrefenáhusa ty blátivý a zrezivělý odstíny už nefrčí, jo?