continuity pretože systémovo posunúť rozhodnutie o rok a nič nespravit na zlepšenie situácie je len na ![]()
Vše o těhotenství a dětech
letfenixa tak ono se to samozřejmě průběžně řeší, nicméně kojenci v ústavech jsou opravdu ostuda této země už minimálně deset let. Pokud se nepletu, ČR je poslední země v západní a střední Europe, kde to takto jde. (Nevím jak východ a Balkán)
continuity pozerávam Soft white underbelly a drvivá väčšina opýtaných bola v pestunskej starostlivosti, presúvali ich z jednej rodiny do druhej, takmer všetci boli zneužívaní, a vždy mi napadne, či v USA môže byť pestunsky rodič hocikto (asi áno) a že im to tam nejako nefunguje. Možno MP Marge by nám k tomu mohla viac napísať.
žluťásek v pohode, uz som mu kupila :)
Ja som sa stale nedostala k zabeleniu tych veci, co som slubila, tymto sa dotknutym ospravedlnujem a slubujem, ze tento tyzden to uz dam :D
continuity zrovna ten Klokánek má do ústavu ale daleko.
Pinot Noir nemám skúsenosti s Klokankom, ale z tvojich popisov ho ako ústav ani neberiem.
Pinot Noir a jak to bude s detmi do tri let, ktere maji starsi sourozence? Ja doted povazovala za nejvetsi vyhodu Klokanku, ze tam vezmou vsechny spolecne do male "rodinne" skupinky. Nerozdeli je jako driv do kojenaku a detskeho domova podle veku. Pestouni jsou sice super, ale nedovedu si predstavit, ze by nejaka pestounska rodina razem vzala treba pet sourozencu ruzneho veku, ze by na to meli prostor, aby ale mohli zustat vsichni pohromade. Ale v problematice se nevyznam, mozna to tak uz ted je.
continuity ústavy jsou strašný, ale dělat dočasného pěstouna je v našich podmínkách práce pro nadšence a nedivím se, že ty lidi nejsou. Když si člověk vezme, co je to kolikrát za fyzický a psychický masakr plus a ty peníze, co za to dostávají... Jedna známá vypiplala nespícího novorozence s pervitinovým absťákem do normálního batolete a pak ho v roce akorát odevzdala do širší rodiny, kde bylo evidentní, že se stejně bude mít blbě a buhví jak skončí.
Zuzuli presne. Ale hlavne, že nebudú v ústave .
Zuzuli právě pro sourozence a potom vágně popsané jako hůře umístitelné byla letos ta výjimka, že do Klokánku mohly i děti mladší 3 let.
continuity pozerávam Soft white underbelly a drvivá väčšina opýtaných bola v pestunskej starostlivosti, presúvali ich z jednej rodiny do druhej, takmer všetci boli zneužívaní, a vždy mi napadne, či v USA môže byť pestunsky rodič hocikto (asi áno) a že im to tam nejako nefunguje. Možno MP Marge by nám k tomu mohla viac napísať.
Pestounska pece v USA je historicky strasne zverstvo. Protoze pestouni jsou za to zaplaceni, tak je to velmi casto jediny duvod, proc to delaji, coz se potom na "peci" projevuje. Deti je moc a pestounu malo, takze socialni pracovnice casto dela, ze nic nevidi, i kdyz velmi dobre vi, nebo aspon tusi, ze neco neni v poradku.
V celem systemu je chaos a rozhodne nefunguje tak, jak by fungovat mel. Jak nerada hazim lidi do jednoho pytle, tak musim rict, ze za ta leta, co jsem v Illinois byla nucena spolupracovat s DCFS, jsem dospela k zaveru, ze tam snad normalni clovek pracovat nemuze. Takovou prehlidku Zubatych fakt aby pohledal! A to jsou lidi, kteri rozhoduji o tom, jak dlouho deti v pestounske peci zustanou. Cest vyjimkam, samozrejme!
Spoluzacka z magisterskeho pracovala leta pro CASA, coz je organizace, ktera poskutuje podporu detem v pestounske peci a zastupuje je u soudu, a ta mi jednou u kafe vypravela, ze pocet deti, ktere byly fyzicky nebo sexualne zneuzivane v pestounske peci, je fakt astronomicky. Sama byla tenkrat uprostred soudniho rizeni, protoze jeden "tatinek", proti kteremu svedcila u soudu (sexualne obtezoval dvanactiletou holcicku), ji pronasledoval a vyhrozoval.
Jako... O pestounske peci v USA bych mohla vypravet hodiny! Nerikam, ze se nenajdou vyjimky, a ze nektere deti nemaji kliku. Ale obecne je to fakt pruser.
Tady si muzete pocist, jak se vyznamenala Florida (clanek je starsi, ale dle kamaradky, ktera tam pracuje pro mistni DCFS, stale aktualni).
Jo, a sourozenci se tady normalne oddeluji. Kdyz jsou dva, tak se nekdy podari dostat je do jedne rodiny, ale tri a vic uz maji vetsinou smulu. Casto skonci v jinem meste, leckdy nekolik hodin cesty. DCFS ma zajistovat pravidelne navstevy, ale casto se tak nedeje, protoze proste nejsou lidi.
Pinot Noirteď přiznávám, že fakt nevím. Ta výjimka byla jen pro Klokánky nebo pro všechny?
continuity to taky nevím. Věděla jsem jen, že to má platit od příštího roku, tak jsem hledala, jestli ano a jestli mám ty věci na tříleté ještě vůbec do Klokánku vozit, a přitom jsem zjistila, že to vlastně už platit mělo, ale kvůli nedostatku pěstounů se platnost odsunula, resp. udělily se tyto výjimky. Víc o tom taky nevím. Jen jsem to tu chtěla zmínit, že Klokánek už možná věci pro mimina nebude brát.
Pinot Noir klokánek ale funguje i jako zařízení pro děti na krátkou přechodnou dobu, ne? Není možné, že tam pořád budou umisťováni kojenci než se najdou pěstouni na přechodnou dobu. Těch "krizových" je ještě míň, ne?
Mám staré čtverce, to nevím, jak bude ještě na přebalování fungovat, a pak pár nových Starých časů od Kikko. Akorát máme doma psa.
Uz jsem tu psala, ze mam adoptovanou sestru (7 let, je u nasich od 4). Ted dala memu synovi k narozeninám paklík svých fotek z doby "před".
Priznam se, ze sem to vubec nemohla cele prohlidnout, mela jsem z toho totální knedlík v krku. Vidět to nevinný miminko, batole, tříleťačku ... na těch fotkách z kojeňáku ... všechno jsou to fotky hezke, ale vlastně dost strojené, stylizovaná focení asi jako ze školky, pochopitelně nic domáckého, žádné zážitky ... no musela sem to odložit ![]()
A vzdycky si v tu chvíli vzpomenu na ten paradox, ze oni na schváleni do registru rodičů čekali kvůli covidu pres dva roky, zatímco tahle holčička celou tu dobu tvrdla v tom kojeňáku ...
MP Meri nakonec našla svoji rodinu ![]()
Rozumím ti, je mi z osudů těch dětí taky smutno.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.