Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Potrefenáhusa
38877 příspěvků moje polička 28. října 2024 10:12

711990 to by mě zajímalo, jaký cool věci si představovali?

Offline 711990
18320 příspěvků moje polička 28. října 2024 10:13

Potrefenáhusa jakoze holka, co by delala veci netypicky pro holku a nenosila ruzovou! Proste husty ne?

Offline Len
2673 příspěvků moje polička 28. října 2024 10:15

Moje někdejší kolegyně z brigády (věkem cca moje babička) se se svým otcem (mimochodem komunistickým pohlavárem, za což se styděla) definitivně rozloučila ve chvíli, kdy za rodiči přijela se dvěma malými dětmi - synem a dcerou, holku celou dobu ignorovali a kluka vyzvihovali, právě kvůli pohlaví. Prý ho potom už nikdy neviděla a za celý život toho nelitovala. 

Pro mě je to úplný scifi, měla jsem preferenci už v prvním těhotenství, ale v zásadě mi to bylo buřt, protože mít zdravý dítě vážně není samozřejmost. Mě trochu nakrkla tchyně, která se po oznámení těhotenství (mýho a švagrový, máme termín blízko sebe) hrozně rozzářila a že prý hlavně ať je to holčička. Spolkla jsem poznámku, že si ji měla porodit a radši mlčela, nemyslela to nijak zle. Ale vzhledem k tomu, že syna cca do dvou let prakticky ignorovala mě to teda trochu namíchlo.

Offline letfenixa
10882 příspěvků moje polička 28. října 2024 10:17

Kan presne. Čo má moja kysucka babka z 2 synov? Stará sa o ňu dcéra. 

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 28. října 2024 10:17

Potrefenáhusa Máš pravdu, proto po vlastní zkušenosti doporučuju známým, co už jsou v nějakém věku a říkají, že ještě dají 2-3 roky snaze o vlastní a pak by šli do adopce, ať to podají hned, protože ty přípravy trvají, po zařazení do registru se taky čeká několik let, tak je dobrý mít to rozjeté.

Pravda je i to, že největší zájem je o novorozence majoritního etnika, holčičky, kterých jde zároveň do osvojení nejmíň, a jo, jsou fakt lidi, co si na vstupu nabrnkají požadavky typu modrooká holčička z porodnice po rodičích vysokoškolácích, tak pro ty je pak ten střet s realitou docela krušný. Jinak pokud chce někdo dítě hned z porodnice, tak musí upustit od té právní volnosti, protože existují různé zákonné ochranné lhůty, které chrání matku i otce, takže i když matka podepíše úplně všechny potřebné papíry hned v porodnici, tak trvá několik měsíců, než je dítě právně volné.

Jinak kdybyste se k tomu někdo chtěl něco zeptat a nechtěl veřejně, tak mi klidně napište do pošty (vím, že je hodně takových, co jen čtou a nepíšou). Mně se, když jsme tím procesem sami procházeli, tu kdysi jedna diskutující sama ozvala a napsala mi svoje zkušenosti a dost mi to  pomohlo.

Offline letfenixa
10882 příspěvků moje polička 28. října 2024 10:17

Len asi by som nemlčala.

Offline monis
1611 příspěvků moje polička 28. října 2024 10:23

711990jakože už dopředu věděli, že by měli not like the other girls girltak můžou zkusit kluka přihlásit na balet, aby si to vykompenzovali.

Offline Len
2673 příspěvků moje polička 28. října 2024 10:25

Zina Moc to nesouvisí, ale při tom popisu modrooké holčičky jsi mi připomněla rodinu známého, kde k tatínkovi romovi při adopci přiklepli právě takovou modrookou blondýnku (miminko). Píšu to proto, že slyšel i nějakou stížnost, jak na jeho rodinu "vyplýtvali" blonďatý novorozeně. To jsem hodně zírala. Mimochodem, holčička jako by z oka vypadla jeho ženě a starší, taky adoptovaný syn zase jemu.

Offline DruI
5587 příspěvků moje polička 28. října 2024 10:51
Reakce na 711990:

Potrefenáhusa jakoze holka, co by delala veci netypicky pro holku a nenosila ruzovou! Proste husty ne?

​No tak kluk může nosit růžovou a chodit tancovat, žádnej problém ;o)

Offline slniecko admin
19577 příspěvků moje polička 28. října 2024 10:52

Len šišmarjá 

Offline slniecko admin
19577 příspěvků moje polička 28. října 2024 10:56
Reakce na 711990:

Ja jsem si trosku doufala v holcicku, ale nejak jsem vedela, ze me ceka kluk:D muj bracha se svagrovou byli vylozene dlouho nestastny, ze cekaj kluka, az uz to bylo divny. Hlavne ty pohnutky - jako ze holku by vedli ke cool vecem, zatimco kluk je proste nic moc

​No pri mojom prvom tehotenstve môj manžel dostal toľko tých chlapskošovinistickych nálevov, ze toto začal robiť z oportunizmu v momente, keď len dostal otazku ohľadne pohlavia. Az som ho krotila, ze ak by to bol chlapcek, mohol by mu to niekto raz povedat a bolo by mu to ľúto.

Offline Aranel
6616 příspěvků moje polička 28. října 2024 10:57

Zina Tak jako čekala bych, že dítě s profilem " modrooká holčička z porodnice po rodičích vysokoškolácích" se asi v kojeňáku moc vyskytovat nebude, protože proč. Někdo asi potřebuje na tu realitu fakt narazit.

Jos To je hustý, s těma dvojčatama.

Jako nějaký přání, úvahy, tohleto, to se určitě člověku děje, ale ty historky, jak se to pak propíše do praxe, to je teda děs! Já si hlavně přeju, aby bylo zdravý a dobře spalo, možná už tím jsem dost náročná

Offline letfenixa
10882 příspěvků moje polička 28. října 2024 11:07

Aranel tehotná som bola v 35, mám zopár chronickych chorôb a jediné, čo som si želala, bolo zdravé dieťa. 

Offline 711990
18320 příspěvků moje polička 28. října 2024 11:07

monis DruI no nejak tak. Zajimavy, ze kluk v ruzovy nebo na baletu jim cool neprijde?!

Offline letfenixa
10882 příspěvků moje polička 28. října 2024 11:08

711990 a myslíš, že chlapec, ktorý nosí ružovú, by bol pre nich cool?

Offline Aranel
6616 příspěvků moje polička 28. října 2024 11:11

letfenixa Nebyl podle mě, a ta holka "not like the other girls" by to taky nesměla přehánět, jako rychle běhat jo, ale třeba řídit kamion ne!

Pardon 711990 , že ti šijeme do příbuznejch!

Offline Potrefenáhusa
38877 příspěvků moje polička 28. října 2024 11:11

711990 to ke boží

Offline Karja
44725 příspěvků moje polička 28. října 2024 11:29

Aranel Hahaha, nesměla prehanet, bejt prostě cool tak akorát. Bejt cool podle rodičů, vodvaz jako blázen:D:D

Offline letfenixa
10882 příspěvků moje polička 28. října 2024 11:50

711990 som nevidela tvoj príspevok, keď som písala moju otázku.

Offline monis
1611 příspěvků moje polička 28. října 2024 11:54

Aranel mně tyhle historky z rodiny 711990 hrozně baví a otevírá se mi nový vesmír. Naposledy mě bavilo, jak je švagrová naštvaná, že jí chce večer rodina hlídat dítě, aby mohla ven  nebo to byla ta dovolená?