Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Allysa
897 příspěvků moje polička 28. října 2024 08:09

Jos Já si to představit neumím,  ale asi se to děje častěji, než by se nám zdálo, říkali mi na genetice při sdělování výsledků, že pohlaví plodů sdělují až po ukončeném třetím měsíci, že pak ženy chodí na potrat,  pokud to není to "správné " pohlaví, i když je plod zdravý.

A manžel se po narození dcery dočkal od dvou lidí na sobě nezávislých místo gratulace komentáře " Jé, holčička? No, tak to nevadí..." Holčička? No, tak třeba příště... 

Offline Jos
příspěvků moje polička 28. října 2024 08:10

Potrefenáhusa jj. Ja to i zazila, babi z maminy strany me nikdy moc nebrala. Nebyla jsem kluk jako bratranci od tety. Ale tak co, sympatie byly nasledne vzajemne.

Ono to bude castejsi nez si myslime, ze ma nekdo prioritni pohlavi a dela urcite rozdily. Ale matka v roce 2024 aby nechala dite v porodnici? Vis co, kdyby tam nechala obe...Reknu si asi je v neresitelne situaci....

Offline Myrtila
5339 příspěvků moje polička 28. října 2024 08:15

Allysa Jos Teda tohle je fakt síla, oboje co píšete! 

Offline Jos
příspěvků moje polička 28. října 2024 08:17

Allysa Hm. No verim, ze je nekdo treba zklamany. Zprvu. A ty blba prohlaseni doufam, ze jsou jen takove plky. 

Offline Myrtila
5339 příspěvků moje polička 28. října 2024 08:20

Jinak taky jsem si vyslechla, obvykle od starší generace a zároveň ne blízkých (sousedka a tak), že druhý kluk? Tak nevadí, potřetí to bude třeba holka Nám to bylo fakt jedno, co to bude, v obou případech, navíc u prvního nám nejdřív řekli opačné pohlaví, takže jsme se v půlce těhotenství "přeorientovali" z holky na kluka, a dost mi tohle podsouvání, že je nějaká správná kombinace pohlaví, vadí. 

Offline Allysa
897 příspěvků moje polička 28. října 2024 08:21

Jos Jo, ale mezi zklamáním a odložením/potratem jednoho pohlaví je velký prostor teda.

Ale já se do toho vžít neumím, mě bylo pohlaví úplně jedno, já si fakt přála jenom to zdraví .  

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 28. října 2024 08:21

Allysa Jos to je drsný. Ta představa, že si nechá jen jedno, celý život na něj kouká...

U nás se pohlaví moc neřešilo, ve smyslu, že by někdo kluky/holky neuznával. Teď se třetím nám teda holku všichni přáli, to je jasný , ale kluka mají samozřejmě stejně rádi. A občas se setkám s tím, že ještě čtvrtý, že bude holka, to mi přijde vtipný. Jednak ta pravděpodobnost a pak se dvěma se na další skoro nikdo neptal, třetí tě posílá do jiné kategorie

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 28. října 2024 08:24

Jos já si holku přála opravdu hodně, od vždycky jsem si myslela, že budu mít holku. No babička říkávala, že mně vidí se třemi kluky a měla pravdu. Určitě mi dcera bude v dospělosti chybět, ale je to holt osud. Říkám si, že příroda asi ví, co dělá, že třeba ty holky by mohli mít nějakou genetickou potíž, to člověk nikdy neví.

Offline Vari
2220 příspěvků moje polička 28. října 2024 08:28

Evaeva Ja byla vnitrne presvedcena, ze cekam dve holky, takze kdyz mi na prvnim screeningu rekli jako prvniho kluka, blesklo mi hlavou, prosim, at je to druhy holka. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 28. října 2024 08:34

Vari já jsem u prvního syna věděla, že to bude kluk, prostě jsem to cítila. Pak už jsem vždycky jen doufala v holku a počítala s klukem. Jako na výchovu jsou asi jednodušší, tak aspoň něco Mně je teda blízký ten klučičí dětský svět, ale v dospělosti holka bude chybět.

Offline Zuzuli
3777 příspěvků moje polička 28. října 2024 08:45

Ja jako tehotna chtela na zacatku kluka. Ja si sama nikdy nehrala s panekama, barbie me nechavala chladnou, tak jsem chtela kluka na hrani s legem a autickama, co budu s holkou delat... tak mam tu nejvic holcici ruzovou princeznu pecujici o panenky a za nic bych ji nevymenila

Muj muz je ze tri synu, jsou asi pata generace tri synu za sebou. Tak oni maj zatim dohromady ctyri holky a zadny kluk se nachysta

Offline DruI
5587 příspěvků moje polička 28. října 2024 09:00

Já jsem tým: Hlavně ať je dítě zdravé :o)

I když teda myslím, že třeba moji tchánovci byli nadšenější z vnuka než z vnučky, ale jinak se k vnukům chovají stějně.

A teda vím o rodině, kde se po několika klucích konečně narodila holka... a když dospěla, tak absolvovala změnu pohlaví.

Offline continuity
43140 příspěvků moje polička 28. října 2024 09:08

Potrefenáhusa Jos

ja to chápu, jak se to stane, že chceš v 50 adoptovat dite. Jenže úředník na to nekouká z pohledu zaujmu adopcniho páru, ale z pohledu zájmu toho dítěte. A za mě je to tak správně. 

Druhá věc je,že se kvůli veliké opatrnosti úřadů ten proces příšerně natahuje. To je samozřejmě špatně, jen se musí dát bacha, aby to neskončilo druhym extrémem. 

Offline continuity
43140 příspěvků moje polička 28. října 2024 09:14

Jinak pohlaví děti mi bylo jedno, neměla jsem ani žádnou preferenci. Vždyť nemám žádnou šanci to ovlivnit, hlavně jsem si fakt přála (a přeji to zdraví).

Offline Potrefenáhusa
38877 příspěvků moje polička 28. října 2024 09:24

continuity já bych pak asi po 50 zvazovala spis nějakou pestounskou peci

ja preferencí měla a jsem rada, ze to vyšlo, ale byla bych samozrejme vděčná za každý dite 

Offline letfenixa
10881 příspěvků moje polička 28. října 2024 09:27

Potrefenáhusa zažila som na Kysuciach, že kým nemáš vnuka, nie si dedko. 

Offline letfenixa
10881 příspěvků moje polička 28. října 2024 09:38

Jos to vybratie si len jedného z dvojčiat je niečo tak príšerne,  že mi to mozog ani nespracuje

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 28. října 2024 09:40

letfenixa Strašný. To je vidět, kdo ten světonázor utvářel, dedko. Přitom děvče je pro rodiče celoživotní parťák (když se to povede).

Offline Myrtila
5339 příspěvků moje polička 28. října 2024 09:42

Evaeva To je dobrý, s tím proroctvím babičky, mně takhle jedna známá, co je tak trochu "čarodějnice", už dávno řekla, že u mě vidí dva kluky tehdy jsme procházeli IVF a nevěděli, jestli vůbec kdy dítě budeme mít. No a vyšlo jí to, počet i pohlaví

A syn byl na jedné straně rodiny úplně první vnouče a na druhé první kluk po 2 holkách, a teda tcháni to nejdřív moc nezvládli, kluka oslavovali mnohem víc než předtím vnučky, už v těhotenství i pak po narození. Naštěstí pak se brzo srovnali a nedělají mezi nimi rozdíly. 

Offline 711990
18320 příspěvků moje polička 28. října 2024 10:06

Ja jsem si trosku doufala v holcicku, ale nejak jsem vedela, ze me ceka kluk:D muj bracha se svagrovou byli vylozene dlouho nestastny, ze cekaj kluka, az uz to bylo divny. Hlavne ty pohnutky - jako ze holku by vedli ke cool vecem, zatimco kluk je proste nic moc