Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 28. října 2024 21:54

Kokoska mně se tam taky líbilo, to město je moc pěkné a ty expozice byly vážně hezky udělané, líbily se i klukům. Tohle je takový obecný problém, ve městech je to s nimi prostě náročnější. Když si člověk chce vážně odpočinout, je lepší je vzít někam do lesa a kafe si dát nejlíp v nějakém foodtrucku na louce než v kavárně ve městě.

Offline Gatita
8638 příspěvků moje polička 28. října 2024 21:58

Evaeva no my jsme odpiskali tu Budapest na podzimni prazdniny. Protoze to, co si malujeme my dospeli (courani po meste, kavarny, zevlovani, nakouknout do obchodu, do galerie), se s kluky zmeni v oboustrannou frustraci a hrozne vypeti s dohlizenim, aby se vzajemne nestrcili pod vlak, a premlouvanim, aby usli jeste 100m tamhle na to namesti. Oni uz nejsou uplne mali, ale chce to tak jeste 2 roky. Myslim, ze az mensimu bude treba sest, bude to uz ok. Ted je to dost za trest, ty vylety. Takze zitra s nima jedu vlakem do Techmanie. Tam se budou bavit aspon oni. Zas na druhou stranu, syn si z tech "hroznych" vyletu prekvapive dost pamatuje, vi, ze byl v Mullerove vile a jak tam byly ty krychle poskladane, pritom ja uz to davno zapomnela. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 28. října 2024 22:04

Gatita v Techmanii si to užijete všichni. Běžte na tu vědeckou šou, my tam měli skvělého moderátora/vědce a bylo to fakt super.

Ale jak jsme byli v té Kodani, to jim byly necelé 4 a 6, tak to bylo fajn. Ale stejně, problém v každé restauraci, protože nemají jídlo, na které jsou zvyklí. Přesně jak píšeš, ujít ještě sto metrů na náměstí, kde je lepší místo na svačinu, je kolikrát šílený problém... Nakonec si to užijeme jak dospělí, tak děti, ale těch stresových okamžiků je tam hrozně moc. Oni mají rádi i ty interaktivní expozice a výstavy, problém jsou ale ty "režijní věci" okolo, jak tomu říká můj muž.

Offline žluťásek
8863 příspěvků moje polička 28. října 2024 22:47

Evaeva u nás je to každý víkend, nikam nechci, nikam nejdu, nechci do lesa, nechci do muzea, nechci na výstavu... Aby pak na zpáteční cestě úplně pokaždý řekl, že to bylo super skvělý a boží a nejlepší. 

Já už to beru jako součást plánování, rovnou mi vyjmenuju všechny ty hrůzy co ho čekají, že to bude úplně blbý, strašná nuda, hrozně daleko, nebude tam nic hezkýho ani zajímavýho, kavárna bude mít zavřeno, budeme mít hlad a žízeň, asi bude taky strašně pršet a bude zima a budeme mít mokrý boty a budeme možná i nemocný a konečně nebudeme muset na žádný blbý výlety... Když to chrlim jako vodopád slov, začne se tomu smát a zlomí to tu otravnou náladu.

Dneska jsme si dali úplně super krásnou procházku z Čimic Draháňským údolím do Sedlce, celou cestu se jde podél potoka, zlatým listím svítilo slunce, cestu křižovaly pavoučí vlákna, to byla taková nádhera.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 28. října 2024 23:14

žluťásek to je taky dobrý.

To oni nemají, chtějí všude. Ale chtěli by se tam zhmotnit, všechno by mělo být podle jejich představ a přání a vedle parku s obřím hřištěm, jídlo hned na stole...

Offline Potrefenáhusa
38877 příspěvků moje polička 29. října 2024 06:05
Reakce na žluťásek:

Já už to beru jako součást plánování, rovnou mi vyjmenuju všechny ty hrůzy co ho čekají, že to bude úplně blbý, strašná nuda, hrozně daleko, nebude tam nic hezkýho ani zajímavýho, kavárna bude mít zavřeno, budeme mít hlad a žízeň, asi bude taky strašně pršet a bude zima a budeme mít mokrý boty a budeme možná i nemocný a konečně nebudeme muset na žádný blbý výlety... Když to chrlim jako vodopád slov, začne se tomu smát a zlomí to tu otravnou náladu.

to je bozi

no ale co tak pozoruju ty jiný rodiny s detma, je to fakt všude stejný, úplně pokazdy slysim aspoň jednoho rodiče říkat, ze už s nima nikdy nikam nepojede a zustanou doma! 

Offline Karja
44726 příspěvků moje polička 29. října 2024 07:18

Evaeva A v jakých muzeech jste byli? 

Holky furt chtějí do toho Gasku zase, ale nechávám to na zimu zas, pak je docela těžké je po tom hraní je vytáhnout ještě někam, ale většinou se mi podaří je přemluvit. 

Naše děti to zase nemají rády v přírodě:-D:-D. Včera jsme teda dali takovou pěknou procházku, ale sama se tomu divim, že nikoho nebolely nohy a v cíli nebyly zklamané, že tam je zavřený kiosek:-D

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. října 2024 07:34

Karja tak zavřený kiosek by je ale dorovnal Včera byli slzy i kvůli absenci zmrzliny, a to jsem dopředu říkala, že nejspíš nebude. Musel si, chudák, dát bábovku.

Byli jsme v dačického domě, tam dostali nějaké pátrací listy. Je tam sklepení, jedna interaktivní expozice nahoře hernička. Celý ten dům je pěkně zrekonstruovaný. Pak ve valašském domě jsou nějaké pověsti, tam jsme nebyli, a pak mincovna. Tam je v každé místnosti něco interaktivního a na konci si vyrazí groš. Ještě tam mají mít nějaké dětské hravé sklepení, podle popisu to vypadalo skvěle, ale bylo zavřené a podle mě nějak dlouhodobě. Ještě jsme vynechali zrcadlové bludiště. A na závěr v gasku, to mi bylo jasné, že dál už se nedostaneme

Offline Karja
44726 příspěvků moje polička 29. října 2024 07:44

Evaeva No vidíš to, my jsme už byli v KH asi  5x, ale o zracdlovém bludišti nebo programu v dačického domě jsem neslyšela. No ano, my máme většinou opačný směr, prvně GASK, tam jim beru i svačinu/oběd abychom nemuseli nic hledat nebo se tam pak nedejbože vracet, no a pak bych radši někam ven na to trajdání, ale to musím tu mladší fakt hodně přemlouvat, většinou jde, protože si myslí, že všechny procházky v KH končí u vietnamce ve večerce:-D. Ted odrostly té spodní herničce, to by mohlo čas v GASKU docela zkrátit a mohli bychom i jinam

Offline Karja
44726 příspěvků moje polička 29. října 2024 08:03

Gatita prosím přepošleš mi tu zprávu o vaší letní dovolené, jak si posílala Evaeva...jdu to normálně plánovat, sbírám info a v prosinci to bookuju:-D

Offline notna
9452 příspěvků moje polička 29. října 2024 08:04
Reakce na Tabea:

Pinot Noir když zmiňuješ klokánky... nevíš, nebo někdo jiný, jak je to s klasickými dětskými domovy? Mají zájem o oblečení pro větší/školní děti?

​Už několik let nosím oblečení do jednoho dětského domova. Vždycky tam zavolam a zeptám se, zda mají zájem o oblečení a řeknu zhruba o jakou velikost a typ oblečení se jedna. Dřív mě žádali, aby bylo  oblečení v dobrem stavu, teď ne, možná si mě pamatuji. Nosím tam jen pěkné , žádné věci na donoseni.

Ale je to menší DD v malém městě. Dřív jsem nosila oblečení do atyloveho domu. Tam byli dost neprijemni. Pak jsem se dozvěděla, ze mají schopné vedení, dostávají hodně darů, o nošené nestojí, ale nechtějí to říct. Nevím, jestli to byla pravda, ale chovali se podle toho.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. října 2024 08:05

Karja my byli jen nahoře tak dvě hodiny, ještě by tam klidně dvě hodiny byli. U nás je v podstatě jediný argument pro odchod z herny večeře nebo zavíračka, tím začínat nejde. 

Offline Karja
44726 příspěvků moje polička 29. října 2024 08:11

Evaeva :-D No jasně, hele my když jsme tam byli poprvý, tak já myslim, že jsme tam byli asi od 10 do tří odpoledne jako fakt:-D. Jelikož to nebylo v jejich zrovna pěkném odobí, vůbec mi to nevadilo, že sedim a jen čumim do zdi, pul neděle, byla jsem ráda, že mám fakt velký klid. Ted už se toho nabaží do těch dvou hodin uplně.Je to teda super koncept a moc je chválim, dole je to pro měnší děti, ale je to plné hraček, které běžně doma nebo návštěvy nemají, takže je to něco nového a jako hlavně ten vstup je uplně zanedbatelný. Ted mi říkala kamarádka, že se bude ve vedlejším okresním městě otvírat kavárna s hernou. Vstup do herny dítě kus 150 Kč, plus ještě, co tam utratíš.... No tak to je moc pěknej rodinej program, pomalu jak do Zoo:-D

Offline Gatita
8638 příspěvků moje polička 29. října 2024 09:34

Karja kterou myslis? Byli jsme na Rujane a v Alpach (Kaprun). Oboji bylo super, ale Eve jsem myslim licila ten Kaprun?

Offline Potrefenáhusa
38877 příspěvků moje polička 29. října 2024 09:40
Reakce na Karja:

Vstup do herny dítě kus 150 Kč, plus ještě, co tam utratíš.... No tak to je moc pěknej rodinej program, pomalu jak do Zoo:-D

​to možná tak před 10 lety, ne

Offline Karja
44726 příspěvků moje polička 29. října 2024 09:47

Potrefenáhusa No jak do který. My jezdíme pravidelně hlavně do Jihlavy a to je v pohodě, tam snad nejvíc stojí parkovný:-D. Takže od příští sezony až povyrostou, budou pěkně šlapat od hypermarketu pěšky!:-D

Offline Karja
44726 příspěvků moje polička 29. října 2024 09:49

Gatita Jojo, Kaprun prosím, děkuji. Myslím, že jsi tam měla pár tipu, co jsem říkala, že se hodí, ale nevyužijeme, ale letos říkal už i muž, že v sezoně to k Jadranu fakt není, takže snad je i využijeme;-)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. října 2024 10:05

Karja ještě se koukni na Schladming. Myslím, že Kaprun je dražší a pro děti je toho ve Schladmingu opravdu dost. K ubytování karta, kde máš lanovky, všude hřiště - na planai tak obří, že den je málo, v ceně je několik biotopů a jeden akvapark. Akorát tam není žádné jezero jako v Zell.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. října 2024 10:12

Karja ten vstup 50 korun je fakt směšný. V Praze stojí malá hernička s kavárnou klidně těch 150 a ještě se platí už od roka. Ale 50 korun mi přijde málo i na kh, ale zase to není komerční projekt.

Kluci si tam taky vyhráli, akorát odpočinek se moc nekoná, protože mimino jaksi nechápe koncept koutku a musíš za ním běhat po chodbách

Offline Karja
44726 příspěvků moje polička 29. října 2024 10:12

Evaeva Super, hele to asi ani nevadí, segra říkala, že ty vrchní jezera jsou stejně poměrně dost studená. Ale nevim, nezkoumala jsem nijak blíž tuto informaci:-D