Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Pinot Noir
29899 příspěvků moje polička 12. listopadu 2024 14:14

Tak jedeme od zubaře, nakonec se ty Ríšovy šestky postižené MIH syndromem zachraňovaly, takže bez trhání, ale zato vrtání, výplně, plus oprava dalších několika drobných kazů na mléčných zubech - hodina v uspání. A já o 21 tisíc lehčí.

Offline JankaM
3106 příspěvků moje polička 12. listopadu 2024 14:23

Pinot Noir .

To jsou hrozné rozdíly, včera  jsem byla se synkem už podruhé na trhání zubu, injekce, vytržení a 0 Kč. Ještě nás to čeká jednou, bohužel to byly zoubky už nepravidelné, ale první, takže pořádně čistíme a druhé budou ukázkové (doufám).

Vlastně jsem za děti kromě hygieny zatím u zubaře nic neplatila, dle naší zubařky je vše pro děti hrazené

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. listopadu 2024 14:30

JankaM ta narkóza je drahá 

Offline Zuzuli
3778 příspěvků moje polička 12. listopadu 2024 14:37

JankaM ta detska narkoza je draha. A protoze ja minuly tyden zaplatila jedenact tisic za opravu korenove vyplne v jednicce, kterou mi ma stara zubarka udelala pred lety spatne, tak se te cene od Pinot vubec nedivim.

Podle profilu detske zubarky, co sleduju, je i pro deti hrazeny jen zaklad. Ze sice zaplati bilou vypln a umrtveni, ale ne uz vybaveni a hlavne cas, ktery je treba ke kvalitnimu vysledku.

Offline Jos
příspěvků moje polička 12. listopadu 2024 14:51

JankaM sanace v celkove anestezii delame bezne. V ramci nemocnice, ale v ambulanci, normalne v zubarskem kresle. Jak lide s mentalni retardaci, tak male deti s mnohocetnymi kazy. I trhani osmicek je v ramci pojisteni. Nevim podle jakeho klice to je, a kdy to hradi pojistovna a kdy ne. 

Offline letfenixa
10882 příspěvků moje polička 12. listopadu 2024 15:34

Veď závisí, či má zubár zmluva s poisťovňami aleno nie, nie? My chodíme celá rodina k 3 rôznym zubarom, ani 1 nemá zmluvu s poisťovňami. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. listopadu 2024 15:35

letfenixa náš zubař smlouvu má, ale ne všechno je hrazené. Teď se možná nějak měnily podmínky u plomb, ale ještě před pár lety jsem platila bílou plombu. Prevence neplatíme a jiné zákroky naštěstí nemáme za sebou.

Offline letfenixa
10882 příspěvků moje polička 12. listopadu 2024 15:49

Evaeva no veď áno, aj keď má zmluvu, môže si ešte pýtať. Naši zubari nemajú, a pekne platíme za opravy toho, čo nám urobili tí so zmluvami. Mne napr vymieňala všetky koreňove výplne, čo je cca 10 zubov.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. listopadu 2024 15:56

letfenixajá mám naštěstí zuby dobrý (ťuk ťuk) a zubařku máme taky dobrou, i když na pojišťovnu 

Offline Gatita
8638 příspěvků moje polička 12. listopadu 2024 15:59

Taky by me zajimalo, jak je to s temi smlouvami. Moje zubarka smlouvu ma, ale krytou mam jen prevenci (ve smyslu prohlidka 1-2x rocne + RTG) a mam dojem, ze rikala i neco o anestezii, ze nebudu platit tu injekci, kdyz se k nim upisu. Ale jinak v tom neni nic, ani nutne lecebne vykony typu extrakce, o vyplnich ani nemluvim. Za ty jsem ale doplacela i u stare zubarky, jen o dost min. Ale ta predchozi zubarka mi treba brala osmicku a nic za to nechtela, za chranic proti bruxismu taky nic... to tady za stejne sluzby necham skoro desitku. 

Offline Malvin
1648 příspěvků moje polička 12. listopadu 2024 16:08

Joskamarádka teď taky řeší tady v Praze zuby 4leteho. Bohužel nespolupracuje a hrozí, že budou muset zaplatit za narkózu podobnou sumu jako Pinot. 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 12. listopadu 2024 16:19

Já mám zubaře dobrého, platím pouze za bílou výplň jinak nic nepotřebuji, ale překvapila mne kamarádka, která chodí do zubního centra, čištění kanálků, bílá plomba, nějaké umrtvení a platila přes pět tisíc, stejné město, stejná pojišťovna, jen jsou ty ordinace kilák od sebe.

Offline žluťásek
8863 příspěvků moje polička 12. listopadu 2024 16:35

Kan to čistění kanálků je drahé hodně. Pokud se má dělat pečlivě, tak ještě dražší než drahé. Moje zubařka má jen za kanálky 4-9 tis.

Offline Tabea
8134 příspěvků moje polička 12. listopadu 2024 16:37

Kdo to tady psal, že dítě chodí ze školy domu špinavý? Takhle vypadají z obou stran a bunda obdobně.

Offline Makara
3652 příspěvků moje polička 12. listopadu 2024 16:44

Tabea já bych teda asi trochu řvala. Ale jsem stará matka z doby předsoftshellové, takže "za nás" se děti v  blátě válet nenechávaly. A chápu dnešní děti, že úplně nerozlišují, kdy jo a kdy ne.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. listopadu 2024 16:46
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. listopadu 2024 16:47

Makara já to děti učím, ale obvykle dojdou čistí jen tamAle jako když je potom nechám na hřišti, nečekám nic jiného

Offline Potrefenáhusa
38878 příspěvků moje polička 12. listopadu 2024 16:53

Makara softshell stojí několikrát tolik a taky ho musis vyprat

Offline Tabea
8134 příspěvků moje polička 12. listopadu 2024 17:09

@Makara já jsem asi otrlá, protože tady školky nechodí na procházky, ale na zahradu. Přinejmenším jsem nikde žádnou školku špacírovat neviděla a v naší školce & jeslích chodili ven 2x denně, jen výjimečně zůstali uvnitř. 
Družina chodí taky ven každý den, bohužel používají školní dvůr, kde tráví velkou přestávku i celá škola (ca. 16x 25 dětí). Mají tam hřiště s brankami, který je teď spíš bahniště. Ty kalhoty mi neva, děti nosí každý den čistý oblečení. Spíš ty věčně obalený boty a bunda. Je fakt, že takhle nejsou zřízení všichni, ale někteří zase ještě hůř.

Offline Jos
příspěvků moje polička 12. listopadu 2024 17:15

Gatita tu peci o dospele chapu, ta je proste vzdy za cash. Ale u deti? Fakt uspavame spis socialni pripady. Az by clovek ty lidi vzal necim po hlave, tak ty deti zanedbat. Takze evidentne to nejak vybehat lze. Nebo ti s mentalni retardaci. Ja chapu, ze takoveho cloveka k cisteni nedonutis ale proc nekdo plati desitky tisic za dite a tihle ne (nejsou jen z ustavu).