Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Malenge
4841 příspěvků moje polička 11. listopadu 2024 14:58

Aranel eM dekuju za tipy!

Offline Aranel
6617 příspěvků moje polička 11. listopadu 2024 18:42

Zuzuli Ach jo... a tohleto "už za nic nestojím, brzo umřu" těm lidem vydrží třeba třicet roků!!

Offline Suya
příspěvků moje polička 11. listopadu 2024 20:49

Aranel U nasi babicky uz 40

Offline žluťásek
8863 příspěvků moje polička 11. listopadu 2024 21:43

Malenge uteklo mi zadání, hledáš nějakou dětskou knihu? 

Offline Malenge
4841 příspěvků moje polička 11. listopadu 2024 21:51

žluťásek ano, něco holčičího pro 10letou slečnu. Ideálně novějšího, aby to ještě neměla. Žádné bližší zadání jsem nedostala.

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 11. listopadu 2024 22:02

žluťásek neměla bys prosííím něco pro 14 letého kluka, který vůbec nečte? Nějaký komiks? 

Edit: nebo jestli nebude lepší skočit do hadrů a koupit mu triko s fajfkou...

Offline žluťásek
8863 příspěvků moje polička 11. listopadu 2024 22:36

Malenge ta Wilsonová je dobrý tip, jen pozor, že mnoho z jejich knih je v malých sériích a spousta z nich teď vychází v novém vydání, ale jsou to už starší knížky (aby to už neměla třeba po sourozencích kdyžtak).

Holky v knihovně teď ještě pořád hodně chtějí Wednesday.

Hodně oblíbené jsou historické dobrodružné knihy od Veroniky Válkové: kouzelný atlas putování časem. Hrdinka Bára se tam ze současnosti vždy přenese do nějaké významné události českých i světových dějin a s vrstevníky tam prožije kus historie na vlastní kůži.

Mě teď zaujala z novinek Vinga čeká na vítr: léto na švédském ostrově, rodinné vztahy, první lásky... Ale nejsem si jistá, jestli deset let není ještě málo, pokud slečna není nějaká hodně nadšená čtenářka.

Moc pěkná byla Alma a svět obrazu, příběh holky ze současnosti, co se zvláštní náhodou přenese do období první republiky, všichni ji mají za talentovanou mladou umělkyni a učí se malovat u Toyen.

Z holčičích fantasy je oblíbená Alea, dívka moře nebo Amari, Dívka jménem Willow, všechno jsou to série.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 11. listopadu 2024 22:40

žluťásek ta Vinga pro patnáctiletou, ale pořád dětskou by byla? Zaujala mně před nějakou dobou ilustrace na reklamě

Offline žluťásek
8863 příspěvků moje polička 11. listopadu 2024 22:42

Mohučanka no tak to se bojím, že tady moc nezaboduju, komiksy nejsou vůbec moje parketa :(

Teď třeba vychází nově souborně Sandman od Gaimana, komiksová Duna. Ale tady asi líp poradí mámy velkejch kluků, já se bohužel v komiksech neorientuju 

Offline žluťásek
8863 příspěvků moje polička 11. listopadu 2024 22:45

Evaeva já myslím že jo. Tady je recenze na jednom z nejlepších portálů o dětské literatuře, koukni 

https://mravencichuva.cz/vinga-ceka-na-vitr/

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 11. listopadu 2024 22:53

žluťásek ale stejně dík. Mrkla jsem na to a vidím to na to tričko...On je čtenářsky tak na úrovni Garfielda

(A tu Dunu si možná budu přát já )

Offline continuity
43141 příspěvků moje polička 11. listopadu 2024 22:58

žluťásek tyjo Sandman je spíš pro dospělé. 

Mohučankanějakou Marvelovku? Teď je to hodně populární i v kinech, to by mohlo fungovat. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 11. listopadu 2024 23:05

žluťásek díky 

Offline DruI
5587 příspěvků moje polička 11. listopadu 2024 23:19

MohučankaCo nějakou mangu? Ty jsou v tomhle věku docela oblíbené.

Offline Potrefenáhusa
38878 příspěvků moje polička 12. listopadu 2024 05:23

DruI jo, tak na to by se mi hodil tip pro 14letou holku

Offline Karja
44728 příspěvků moje polička 12. listopadu 2024 08:35

Co dáváte dětem, takhle když je už zimnější počasí, ale na dvoje kalhoty to není? Zatím nosila ty legíny s česaným rubem z HaM, ale pokud jsou nějaké víc prané, tak to není žádná sláva a je to jak v podstatě jak tenké tepláky, ve škole přetopeno nemají, takže jako snese něco teplejšího i na pobyt ve vnitř. Nemáte něco konkrétního vyloženě, že kliknu a objednám? Džíny nosit nechce, ale tak s nimi si moc nepomůže, ted jsem koukala, že na HaM mají nějaké skinny manžestráky, ale nevím, zda to nebude typu jako džegíny, takže si moc nepomůžeme:)

Offline Potrefenáhusa
38878 příspěvků moje polička 12. listopadu 2024 08:45

Karja naše dite je mladší, takže není moc vytvarovany, ale mansestraky z hm jsou velký špatný, maj hrozne nizkej sed. Lepší jsou ze zary, nejlíp mrkvace, ale moc to nosit nechce. 

Offline Karja
44728 příspěvků moje polička 12. listopadu 2024 08:55

Potrefenáhusa Tak to nebude nosit, protože to je jak rifle, že to má ten knoflík a je to pevné. No jako v HM jsou to natahovací manžestráky,takže  spíš myslím, že to bude tenké, nízký sed by tolik nevadil, to ona si to jako upraví a tak. Ještě jsem koukala na lidl, tam mají nějaké zateplené džegíny, ale řekla bych, že to je takový ten materiál, jak se v tom spaříš jako blázen, ale třeba ne. Budu muset asi fyzicky po obchodech (to chceš jako:D).

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. listopadu 2024 08:56

Karja syn do školy zatím nosí tenké kalhoty, chci mu koupit podšité. Na zimu si nestěžoval.

K těm legínám nosí tričko nebo šaty? Takové ty žebrované legíny by nebyly teplejší? Ale k tričku to v jejím věku už asi nepůjde.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. listopadu 2024 08:58

Karja ty zateplené džegíny z Lidlu jsem jeden rok koupila, ale školkový provoz to nevydrželo, za měsíc měl ošoupaná kolena, že to nešlo nosit. Ale teplejší byly.