Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Tabea
8134 příspěvků moje polička 13. listopadu 2024 21:49

Gatita vůbec nevím, kde by se tu vzala. Asi jí vytisknu obrázky v životní velikosti a budu ji zkoušet.

Offline Karja
44728 příspěvků moje polička 14. listopadu 2024 07:40

Gatita odpovídám pozdě, ale já bych ho jeden den ještě nechala, at je bez té teploty uplně. Ale u nás děti chodí o velké přestávce ven, ve družině taky na chvilku a tak. 

Offline Karja
44728 příspěvků moje polička 14. listopadu 2024 09:30

Tak tu mám jeden praktickej, pojištěnci 205. Těch 1500 na preventivní programy je max. částka čerpání toho roku, že? A já si to poskládám prostě z toho co je potřeba, že? Takže když mám 1000,- plavání, 500,- kroužek, tak mám už vybráno ten rok a už nic víc nedostanu, že? (Já jen, že ještě potřebuju výhledově helmu a nechce se mi to hrotit, ale za to proplacené pětikilo bych je asi ještě do obchodu vyvezla:-D)

Offline Gatita
8638 příspěvků moje polička 14. listopadu 2024 12:17

Karja

je doma, rano mel teplotu, tak nebylo co resit. A pridal se bolavy krk, tak snad se z toho nevyklube nejaka angina na antibiotika.

Malengenekolik tydnu doma. To je strasne, musi to byt vycerpavajici hlavne pro tebe. Ja jsem dnes doma se synem vlastne teprv prvni den (predchozi dny byl muz), a mam z toho blby pocit. Za dopoledne jsem stihla akorat tak spalit zehlickou podlozku na zazehlovani koralku a znicit synuv vytvor. Vic jsem toho udelat nestihla...

Offline Karja
44728 příspěvků moje polička 14. listopadu 2024 12:23

Gatita snad ne, snad je to jen virozové ten krk!

To neřeš, co jsi nestihla dopoledne, uděláš odpoledne nebo zítra. Ono některý dny jsou prostě neproduktivní, já to tak taky mám, že přemítám, co jsme mohla, nemohla...ale, někdo se plácá celej život:-D a neřeší to:-D

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 14. listopadu 2024 12:27

Gatita to může být i normální viróza 

Offline letfenixa
10882 příspěvků moje polička 14. listopadu 2024 16:57

Lukáško začal v škole s geometriou. A myslel si, že pentelka, ktorú im p.uc. povolila, je prepisovacka. To to vyzerá

Offline Vari
2220 příspěvků moje polička 14. listopadu 2024 17:15

Karja Presne tak,1500 na rok a vic nedostaneš. Helmu budu taky zrovna kupovat, zatim mam vycerpano jen asi 1200 za ockovani, tak dobry tri kila, co mi jeste proplati.

Offline Malenge
4841 příspěvků moje polička 14. listopadu 2024 18:08

Gatita už se jenom hystericky směju, oni se tak krásně prolínají, že je to fakt ve výsledku měsíc, strašný moc hlavně teda tentokrát výživná choroba, jsem zvyklá na vysoké horečky, kluci mívají celkem běžně přes 39, ale třetí den to mizí a čtvrtý den jsou fit, no tak tentokrát si to větší střihnul 2x s pauzou, kterou menší proložil 40 týden v kuse, na poslech se zdál ok, krk celkem čistý, až rentgen ukázal zápal plic, takže atb na 14 dní, zítra teda končíme konečně!!

ať je to u vás co nejdřív pryč, držím pěsti.

Offline Tabea
8134 příspěvků moje polička 14. listopadu 2024 18:22

Malenge mykoplasmata?

To je Dr dobrej, že ho při celkem ok poslechu radši poslal na rtg. 
Já šla dneska po týdnu nemoci k Dr, bronchitida, antibiotika. Aspoň že děti to ode mě nechytly. Kamarádka šla dneska se synem taky po týdnu znovu k lékaři, udělal stěr krku a odber krve (pertussis a mykoplasmata), zítra budou výsledky. Samý hnusy kolem.

Offline Malenge
4841 příspěvků moje polička 14. listopadu 2024 18:30

Tabea jo. Naše dr. je fakt dobrá, říkala, že to teď lítá strašně a že má tu zkušenost, že se ty děti zdají na poslech celkem v pohodě, ale že horečka 40 týden v kuse fakt v pohodě není.

Ať jsi brzy fit a nikdo to nechytí!

Offline rasaNori
8849 příspěvků moje polička 14. listopadu 2024 19:47

Malenge dr vzala po třech dnech 39 crp, a rovnou psala klacidjá jdu na test na černý kasel zítra, tak uvidíme.

Offline Karja
44728 příspěvků moje polička 14. listopadu 2024 21:28

,,Nemáte nějaký úkol, pojď, podíváme se a taky jsme dlouho nekontrolovaly penál,,. ,,Dobře, Táňo, honem, příprav desky s pracovními sesity a vyndej taky penál,,....Na závěr tu nebohou mladší sestru donutila připravit ji učení do tašky dle čteného rozvrhu na další den. Tomu říkám servis....

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 14. listopadu 2024 21:31

Karja

A píše za ní i ty úkoly? Já to vidím optimisticky, velkámalá se evidentně neztratí a malámalá dá první třídu s prstem v nose

Offline continuity
43141 příspěvků moje polička 14. listopadu 2024 23:00

Karja nic neříkej, včera jsem do desíti mladší vysvětlovala dutá zrcadla a emulze a dnes starší počítačové sítě, což mě zcela dorazilo.

Jedou podle školní prezentace staré jak hnědé uhli (soudím podle zmínky o Windows 2000, které jsou už 14 let bez supportu). Že si pančelka plete archivaci a zálohování už je jen třešnička na dortu. Chvílemi jsem nevěla jestli prohodit oknem jen ten laptop nebo skočit rovnou za ním. 

Už se nedivím, že dítě má z informatiky na vysvědčení krásnou trojecku s odřenýma ušima. 

Offline Karja
44728 příspěvků moje polička 15. listopadu 2024 08:51

VariDíky, no já to beru vždycky tak volně, třeba ty body za prevenci mi hrozně propadají, ale letos jsem se nějak probudila, naposílala tam to očkování klištovky, takže letos snad tam nic nezbude, helmu příští rok a přeočkování;-). 

Online Potrefenáhusa
38878 příspěvků moje polička 15. listopadu 2024 09:16

Karja já mám teď u ozp naplánovany očkováni, aby mi to vyšlo na dvě davky do dvou let, jestli budou holky prespristi tejden nemocný, tak jsem v loji 

Offline Karja
44728 příspěvků moje polička 15. listopadu 2024 09:19

Potrefenáhusa No jako mně to takhle vyšlo náhodou, vlastně jsem vůbec nepočítala, že mi pojištovna něco přispěje, až najednou v ordinaci jsem měla nějaký osvětlení zhury:-D. Takže je to dobrý, měla bych tu klištovku ted ty dvě první dávky za 4K, proplatí mi 3,5K . Tak držím palce, hodí se to no!

Ještě o tom přemýšlím pro sebe, možná ten příspěvěk dost urychlí to rozhodování a ještě tam do vánoc skočim:-D

Offline Karja
44728 příspěvků moje polička 15. listopadu 2024 09:24

Jo a hlásim, že ty manžestráky z HM se mi líbí, ani mi takhle pro školáka nepřijdou, že mají nízký sed, naopak mi přijde ten střih i moc hezký vzhledově. Pro holky mají růžovou a takovou bordo, v akci vyšly za dvě stovky, takže super. Super všechno až na "jsou hnusný a nebudu je nosit". Takže je vrátim. Ani se nezlobím, jsem ráda, že už to to dítě dokáže říct, když na tom ještě visí ta cedulka....A nebudu svou mateřskou svrchovanost plácat na kraviny;-)

Online Potrefenáhusa
38878 příspěvků moje polička 15. listopadu 2024 09:25

Karja podivej se na to, ta ozp to má nějak jinak, sama to vzdycky zkoumam taky až nárazové, proplacej i nějaký pohybový aktivity typu sokol atd.