Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline monis
1611 příspěvků moje polička 22. listopadu 2024 14:16

Myrtila my jsme měli takového orl doktora. V roce 23 psal zprávu na psacím stroji a sestra to asi pak přepisovala do počítačeona celá ta ordinace vypadala jako že se zasekla padesát let zpátky. Dokonce tam měli takovou tu dřevěnou kartotéku s šuplíčky.

Online dzizisketa
8968 příspěvků moje polička 22. listopadu 2024 14:23

continuity 

Asi tak jako je jasné, že tady nejsme žádné nedovzdělané pologramotky neumějící česky tak skvěle jako Kan, jak nám nezapomněla ve svém obvyklém duchu "hehe, vysokoškolačky a jak jsou hloupé", naznačit. Ten její útok byl hnusný a jasně měl Evuevu ponížit. 

Online Pinot Noir
29900 příspěvků moje polička 22. listopadu 2024 14:25

continuity v mých očích sklidila, co tady dlouhodobě cílevědomě zasévá. 

Online Pinot Noir
29900 příspěvků moje polička 22. listopadu 2024 14:26

Myrtila chudák, je mi ho úplně líto

Offline Karja
44728 příspěvků moje polička 22. listopadu 2024 14:32

continuity Kdo s čím zachází, tím také schází.

. Jo taky mi to přišlo trochu moc a nenapsala bych to tak, ale tak nějak ten příspevěk chápu v širším kontextu, i včetně toho líčení tchánů. Prostě neřešila bych to tak. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 22. listopadu 2024 14:32

monis a jé. Snad ti brzy zaberou! Člověk je rád, že je dětem líp, ale je to náročný, když odpadne rodič

Online Jitka77
1934 příspěvků moje polička 22. listopadu 2024 14:34
Reakce na Pinot Noir:

Zina s tím mechanickým překlepem jsi mi připomněla naše středoškolské psaní na stroji - tam se ta slova psala do zblbnutí, až si to "prsty zapamatovaly", ale když se to zafixovalo blbě... Kamarádka tak měla v testu několikrát tutéž chybu: ve slově péče zaměnila é za í. Takže "svěřili jsme do vaší píče", "zásilka je v naší píči", "věnujeme objednávce maximální píči"...

Psaní na stroji nás učil takový distingovaný starý pán, vždy v obleku, jak z filmu pro pamětníky. Když to viděl, pozvedl obočí a pronesl: "Jiřino, to bych do vás neřekl."

​Diskuse už je asi o hodně dál (dočítám postupně), ale tohle mi vrátilo vzpomínky - jhj klů

Online Pinot Noir
29900 příspěvků moje polička 22. listopadu 2024 14:36

Jitka77 ježiš, jo! V mým případě teda radši nevzpomínat!

Offline žluťásek
8863 příspěvků moje polička 22. listopadu 2024 14:39

Jitka77 Pinot Noir jak dala kladů sklad lasa dal 

Nikdy to už nevymažu z hlavy

Online Evaeva
příspěvků moje polička 22. listopadu 2024 14:41

Speciálně pro Tabeavýkon prvňáka

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 22. listopadu 2024 14:46

continuity notna Ženy díky, ale nedělejte si zlou krev. Vzbuzuji v drama matkách démony, berte to tak. Haha. 

Offline Myrtila
5339 příspěvků moje polička 22. listopadu 2024 14:47

monis Tak tohle je moderní a právě zrekonstruovaná porodnice, kterou prý právě ten primář táhne hodně dopředu, ale evidentně něco ze starého vybavení si tam nechal

Online Jitka77
1934 příspěvků moje polička 22. listopadu 2024 14:49

Pinot Noir Dočítám dál a jsem ráda, že jsem tohle celé absolvovala čistě na mechanickém stroji. Pod stresem mám na elektrická zařízení neblahý vliv. Při zápočtu z výpočetní techniky (jen v rámci společného základu) mi zčernala obrazovka a jednou se u zubařky zavařil přístroj, když mi brousila zub. Došla jsem tehdy domů, sáhla na vypínač a vyhodila pojistky. Raději nedomýšlím, co by moje mentální nastavení provedlo s elektrickým strojem.

Taky jsem na stroji psala všechny seminárky, což na humanitním oboru byly desítky stran každý semestr, včetně bibliografických údajů a poznámek pod čarou... Bělítko bylo věrný přítel. Diplomku jsem psala už na počítači, který jsem tehdy ovšem neměla. Jo, to byly časy.

Online Jitka77
1934 příspěvků moje polička 22. listopadu 2024 14:54

žluťásek Tyhle věci člověku utkví  Koukám na tvoje fotky z hovínkové akce, jsi skvělá! Napadají mě variace spousty rčení, ve kterých se toto jadrné slovo vyskytuje. "Co jste dneska dělali?" "Ále, úplný ho..."

Online Evaeva
příspěvků moje polička 22. listopadu 2024 14:54

Jitka77 ono i to rýsování ručně mi vždycky znělo jako nejhorší noční můra, když jsem v počítači čáru po čtvrté mazala a následně znovu kreslila na to samé místo Pro mně je obojí (text i výkresy) nepředstavitelné, jak to jako ty lidi dělali

Online Jitka77
1934 příspěvků moje polička 22. listopadu 2024 14:58

Evaeva Na mazání čar je počítač určitě lepší. Technické kreslení zažil brácha a pamatuju si, že měl opravdu hodně různých gum...

Offline DruI
5587 příspěvků moje polička 22. listopadu 2024 15:01

Myrtila No hele, můj gynekolog taky vyplňuje těhotenské průkazky na stroji, i když má jinak všechno v počítači ;o)

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 22. listopadu 2024 15:03

Evaeva meli zasobu ziletek.

Ovsem ty zasychajici technicky pera, zvlaste tloustky 0,3, to bylo strasny. A ta radost, kdyz mi jezisek donesl prvniho staedlera... (mozna ho mam jeste schovanyho?)

edit: z nostalgie jsem koukla na net a teda, furt to stoji ledvinu!

Online Evaeva
příspěvků moje polička 22. listopadu 2024 15:07

moora jakože teorii znám a pár výkresů jsem taky ručně udělala, ale stejně

Offline monis
1611 příspěvků moje polička 22. listopadu 2024 15:13

DruI jako že je jednodušší ten papír naštelovat do stroje, než to jednoduše vypsat propiskou

Ještě jsem si vzpomněla, že v mojí porodnici, kde bylo všechno moderní, měli tam wifi monitory a podobné výmysly, vážili rodičky na té staré váze s válečky. Na to jsem taky koukala jak z jara, když jsem to měla použít