Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Online Potrefenáhusa
38880 příspěvků moje polička 11. prosince 2024 09:19

Gatita u nás se zase muselo rozbalovat opatrně, nepoužívala se izolepa, jen stužky a po Vánocích se všechny papíry pečlivě poskládaly a uložily na příští rok 

Offline Pinot Noir
29903 příspěvků moje polička 11. prosince 2024 09:21

Potrefenáhusa já mám svátek na Štědrý den a byla jsem ráda za každého, kdo si vzpomněl (navzdory rozšířené domněnce, že na takový svátek se musí zapomínat, si vzpomnělo vždycky dost lidí, mám pocit, že naopak víc, než na svátky během roku), a v čem mi dávají zabalený dárek jsem vůbec nevnímala. Mám prostě snadný život, mě se takové detaily vůbec nijak nedotýkají.

Offline žluťásek
8866 příspěvků moje polička 11. prosince 2024 09:21

Vari já jsem taky Eva a naopak mám pocit, že kdy mám svátek ví úplně všichni a dopoledne mi přijde spousta zpráv až se pak vždycky zastydim, že já svátky moc neregistruju a kdy jsou různé Petry, Jany a Moniky vím jen velmi zhruba.

Online brrr
12358 příspěvků moje polička 11. prosince 2024 09:22

Potvrzuju, narozeniny kolem vánoc jsou za trest. U nás je to 24. a pak začátkem ledna dvakrát a teda uff, uff

Offline Pinot Noir
29903 příspěvků moje polička 11. prosince 2024 09:22
Online Evaeva
příspěvků moje polička 11. prosince 2024 09:39

Vari od té doby, co znám muže, nemám sama ani narozeninyAle u nás málokdo slaví něco sám. Pokud to není ten samý den, tak je to kolikrát dva dny vedle třeba.

Ale u těch dětí je to blbý. Kluci mají všechno podzim až vánoce. Takže nejdřív nevíš, co jim dát a zbytek roku buď čekají na ty vysněné věci nebo jim to musíš dát jen tak, protože se jim to zrovna hodí. Dospělý už to tak neřeší.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 11. prosince 2024 09:49

žluťásek Pinot Noir jako dospělá už to vůbec neřeším, v dětství začali přát o den dřív, což bylo dost rozumné, v tom štědrodenním shonu a nervozitě na to nebyly myšlenky.

Offline Pinot Noir
29903 příspěvků moje polička 11. prosince 2024 09:54

Evaeva u nás doma taky o den dřív

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 11. prosince 2024 10:13
Reakce na Potrefenáhusa:

Gatita u nás se zase muselo rozbalovat opatrně, nepoužívala se izolepa, jen stužky a po Vánocích se všechny papíry pečlivě poskládaly a uložily na příští rok 

​no tak to dělá moje máma dodnes, já teda dětem nezakazuju papír rozervat, i když cítím, že babička si představuje, kolik dárků by se do toho papíru od Lega dalo zabalit příště, případně kolik řízků by na tom obalila

Online Evaeva
příspěvků moje polička 11. prosince 2024 10:24

Mohučanka my taky schováváme velké zachovalé papíry. U těch Vánoc je trochu blbý, že je tam napsané jméno, jmenovky nevedeme. (Moje babička naopak jmenovky měla a schovávala ty). Co máme děti, tak balím bez izolepy, líp se jim to rozbaluje.

Offline Pinot Noir
29903 příspěvků moje polička 11. prosince 2024 10:32

Evaeva papíry taky schovávám, nevidím na tom nic divného. Kluky nebuzeruju, aby je netrhali, ale když zůstanou větší kusy nepoškozené, použiju je znovu. 

Offline Karja
44729 příspěvků moje polička 11. prosince 2024 10:33

Mladší má narozeniny 21.12., což je ještě jakoby brzo, ale dělám ji i normální narozeninovou výzdobu, balónky a a všechno, zastrcim věnce a svíčky do kouta:D Stromek taky máme až potom. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 11. prosince 2024 10:36
Online dzizisketa
8970 příspěvků moje polička 11. prosince 2024 10:45

Mohučanka 

Obalování řízků na vánočním papíru dlouho mamča taky dělala, babička je tak dělá pořád

Online Potrefenáhusa
38880 příspěvků moje polička 11. prosince 2024 10:52
Reakce na dzizisketa:

Mohučanka 

Obalování řízků na vánočním papíru dlouho mamča taky dělala, babička je tak dělá pořád

​to je dokonalý, babička obalovala v igeliťáku 

Pinot Noir jako to ja taky schovavam, ale u nas kolem toho bejval docela teror, ony ale ty papíry taky vypadaly jinak než dneska, nekolikrat tlustsi 

Online Raduza
příspěvků moje polička 11. prosince 2024 10:55

Já mám svátek 21.12 a narozeniny 25.12. Boží Takže to vždycky všechno tak nějak splynulo dohromady i s vánoci. Svátky se u nás moc neřeší, ale k narozeninám od muže mám vždycky nevánoční balení. Je milej.

Offline notna
9452 příspěvků moje polička 11. prosince 2024 11:01
Reakce na Pinot Noir:

Že je problém vánoční papír na dárku k narozeninám v době Vánoc jsem zjistila až tady. Resp. problém registruji, ale ani nadále se jím nehodlám zabývat a dárek k narozeninám na Štědrý den už je zabalený v papíru s ladovskou zimou.

​Jsem narozená téměř na Vánoce a v čem jsem měla zabalené dárky k narozeninám si nepamatuju. Asi to není pro každýho trauma

Jste mi tady vnukly myšlenku, že se musím zeptat mámy, jestli si pamatuje, do čeho mi to balili. Vůbec si nepamatuju, že bychom nějaký narozeninový papír měli. Vzpomínám si na vánoční bílozelenooranžový, pak na bílý, ve kterém se nosily bonboniéry, ale narozeninový vůbec nevím. Ale byla jsem malá, pak už byly devadesátky a to tu balící papíry asi byly už různé.

Jinak teda musím napsat, že naši asi odvedli skvělou práci. Sice mi vadilo, že musím čekat celý rok, ale jinak jsem měla narozeniny vždycky jako všichni ostatní v rodině. Oslava s dortem a celou rodinou mimo svátky a s kamarádkama oslavy taky. Pro mámu to asi teda musela být hoňka to chystání.

Online Potrefenáhusa
38880 příspěvků moje polička 11. prosince 2024 11:25

notna mne na ty narozeniny spis vadila takova ta poprazdninova a povánoční "kocovina", ze uz to proste v tom lednu tak celkove nebylo ono. 
Takze jsem moc rada, ze to druhy dite stihlo jeste v adventu :-)

Online Evaeva
příspěvků moje polička 11. prosince 2024 11:27

Potrefenáhusa musím říct, že z pozice rodiče bych radši ten leden Ale u nás se ty data berou volně, my bychom prostě slavili v tom lednu nebo naopak zkraje prosince.

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 11. prosince 2024 11:40

Evaeva Pinot Noir no velké nepoškozené kusy taky schovávám (teda máma, hihi), ale když jsem byla dítě, tak kolem toho taky byl spíš teror, jako píše Potrefenáhusa

Dokonce babička kolikrát přelepila jméno z loňska takovým tím nalepovacím papírkem a napsala jiné