Evaeva zas slavit narozeniny o měsíc dřív bych asi nechtěla
Vše o těhotenství a dětech
Potrefenáhusa tomu povánočnímu pocitu a poprázdninovému vystřízlivění rozumím, to bych asi vnímala podobně
Potrefenáhusa Pinot Noir no my máme každý adventní víkend něco, ještě chystat oslavu do toho bych nechtěla. Leden bývá klidnější, takže takový druhý víkend by byl fajn ![]()
![]()
Mohučanka prelepovani jména na balícím papíře u nás taky probíhalo. A občas, i přes kontrolu, staré jméno zůstalo a dárek si otevřel někdo jiný. Dnes už papíry neschovavame.
Potrefenáhusa Garfie Já jsme taky potrefená lednová a přesně jsem měla často pocit, že na tom tratím, i když se máma vždycky snažila, aby to tak nebylo (a o svátku na mikuláše je škoda mluvit).
notna mne na ty narozeniny spis vadila takova ta poprazdninova a povánoční "kocovina", ze uz to proste v tom lednu tak celkove nebylo ono.
Takze jsem moc rada, ze to druhy dite stihlo jeste v adventu :-)
Mně na tom vlastně nejvíc vadilo, že už jsem měla na začártku ledna všechno vyplácaný (svátek, Vánoce, narozeniny) a že zase rok nedostanu žádnej hezkej dárek (rozuměj hračku). Dneska už je to v tomhle dost jiný, ale za mýho dětství jsem stejně jako velká část mých kamarádů dostávala dárky jen na tyhle eventy a v tom byly ty lednový narozeniny fakt blbý.
Potrefenáhusa V dětství jsme moje narozeniny vždycky slavili v tom prosinci, většinou víkend před Štědrým dnem, protože v lednu měl narozeniny táta. Teď v dospělosti a když už táta nežije, občas přesuneme oslavu na první nebo druhý víkend v lednu. Kromě toho, že dostanu ještě další dárky po Vánocích, mi přijde fajn, že to už většinou můžou úplně všichni a nedomlouvá se, co kdo oželí. Těch akcí v lednu je mnohem míň než v adventu. Nějaká vyčerpanost mě nenapadla, asi neslavíme svátky a silvestra dostatečně intenzivně. Kromě plesu na konci ledna bývá dost mrtvo, tak mi ten leden na oslavu přijde fajn.
Mě, když jsem byla malá, na mých narozeninách a svátku štvalo, že to mám dva po sobě jdoucí dny, navíc na podzim, takže mávám Zina , taky jsem měla dárky vypotřebované a během roku nebylo nic. No a teď se nám den před mými narozeninami narodil mladší syn, ale jako dospělá to vidím naopak tak, že si ty oslavy pěkně pospojujeme
starší je zase narozený skoro na manželovy narozeniny (taky podzim), takže i oni můžou mít dvojitou oslavu.
Ale je pravda, že s termínem porodu staršího na Mikuláše jsme jméno Adam rovnou vyškrtli (a že jinak by se mi i líbilo), že to mu už neuděláme
(Nakonec k němu to finálně vybrané jméno sedí líp, tak dobrý
)
Zina Jo, to čekání zase rok bylo dlouhý. To souhlasím. To mi taky vadilo.
Ale ja jsem z rodiny, kde se vanocni darky davaly zabalene div ne do igelitky z billy, takze osobne povazuju balicek v hezkem vanocnim papiru za hoch nobl!
S igelitkou z billy jsi mě pobavila, myslela jsem, že jsem snad jediná, kdo doma dostával dárky v igelitce, jeden rok dokonce z místního řeznictví ![]()
Gatita u nás se zase muselo rozbalovat opatrně, nepoužívala se izolepa, jen stužky a po Vánocích se všechny papíry pečlivě poskládaly a uložily na příští rok
Babička
Papíry snad stoleté, převázané chemlonem a na nich klidně čtyři jména. Co bych za to dala dnes....
Jinak pochopitelně si na mě každý vzpomene, kolikrát mi napíšou k narozeninám i úplně bizarní známosti, třeba bývalý spolubydlící kamarádky....ale jinak nebývá čas na oslavy, takže většinou neslavím, nebo jen lehce, nebo jednou kulatiny v lednu. A dort jsem měla v životě tak 3x, možná dokonce přesně. K prvním narozeninám (dokládá fotka
), k osmnáctým od mámy, poté co jsem si na to stěžovala a k 25. od tehdejšího přítele někde veřejně v baru, to byl šílený večírek! A pak už asi nikdy, nebo si to nevybavuju.
GarfiePřesně! Dřív to bylo tak trapný, ty recyklovaný papíry. A teď by je člověk tak chtěl dostávat! A ještě by babičky byly IN.
S dortem je mi tě líto. Kdybys byla tady, tak ti jeden upeču a pošlu
Máma ty dorty většinou pekla dva. Jeden pro rodinu a jeden na oslavu s kamarádkama. Já ji musím říct, že si toho vážím, když to tady čtu. Vždycky jsem to brala jako samozřejmost. S pečením cukroví se pekly i dorty. Před lety jí k tomu přibyl ještě dort pro vnuka.
Myrtila ano naši kluci jsou ti chudáci i se svátkem. Taky jsem měla představu, jak vyberu jméno daleko od narozenin. Nakonec jsme byli rádi, že jsme vybrali vůbec něco. Slučuje se u nás všechno, ségry maj svátek okolo mámy narozenin, jedna má narozeniny poblíž mého táty... Sama slavila akorát malá ségra, ale ta je o prázdninách, tak to kolikrát slavíme až v září ![]()
![]()
Dcera je na konci listopadu, ja na zacatku prosince. Dort jsem mela naposled pred jejim narozenim, od te doby vzdy jen dcera.
Evaeva přesně, taky jsme měli ambice, že dětem vybereme jména daleko od jejich narozenin. Tak u prvního to vyšlo, skoro přesně na druhou polovinu roku, ale druhý to má od sebe jenom pár dní. Zase ale k dárkům budeme přistupovat asi jinak, než moji rodiče, takže nedostane kolo na podzim, když už začíná sněžit, a nebude čekat půl roku, než ho poprvé vezme ven, a podobně ![]()
Zina ja mam sice svatek v lete, ale u nas se svátky nijak zvlášť neslavily, kytka, pusa a čau
rasaNori moje dcera je na konci dubna a ja mam narozeniny pet dni po ni v kvetnu. A ten dort jsem mela taky naposled pred jejim narozenim, i kdyz loni jsme k trojce na jejim dortu pridali rok starou dvojku, kterou jsme nekde vylovili, a ja s tim dortem s 32 vyfotila
letos na jeji ctvrte a moje triatricate uz to nevyslo ![]()
A kdy ma moje dcera svatek jsem zjistila, az kdyz byla na svete a rodina ji zacala prat. Pro nas to vubec nebylo pri vyberu dulezite
Myrtila no odrážedlo kluci vždycky na podzim dostali
mimino teď dostane motorku, odrážedlo příště
Ale v tomhle věku je to pro ně jen dárek, je jim jedno, že k tomu dorostou až na jaře.
Zuzuli já bych termín svátků řešila, kdybych měla těch jmen víc. Takhle jsem věděla, že obě varianty jsou blbě a můj vysněný Mikuláš to taky nevylepší ![]()
Zina ja teda tenhle pocit vyplacani mam do dneska a proto chci slavit aspon svatek v cervnu, idealne s darkama:D protoze ackoliv jsem nedostavala nic ve Vanocnim papiru, tak proste se sotva vzpamatujes z Vanoc a uz mas narozky a pak te ceka uz jen hnusna zima a rok cekani.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.