Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. prosince 2024 11:27

Zuzuli jasně, že ho po vánocích nikdo nejí, když ho jíte celý advent U nás do tří králů vydrží pár perníčků 

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 12. prosince 2024 11:32

jako zbyde na silvestra, zlatý voči :) upeču 4 druhy, rozdělím na 1/4, podělím rodinné seniory a jsem ráda, že mi zbyde 1 talíř pro návštěvu na boží hod.

Offline Zuzuli
3790 příspěvků moje polička 12. prosince 2024 11:33

Evaeva u nas se moc neji ani o tom adventu

Mame par pernicku a dcera sni tak jeden denne, obcas vanocku a az pak na ten stedry den par kusu lineckeho a pusinky. Zrovna tenhle tyden nemame doma ani jediny kousek, ale pokud se nejaky prosincovy vikend hecnu a neco upecu, davam to rovnou k dispozici, at si doma uzijou i o adventu.

Ale treba ja nejim cukrovi vubec, od detstvi. Ani ty pernicky, ani linecke nebo rohlicky. Ja mam od detstvi odpor ke vsemu, co bych popsala jako specenou mouku s cukrem. Ja nejim ani susenky, nejim vanocku, babovky, mufiny, vetsinu detstvi do me nedostali ani dort. Tak jsem k narozeninam mivala nepeceny jablecny s piskoty, to jedine mi chutnalo.

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 12. prosince 2024 11:34

Zuzuli já peču bez bílý mouky, másla a cukru, takže příbuzní jdou vždycky po tom mým cukroví, protože jsou zvědaví, co jsem zase vytvořila, a po ochutnání se vytvoří dva přibližně stejně velký tábory, jeden nadšenej a druhej "no, je to zajímavý" :-D

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. prosince 2024 11:42

Zuzuli u nás se sežere všechno sladké Já ač mám ráda čokoládu, tak cukroví radši bez ní a chutná mi jen to naše a jen pár druhů (konzerva no). Kluci jdou po sladkém jak slepice po flusu, ty by snědli tři plechy na posezení, kdyby mohli. Včetně mimina

Offline Zuzuli
3790 příspěvků moje polička 12. prosince 2024 11:51

Zina to by mi urcite chutnalo

Ale rodina si zada aspon to linecke, maji trochu konzervativnejsi chute, nez mam ja. U nas se poslednich par let pece stale to same, linecke pro vetsinu, pernicky pro dceru, kakaove rezy pro meho tatu a mamka si dela orechove pusinky. Ja z toho nejim nic, obvykle mi staci nad tim peceni stat a nadychat se toho sladkeho a chut me definitivne prejde. Jako bezdetna jsem mela peceni jako konicek a zkousela jsem nove veci, pekla drazdanskou stolu, vyhrala si s vykrajovanim... co mam dite,  chut a energie me nejak presla. Dneska jsem dceri do skolky na besidku nabalila pernicky z ikei, vedle tech taliru s deseti druhy cukrovi jsme zase za luzry

Ja vzdycky doma pripravim testa, dovezu je k nasim spolu se vsim vybavenim a tam se toho mamka s brachou ujmou a vykrajujou a pecou. 

Online Aranel
6621 příspěvků moje polička 12. prosince 2024 12:01
Reakce na Potrefenáhusa:

baltik mne ten bananovej chutná nejvíc, ale nepečeňákem nepohrdnu v jakýkoliv podobě 

babicka jeste dělala takový jabka v žele a piškotama a šlehačku až nahoru 

​Naše babička taky myslím, že to "želé" byl pudink ve vodě.

Offline Zuzuli
3790 příspěvků moje polička 12. prosince 2024 12:01

Evaeva podle me je nejlepsi cukrovi treba nakrajeny parmazan s olivami

Manzel cukrovi sice ji, ale vanocku ma radeji, tu peceme cerstvou aspon dvakrat. Dcera je hodne na sladke, ale spis zadoni bonbony a lizatka, volne dostupna misa s pernicky a cukrovim ji uplne nebere. 

Offline Potrefenáhusa
38885 příspěvků moje polička 12. prosince 2024 12:02

Zuzuli ja dělám akorát perníčky pro deti, pracny pro sebe a vosí hnízda pro muže, linecký s kamaradkama, to je největší hack ever 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. prosince 2024 12:10

Zuzuli kluci jsou na všechno, volně dostupná mísa obsahuje cukroví tak deset minut

Já teda proti parmezánu s olivami nic nemám, ale zakončím to cukrovím

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. prosince 2024 12:10

Potrefenáhusa jo, linecké taky pečeme společně, i perníčky zdobíme kolektivně

Offline Malvin
1649 příspěvků moje polička 12. prosince 2024 12:36

#Archivářka u nás se cukroví prvně jí 22., 23. Ale vždy už se dávají všechny druhy. V dětství dokonce první cukroví bylo až na Štědrý den. Advent byl zpestřen adventním kalendářem a mikulášskou nadílkou. Mě cukroví před svátky vůbec neláká. 

Offline baltik
4988 příspěvků moje polička 12. prosince 2024 12:37

Potrefenáhusa jojo, ten jablecny delame v lete z potlucenych/vykrajenych jablek

Offline Suya
příspěvků moje polička 12. prosince 2024 12:40

Zina A nemas tip na nejake cukrovi z datli? Mam je tu, zadny recept z netu se mi nelibi a starsi by mozna i kooperoval, kdyz vytahnu mixerRymicka kolo 169., chytam se stebel!

Offline letfenixa
10888 příspěvků moje polička 12. prosince 2024 12:47

My sme boli doma všetci na sladké, bežne sme mali viac ako 10 druhov vian.kolacikov, všetko sme zjedli. Do omrvinky. Aj na návštevach. Ale naše bolo najlepšie, lebo mama používala maslo a príslušný počet vajec, zatiaľ čo babka a teta to šidili ako sa dalo.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. prosince 2024 13:06

U nás ve školce visí oznámení o zvýšeném výskytu rýmy a kašle Jako obejdu se bez toho, ale je to příjemná změna oproti spále a neštovicím 

Offline Potrefenáhusa
38885 příspěvků moje polička 12. prosince 2024 13:16

Evaeva spala a neštovice jsou u nás

Offline DruI
5587 příspěvků moje polička 12. prosince 2024 13:19

Evaeva U nás visí vši a covid :o)

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 12. prosince 2024 13:22

Suya Já mám vyzkoušený kuličky, mixovat se tam mixuje a ty kuličky jsou pro děti na vyrábění docela dobrý. 

Šly by použít i do florentýnek, akorát tam by k tomu chtělo ještě přidat nějaký další sušený ovoce, aby to nebylo jen sladký.

Nebo je klasicky něčím naplnit a ponořit do čokolády.

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 12. prosince 2024 13:33

u nás se moc nepeklo. Prababička a za námi jezdila, abychom společně napekli perníčky, jedna babička s námi dělala linecké a pak jsme od všech babiček dostali krabičku cukroví. Od puberty jsem pak pekla já. A do dnes to dělám spíš tak, že do krabičky odložím pár kousků na později, jinak to nechám k dispozici a jsem ráda, když se to sní. Na štedrý den kdyžtak pár kousků máme a radši udělám cheesecake nebo koláč k snídani, než jíst jen cukroví, kreré člověk stejně dostane na každé návštěvě

A jinak teda na to, že je půlka adventu za námi, tak mám pocit, že jsou Vánoce ještě hrozně daleko. 
Děti letos asvetní kalendáře vůbec nezajímají - čokoládových jsme dostali 8ks Nechali teda každému jeden a zbytek rozdali. Ale poslední otevřené okénko je z 8. (A to jsme do 5. Nebyli doma), knížkový kalendář s Gruffalem se taky moc neujal, protože půlka knížek jsou úkolu a u toho se akorát dohodujou co kdo udělá. Přitom Gruffala milují, ale čekali jsme všichni spíš knížky, jako měl Svojtka loni. 
plnící kalendář otvírají, v něm byl zarím největší hit třpitivé štětce na barvy z Acrionu a čertí rohy.
Každé ráno se těší na skřítka, upekli a ozdobili jsme perníčky a možná se hecnu ještě na malinové kuličky a hnízda, nebo nějaké sušenky. 
Dcera už začla připouštět, že dárky možná fakt nenosí ryba, protože přece každý nemá vanu, to je jasný
A příští rok nechávám dárky na poslední chvilku, protože teď mi to stejně nedá a doobjednávám další a další drobnosri pro rodinu, i když už jsem říkala, že končím. 

a v knihovně jsme našli moc milou knížku pro nejmenší