Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Garfie
28572 příspěvků moje polička 13. prosince 2024 00:19

999 To je strašná historka, ale úplně vidím, jak se tím bavíte na rodinných srazích. U nás mi taky čtyřicetiletá sestřenice pořád sčítá žvýkačky, co jí údajně dlužím. (možná jí k padesátinám koupím nějaký set, takové ty kulaté jako se vozily ze západu, vyrábí se to vůbec ještě? Strčila jsem ji jako malou do králíkárny a utekla, tak by si je asi zasloužila....)

Offline 999
19821 příspěvků moje polička 13. prosince 2024 08:01

Garfie Já se té mojí sestřenice musím zeptat, jak to vnímala jako dítě. Protože teď to je jeden ze zábavných bodů programu:-).

Offline 711990
18320 příspěvků moje polička 13. prosince 2024 08:18

Pinot Noir normalni to podle me neni, + 73 minut se nechce pocitat ani mne

Offline Karja
44733 příspěvků moje polička 13. prosince 2024 08:19

Garfie vyrábí se to a je to ta nejhnusnější žvejkačka, co je:-D.Jsou to takové jakože dlouhé pásky, kde je jich třeba dvacet za sebou? Takhle to znám já, uplně to vidím zakomponované v nějaké kytici....To musíš dotáhnout do konce:D

Offline Pinot Noir
29910 příspěvků moje polička 13. prosince 2024 08:27

Karja myslím, že Garfie myslí toto:

Vietnamské prodejny to samozřejmě mají, jako cokoliv, na co si vzpomeneš. Ale Ríša si na tom málem vylomil zuby, asi se to moc neprodává a jsou to už dost archivní kousky.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 13. prosince 2024 08:49

Pinot Noir prodává Co občas přitáhnou kluci je normálně měkký, asi měl Ríša smůlu 

Offline Garfie
28572 příspěvků moje polička 13. prosince 2024 08:54

Pinot Noir Haha, tak to by mohly být dokonce originály z časů jejího mládí!

Offline Karja
44733 příspěvků moje polička 13. prosince 2024 08:59

Garfie Pinot Noir Ano, tohle jsem taky myslela. A taky to tu holky měly a bylo to v pohodě co do tuhosti, jinak to skutečně dobré není:D

Garfie Uplně to v ké kytici vidím:-D

Offline Pinot Noir
29910 příspěvků moje polička 13. prosince 2024 09:06

Děkuji všem za pohled na Viktorovy schopnosti, někdy si totiž říkám, jestli nemám jen růžové brýle a nesnažím se vidět za každou cenu aspoň nějaké pozitivum v jeho jinakosti. Protože ty matematické schopnosti významně přesahují jeho dorozumívací schopnosti, které jsou ovšem hodně pod úrovní jeho věku. Obojí ale bereme jako samozřejmost, jak v tom neustále žijeme, takže pak trochu ztrácím přehled, jaká je ta "normální" úroveň.

Má velké potíže s výbavností slov, stačí, že den, dva nějaké slovo nepoužije a už si ho nemůže vybavit. Takže působí hrozně mimoňsky, když "neví", že tohle je kráva, kachna, pláštěnka, zábradlí... Pro neznalé okolí se jeví jako silně zanedbaný jedinec, ale pro něj je prostě rodný jazyk jako cizí jazyk. Pak je zajímavé, že kolik je 11 x 12 si pamatuje pořád (a myslím, že pamatuje, že takové příklady spočítat neumí, ale už umí na základě takových, co si pamatuje, odvodit jiné). Čísla jsou teda asi ta řeč, která je mu vlastní.

Offline Pinot Noir
29910 příspěvků moje polička 13. prosince 2024 09:08

Evaeva tak to jsme měli smůlu, ty naše byly tak do kuličkodráhy

Offline rasaNori
8850 příspěvků moje polička 13. prosince 2024 09:09

Pinot Noir škoda že nevíme, jestli Rain man taky ve školce cural do kelimkuholt to bude geniální matematik, a až bude dospělý a ožení se, tak na nějakém fóru jeho žena bude mrtvá z toho, že si nic nepamatuje z běžného provozu...

Offline Karja
44733 příspěvků moje polička 13. prosince 2024 09:16

rasaNori A že vaří každej víkend vývar, protože krémové polévky manžel nejí;. Takže ono si to všechno časem sedne a bude to dobrý!)Pinot Noir

Ty matematické schopnosti jsou obdivuhodné fakt!

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 13. prosince 2024 09:32

Pinot Noir taky si myslím, že si to sedne. Řečník z něj asi nebude, ale přijde mi, že tyhle rozdíly/výstřednosti se věkem zmírní. A zbyde z toho "akorát" talent na matiku a pár lehce podivínských věcí. Myslím, že to bude přesně, jak píší holky

Offline Janulik03
20293 příspěvků moje polička 13. prosince 2024 09:50

Pinot Noir sadne si to, u nas to v škole vylepsovali matematické olympiády. Bude to dobré. Syn sice byva s nami v dome, ale ma svoje poschodie, svoj život , prácu. Mozno trochu smolu na partnerský život, ale tak nemôžem chcieť všetko a jeden nikdy nevie.....

Offline Gatita
8638 příspěvků moje polička 13. prosince 2024 10:28

Pinot Noir ehm no, s pricitanim 73 minut se hmozdim ve 40 letech, si to musim rozlozit

Offline Pinot Noir
29910 příspěvků moje polička 13. prosince 2024 10:40

Gatita víš, co mi dělá? Zeptá se, kolik je 10 + 10, to je jako samozřejmě v pohodě, ale okamžitě pokračuje + 10 + 10 + 10 + 10 ... a pokud rychle nezačnu ty desítky počítat na prstech, tak už nevím, kolikrát to řekl. No ale on samozřejmě ano! Takže já tipnu eee, 110? A on záchvat smíchu, ty si popleta, 130 pšece!

Tak už jsem připravená, v kapse ruku a počítám na prstech... No a on tam mezi ty desítky zamotá několik pětek. A jsem zase v háji!

Offline Gatita
8638 příspěvků moje polička 13. prosince 2024 10:42

A me by zase zajimalo, jak moc jsme pod prumerem s matematickymi schopnostmi my. Ale bojim se, co bychom se dozvedeli. Kazdopadne si vubec neumim predstavit, ze bychom meli pristi zari nastoupit do skoly. Ale za necele 2 roky muze dite hodne poskocit, ze jo, ze jo?! 

Offline Pinot Noir
29910 příspěvků moje polička 13. prosince 2024 10:46

Gatita já doufám ve velký pokrok za necelé dva roky v řeči. A nezbývá mi, než v to věřit. Zároveň nejsem schopná na tom nějak významně a soustavně pracovat.

Ale čím víc čtu o logopedických školách a školách pro děti s dysfázií a autismem, tím víc chci, aby šel do klasické školy, resp. nejlépe do té soukromé jako starší. Ale bojím se, že ho tam nebudou chtít. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 13. prosince 2024 10:47

Gatita to víš, že může!

Starší syn se vůbec o matiku nezajímal. Takové ty základní počty jako 2+1 jsou 3 vůbec nedělal až do prázdnin před začátkem školy, to už mu bylo skoro sedm, hodiny ho nezajímaly, nepoznal ani všechny číslice. A voila, za tři měsíce je matika jeho nejoblíbenější předmět.

Mladší bude příští rok předškolák, taky si to neumím představit, ve školce prý ani pořádně nemluví s učitelkami.

Offline Gatita
8638 příspěvků moje polička 13. prosince 2024 10:47

Pinot Noir nejhorsi je, kdyz ti jsou podobne otazky kladeny nekde na verejnosti, napriklad v autobuse. To mi delal srarsi syn a ja pak cela zpocena pocitala nejake priklady, a jedna plus jedna to taky zrovna nebylo. Ja teda pocitam hrozne ztuha, na rozdil od nej. A prislo mi, ze v tom autobuse vsichni spiclovali, co ze me vypadne