Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Kokoska
34999 příspěvků moje polička 12. prosince 2024 13:34

Archivářka Pinot Noir Kokoska si nezoufa, Kokoska ma klasicky linecky ulozeny v komore, aby bylo co vymenit s dcerou za vosi hnizda. A aspon se nebude muset matlat s cokoladou. Ovsem kdo upece ta testa z lednice, tot otazka. Jinak je mi fuk, jestli to sezerem pred svatky nebo kdy, stejne uderem Stedreho dne zajem klesa.

Offline Zuzuli
3789 příspěvků moje polička 12. prosince 2024 13:38

MPLee cokoladovy kalendar je u nas taky dost zanedbavany, otevirame ho zpetne za nakolik dni najednou, i kdyz je v kuchyni na ocich. Ale lego friends kalendar musi otevirat kazdy den pred skolkou

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. prosince 2024 13:42

MPLee u vás se dávají dárky do vany?

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. prosince 2024 13:44

U nás se teda každé ráno otevírají jak pytlíčky, tak čokoládky. Z pytlíčků sežerou sušené ovoce ještě před snídají, větší věci si schovají, dneska se syn dožadoval stavění lega z Alberta, co tam měl, ale zaspali, takže smůla. A před odchodem to zají tou čokoládkou

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 12. prosince 2024 13:48

Evaeva no jistě! Ne, tak to je logika 3 leté, když si teď myslela, že dárky nosí ryba ježík a nechtěla si to nechat vymluvit. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. prosince 2024 13:55

MPLee však já to pochopila. Ale byla by to super rodinná tradice, plná vana dárků

Online Potrefenáhusa
38884 příspěvků moje polička 12. prosince 2024 14:00

MPLee

ja jsem ten gruffali kalendář naštěstí otevřela předem, takže ho nechám tak na 2.tridu 

moc se mi osvědčily ty jednoduchý úkoly (zazpívejte si koledu, vystřihnete sněhovou vločku z papíru...). Cokoladovej máj taky, mladsi nechutná vůbec a chodí ho odevzdávat starší a starší je sice cokoholik, ale ráno běží prvně pro úkol a na cokoladu si vzpomene až po několika hodinách, dneska ještě vůbec 

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 12. prosince 2024 14:03

Potrefenáhusa já ho vytáhnu za rok, máme tu z loňska ten modrej knížkovej, tak ty knihy namíchᡠs těma starýma malýma a bude. Ale zamrzelo mě to. 

Online Potrefenáhusa
38884 příspěvků moje polička 12. prosince 2024 14:05

MPLee jo, taky jsem to měla vymyšlený jinak

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 12. prosince 2024 14:07

Evaeva když Na chalupě právě tu vanu nemáme

Offline Myrtila
5345 příspěvků moje polička 12. prosince 2024 14:10

Letos, protože syn už ve školce nechodí do nejmenších, učitelky zavedly, že takové ty drobné úkoly typu "přineste pár kaštanů, nebo oblíbeného plyšáka" nebudou říkat rodičům, ale jenom dětem - a když to nevyřídí a nepřinesou, nic se neděje. 
Tak vedena předtuchou se už několik dní syna ptám, jestli mají někdy donést do školky cukroví. Prý mají, "na Vánoce", přesnější termín jsem z něj nedostala. Dneska jsem poprosila muže, ať se zeptá učitelky - tak ho měli přinést včera Na druhou stranu jsem asi ráda, protože stejně zatím doma žádné nemáme.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. prosince 2024 14:10

MPLee aha, tak proto. Ještě by taky nemusela nic dostat

Potrefenáhusa kluci naopak ty úkoly tenkrát úplně vyignorovali a jsem přesvědčená, že by to bylo pořád stejné.

Offline Jos
příspěvků moje polička 12. prosince 2024 14:15

Pinot Noir nemam to docteno, ale u nas uz pres svatky nikdo cukrovi nezere. A to ho nedelame s mamou moc, kazdopadne nejednou jsem cast i vyhazovala. Takze jsem rada, ze si kluci zobnou pernicku ted. I ja jsem pak uz uplne prejedena tech rizku, salatu a laskomin, co clovek chte nechte dostane. Za to ted prijdu domu hladova a rada neco uzobnu sama

Offline Jos
příspěvků moje polička 12. prosince 2024 14:20

Zuzuli hele my meli besidku vcera a uplne jsem se stydela za nase pernicky a krabicku slaneho. No a nase se snedly prvni! Par cizich kousku jsem ochutna a fakt tam asi ani jedna skvela kucharka nebyla. Tak tretina lidi donesla kupovane. Takze ja jsem v klidu, ziju v normalnim svete . Detem to pochopitelne vubec nevadilo a nacpaly se vsim. 

Offline Muslik
567 příspěvků moje polička 12. prosince 2024 14:26
Reakce na Potrefenáhusa:

Pinot Noir taky tyhle dorty nemám ráda, babička mi často k svátku dělala bananovej nepecenej, dodnes je to jeden z nej dortů, muž ho vyžaduje k narozeninám 

zrovna dneska teda jdu péct zlutaskuv cokoladovej

​neměla bys prosim recept na ten nepeceny banánový?

Online Potrefenáhusa
38884 příspěvků moje polička 12. prosince 2024 14:34

Muslik už tu je o kousek vejš 

Offline Muslik
567 příspěvků moje polička 12. prosince 2024 14:54
Reakce na Potrefenáhusa:

Muslik už tu je o kousek vejš 

​pardon nevšimla jsem si. Už mám, děkuji! V dětství mi totiž také něco podobného delala babička, nic jiného sladkého sem nejedla, recept už nelze mit, tak hledám něco obdobneho

Offline Muslik
567 příspěvků moje polička 12. prosince 2024 14:57
Reakce na Zuzuli:

Evaeva u nas se moc neji ani o tom adventu

Mame par pernicku a dcera sni tak jeden denne, obcas vanocku a az pak na ten stedry den par kusu lineckeho a pusinky. Zrovna tenhle tyden nemame doma ani jediny kousek, ale pokud se nejaky prosincovy vikend hecnu a neco upecu, davam to rovnou k dispozici, at si doma uzijou i o adventu.

Ale treba ja nejim cukrovi vubec, od detstvi. Ani ty pernicky, ani linecke nebo rohlicky. Ja mam od detstvi odpor ke vsemu, co bych popsala jako specenou mouku s cukrem. Ja nejim ani susenky, nejim vanocku, babovky, mufiny, vetsinu detstvi do me nedostali ani dort. Tak jsem k narozeninam mivala nepeceny jablecny s piskoty, to jedine mi chutnalo.

​už delší dobu mám pocit, že ty jsi já, mam to s těmi sladkými věcmi uplne identicky, lépe bych to nenapsala, a tvoje dcera, minimálně pokud jde o spani, moje dcera :)

Offline letfenixa
10883 příspěvků moje polička 12. prosince 2024 15:05

Mne sa do nepečenej torty banán hodí najmenej. 

Pinot Noir maslo s múkou

Online Potrefenáhusa
38884 příspěvků moje polička 12. prosince 2024 15:15
Reakce na letfenixa:

Mne sa do nepečenej torty banán hodí najmenej. 

​zkus to, ono je to zas jiny nez ty osvěžující kysely ovocný z kompotovanych meruněk, tim odležením se to tak hezky prolne