Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Gatita
8638 příspěvků moje polička 13. prosince 2024 10:57

Evaeva ja vazne moc doufam. Velke ambice na nej nemam, ale neprala bych mu, aby mel problemy uz od prvni tridy. Zatim chodime na logopedii, aby byl aspon trochu sledovany (my jsme dost nemozni, s detmi nic moc doma po vecerech uz nedelame a ja treba jakoby moc nemam prehled) a nepatlal. Je fakt, ze ty "ukoly" hezky zvlada, ma tam treba vytleskavat slabiky a spocitat je (2-3). To mi prijde uz docela jako predskolacka aktivita. Ale treba pocitat do peti je pro nej porad hrozne tezke, spis to mnozstvi hada nez pocita. 

Offline Gatita
8638 příspěvků moje polička 13. prosince 2024 11:02

Pinot Noir uvidis. Zrovna ta vase skola mi prijde docela narocna i na ty komunikacni schopnosti. Ale V. bude podle vseho velmi nadany a tipuji, ze jakmile se rozjede i v mluveni, zvladne vsechno. Ale obavy chapu! 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 13. prosince 2024 11:04

Gatita on ale půjde jako můj syn, ne? Tj. v září 26. To se fakt podle mě ještě hodně změní (tím teda uklidňuju i sebe ) Mladší vůbec nekreslí, neudrží pozornost, s logopedií teď začínáme a pochybuju, že vůbec bude s tou logopedkou mluvit... Ale prostě si říkám, že je to ještě dlouhá doba.

Online Pinot Noir
29907 příspěvků moje polička 13. prosince 2024 11:04

Gatitazas je tam dost cizinců, kteří na tom byli v 1. třídě s češtinou podobně blbě, tak si říkám, že by třeba nemusel tolik vyčnívat jako v běžné základce. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 13. prosince 2024 11:06

Pinot Noir já bych se asi trochu bála té kombinace s angličtinou. Ale třeba mu naopak bude bližší. To by teda byla moje úvaha, jednak vlastně nevím, jestli to tak může být a pak Viky dělá ty pokroky tak jako nárazově, mi přijde, že za dva roky to může být úplně jiný člověk.

Online continuity
43146 příspěvků moje polička 13. prosince 2024 11:08

Pinot Noir do normální školy by ho vzít měli (nevím jak moc si můžou vybírat ty soukromé), maximálně bude vedený jako integrovaný s asistentem, což je celkem výhodné řešení pro všechny.

Další věc je, že bych se poptala ve více školách a dala ho tam, kde budou schopni mu vytvořit podmínky a mají s tím zkušenosti. Mladší dcera má nějaké integrované dítě v třídě více méně od začátku a všem se dařilo (ve smyslu, že stíhali třídu s n jakými úlevami). Ten aktuální je jeden z jejích nejoblíbenějších spolužáků, když bereme v úvahu kluky. ale fakt to chce učitele, co s tím umí pracovat, ne takového, co to nějak na nátlak rodiče "zkusí". 

Rozhodně bych ho nedávala do školy pro autistické děti, kamarádka je ve škole pro děti se středním a těžším postižením a říká, že tyto mírně případy už vůbec neberou, že správně mají být v normálních školách. Tam je naučí tak číst a nějaké samoobsluze a Viktor je inteligentní a nutně potřebuje ten rozvoj v tom v čem je dobrý, a při vší úctě si neumím představit speciální pedagožku, jak ho učí ve třídě plné autistů odmocniny. 

Offline notna
9452 příspěvků moje polička 13. prosince 2024 11:15

Pinot Noir Myslím si, že se vůbec nemusíš bát. V soukromé u Ríši už vás budou znát, určitě budou přištupovat individuálně a Viki je chytrý, školku zvládá, určitě zvládne i zš. Samozřejmě to neposoudím, ale jak to vidím okolo, tak už školy umí pracovat s dětmi, které nejsou úplně standardní. U dcery na základce měli program pro děti, s výjimečným nadáním na matiku a podle toho, co dcera říkala, tak ty humanitní předměty dávali někteří s velkými potížemi a to byla normální základka. A na jedno gymnázium, kam se hlásila zase byly podmínky přijetí určitý minimální počet bodů z obou předmětu, ale při výrazném talentu z jednoho, mohli mít těch počtů z druhého i bodů 0. Takže matematický génius klidně mohl udělat čj na 0. Oni měli i školní kolo pro všechny, tam dělali individuální pohovory, aby právě ty uchazeče poznali. A stejně tak to má scio gymnázium. Tam chodí kamarádky dcera.

Offline Karja
44729 příspěvků moje polička 13. prosince 2024 11:25

Haló haló, tady se ví všechno nejlíp, prosím, jaké pero je nejvhodnější pro prvnáčka?  Alza mi vyhodila stabilo, ale to nevím, zda nebude v kategorii "hnusný" páč to bude takové moc odlišné od ostatních:D

Online continuity
43146 příspěvků moje polička 13. prosince 2024 11:28

Karjaučitelka vám nic neřekla? Někdy mají preferenci. 

Offline Karja
44729 příspěvků moje polička 13. prosince 2024 11:30

continuity Neřekla právě. Podle mě to u nás neříkají přesně z toho duvodu jak psala letfenixa jednou. Že třeba nějakou prefenci mají nějaké značky, ale neřeknou ji, ne každý rodič si to může dovolit. 

Online Pinot Noir
29907 příspěvků moje polička 13. prosince 2024 11:30

continuity vidím to taky tak, že speciální školy jsou pro těžší případy, naopak logopedické chtějí zase jen děti s vadou řeči a dysfázie je prý porucha, kterou tam nechtějí. 

S tou dysfázií je to vůbec takové nejasné, v zahraničí to prý normálně spadá pod autismus, nijak se to nerozlišuje. Tady člověk (včetně mě) získá dojem, že je to jako něco lehčího, z čeho vyroste, a ono to tak vůbec není. 

No, uvidím, ještě do školy nejde. Příští týden jedeme do SPC kvůli odkladu, to snad bude mít hladký průběh.

Do té FB skupiny pro dysfatiky jsem neměla lézt, nasazuje mi to fakt brouky do hlavy.

notna děkuju

Online Pinot Noir
29907 příspěvků moje polička 13. prosince 2024 11:32

Janulik03 děkuju. Moc si přeju, abys měla pravdu.

Online Pinot Noir
29907 příspěvků moje polička 13. prosince 2024 11:33

Karjanám doporučili plnící Schneider, tak má Schneider.

Offline JankaM
3106 příspěvků moje polička 13. prosince 2024 11:34

Karja u nás v první Mikuláš přinesl voňavé tornádo 

Offline Karja
44729 příspěvků moje polička 13. prosince 2024 11:34

Pinot Noir Díky, tyhle odpovědi miluju!

Offline Gatita
8638 příspěvků moje polička 13. prosince 2024 11:46

Evaeva jj, zari 26. Jsem zvedava, protoze vyvojove jsme tak na tri roky. Kresleni me nestresuje, ale ty pocetni veci jo. To mam vszne strach. S kreslenim te muzu uklidnit. Starsi syn vypotil u zapisu panacka jen o neco lepsiho, nez jsou "hlavonozci" -jen kolecko jako hlavu a par carek jako telo a koncetiny. Vlastne dodnes neumi vubec kreslit, jsou to jen takove schematicke obrazky z nekolika car. Ale nicemu to nevadilo, dokonce i pise dost uhledne. Navic dneska se krasopis vubec neresi a se studijnimi predpoklady podle me nijak nesouvisi.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 13. prosince 2024 11:52

Gatita no starší kreslil podobně, jak popisuješ, a psaní mu fakt nejde a to je naše paní učitelka hodně tolerantní. Mladší je ještě tak o rok a půl zpátky. Takže to mně moc neuklidňujeAle je pravda, že mladšímu víc záleží na výsledku, starší to má na salámu.

Online continuity
43146 příspěvků moje polička 13. prosince 2024 12:12

Pinot NoirI I kdybyto byla PAS, tak ty lehké autistické případy jsou dnes normálně ve školách. Někdy ty děti moc nekomunikují, v minulé škole meli takoveho kluka na prvním stupni. Prakticky nemluvil a už vůbec se nezapojoval a taky to šlo. To je myslim Viktor na tom o hodně lip. Ale fakt to chce učitele, ochotného a schopného s tím pracovat. 

Jak říkám, o te vaší soukrome škole zaměřené na jazyky přesvědčená sice nejsem, ale o nějaké speciální bych vůbec neuvažovala, pokud zvládá běžnou školku. 

Lamickaby třeba mohla k tomuto přispět, bude to mít z první ruky. 

Offline žluťásek
8866 příspěvků moje polička 13. prosince 2024 12:17

Karja u nás píšou na přání paní učitelky Tornádem. Stojí dvacku, ale je na jedno použití, to nevím jestli ti neva (mně trochu jo) jako že nejdou vyměnit náplně, kupuje se nové celé pero

Offline Jos
příspěvků moje polička 13. prosince 2024 12:26

Gatita vy me desite, kluk pujde az 27, ale i tak. Mluvit zacal pomerne nedavne, patla hrozne ale aspon treba sklonuje nebo z nej vypadavaji i slova, co vubec nevim, ze doma pouzivame. Kresli vecne jen vlaky s vagony, postavy ho vubec nezajimaji. Ale treba aspon hezky striha. Do peti pocita jak kdy, to skolni logopedka taky resila. Ze do peti s dopomoci. Jenze jak me doma celkem i prekvapuje, co umi (kdyz chce), tak na logopediich opakovane predvadi temer mentalne retardovane dite. 
Uklidnuji me vlastne jen ucitelky. Ted zrovna ta prisnejsi rikala, jak zlaty kluk to je a jak snadno se s nim pracuje. Ze obcas neco nechce, ale to si proste sedne do rohu a jde si malovat. Ale jinak ze se i hezky rozmluvil.