Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Online Potrefenáhusa
38884 příspěvků moje polička 13. prosince 2024 16:04

Anema to je to isophi nebo jsk se to jmenuje? Nase to dělala loni ve třech a půl a měla oranžový jen to zrakový a sluchový vnímání a u toho mi učitelka říkala, že je to jednak tím, že nemluví a ze to pro tříletý děti není moc vhodný 

letos to ještě nedělala 

Offline Anema
1281 příspěvků moje polička 13. prosince 2024 16:07

Pinot Noir já se přiznám, že vůbec nevím, co by mělo předškolní dítě umět, a věnujeme se jen tomu, co ji aktivně zajímá. Poslední ambice ji něco naučit jsem měla v jejích cca 10 nebo 11 měsících takovéto "kde máš hlavu?", "ukaž bříško" atd. No, asi za měsíc se to naučila najednou sama a až pak jsem si přečetla, že až někdy v té době začnou chytat význam slov . Takže myslím, že je to úplně průměrné dítě a všechno jí docvakne, až bude ten správný čas. No, snad ta škola nebude moc velkej naráz

Offline Anema
1281 příspěvků moje polička 13. prosince 2024 16:11

Potrefenáhusa jo, iSophi, u nás to zřejmě dělají jen s předškoláky, dostala jsem to letos prvně. Ale tak super, jestli to u vás taky mají, aspoň uvidíš ten vývoj a příští rok budeš vědět, na čem jste .

Offline Anema
1281 příspěvků moje polička 13. prosince 2024 16:15

DruI jo, obecně je lepší do žádných takových diskuzí nelézt .

Dcera je taky dost dětská, ale myslím, že i v tomhle se za ten 3/4rok ještě hodně posune. A vůbec nevím, jak to funguje, do té poradny jste šli, protože jste váhali, poslala vás školka, nebo se chodí plošně?

Offline Kokoska
34999 příspěvků moje polička 13. prosince 2024 16:15

Pinot Noir pokud si precte zadani, to je presne nas tretak.

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 13. prosince 2024 16:18

Pinot Noir pokud si přečte zadání  

Jako moje dcera se naučila číst, psát i počítat ve druhém pololetí 1. třídy. Nás ani nenapadlo něco jí učit napřed.

Offline continuity
43151 příspěvků moje polička 13. prosince 2024 16:19

Anemachodí se jen když je potřeba. A ještě se na termín dlouho čeká. 

Offline DruI
5587 příspěvků moje polička 13. prosince 2024 16:30

Anema No, tak my jsme zaprvé váhali, za druhé jsem se aktivně zeptala ve školce a pak jsem se o tom taky bavila s logopedkou.

Tak ve školce mi už na podzim řekli, že si myslí, že by jí odklad prospěl a ať se objednám do poradny. A tenkrát jsme teda měli štěstí, že jsme na termín nemuseli dlouho čekat.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 13. prosince 2024 16:54

Pinot Noir mně třeba překvapilo, že syn neuměl jakoby nic. Ne že jedno dítě třeba trochu sčítá a druhé zná celou abecedu. On se uměl akorát podepsat. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 13. prosince 2024 16:57

Anema moje ségra je hodně dětská ještě teď v 15ale v něčem je zase naopak vyspělejší no

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 13. prosince 2024 17:00

Potrefenáhusa do dvaceti nenapočítá ani náš školák, nejpozději za 14. se ztratí na tohle je šikovnější mladší, ale matika synovi jde

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 13. prosince 2024 17:09

Evaeva dcera taky neuměla nic, ale já jsem si myslela, že to tak má být a nepřišlo mi, že by tím ve škole nějak strádala. Jediné, v čem vyčnívala ze třídy bylo to, že hezky mluvila, nešišlala a uměla R i Ř.

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 13. prosince 2024 17:12

Potrefenáhusa klídek, počítat do 20 mají děti umět do konce první třídy. Dcera to neuměla ani na začátku druhé. Teď v půlce druhé začínají počítat do 50.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 13. prosince 2024 17:17

Mohučanka no on strádá v tom psaní ale tak to jsme čekali. Ale právě i kvůli tomu jsme se dost zajímali o tu učitelku, protože třeba tu neteřinu bysme nevydýchali. Já jsem si ani nemyslela, že mu to bude ve škole chybět, spíš mi to přišlo zvláštní u sedmiletého dítěte. Ale on má prostě jiné zájmy a tyhle školní základy ho míjí I když teď se mi zdá, že ho docela chytlo čtení, že mu to začíná dávat smysl. Ale jeho vyjadřovací schopnosti ve školce chválili.

Offline DruI
5587 příspěvků moje polička 13. prosince 2024 17:26

Mohučanka Ono taky dítě oficiálně při nástupu do školy nemusí umět ani číst, ani počítat, ale dcera třeba byla upřímně nešťastná z toho, že část dětí ve třídě už, narozdíl od ní, číst umí.

Offline žluťásek
8866 příspěvků moje polička 13. prosince 2024 17:33

Mohučanka hurá, že by konečně? Syn už je z té matematiky trochu otrávený, už rok počítají pořád do umdlení do dvaceti. Když má úlohy ve škole dřív, počítá si vedle do sešitu. Příklady do dvaceti

Online letfenixa
10888 příspěvků moje polička 13. prosince 2024 17:38

Naši druhaci asi mesiac počítajú do 100.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 13. prosince 2024 17:38

žluťásekškoda, že paní učitelka nemá připravené nějaké matematické hádanky, viď?

Online Tabea
8134 příspěvků moje polička 13. prosince 2024 17:56

Karja naštěstí u per to není taková hrůza jak u bot. Všechny půjde sehnat v růžový a třpytkatý jsem nikdy neviděla.

Offline žluťásek
8866 příspěvků moje polička 13. prosince 2024 18:05

Evaeva trochu jo, no. Ale naštěstí mají ve škole všichni svoje knihy a když mají hotovo, můžou si i číst. Takže asi často leží v nějaké příručce k minecraftu