Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Online Evaeva
příspěvků moje polička 13. prosince 2024 14:18

letfenixa to je podle mě ten hlavní problém. Já si myslím, že spousta dětí by ten odklad skutečně nepotřebovala, kdyby se s nimi umělo ve škole správně pracovat. Jenže ty učitelé se to taky musí někde naučit.

Offline continuity
43151 příspěvků moje polička 13. prosince 2024 14:30

Vari si myslím, že na předčasně narozená srpnová dvojčata ten odklad nějak vyběhat půjde. Ale uvidíš, on není problém, když jsou nejmladší (dcera je nejmladší všude), ale že někteří spolužáci jsou o dva roky starší a odklad má půlka třídy, takže to hrozně tahá ten věkový průměr i medián nahoru. To se tím omezí. 

Online letfenixa
10887 příspěvků moje polička 13. prosince 2024 14:31

Evaeva pre mňa to je veľký problém. A my teda nemáme žiadneho asistenta. 

Offline Karja
44729 příspěvků moje polička 13. prosince 2024 14:33

Vari Já jsem to řešila vloni, dceru všude doporučili pro nástup, ale neměla jsem pocit, že by to neslo odložit, kdybych já byla presvedcena o odkladu.

Online Vari
2222 příspěvků moje polička 13. prosince 2024 14:35

continuity Snad jo, u holky to ale mozna bude problem, uz umi Ř, vetsinou i R, zacina psat. No uvidime, za rok a pul budu chytrejsi. 

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 13. prosince 2024 14:42

continuity úplně souhlasím. Osobně bych omezila ty bezdůvodné odklady pro děti narozené před prázdninami. To je teď tak rozšířené...dcera je dubnová, šla do školy v šesti a půl, a nejednomu spolužákovi nebo spolužačce bylo 8 dřív, než mojí dceři 7 a ani v naší podprůměrné čtvrti není možné, aby všechny ty děti odklad potřebovaly. 

Offline DruI
5587 příspěvků moje polička 13. prosince 2024 14:43

continuity No dceři je sedm a půl a teprve před měsícem dozrála k tomu, že ve slovech ta jednotlivá písmena slyší. Kdy se dostaneme k R absolutně netuším, ale L jsme trénovali skoro rok.

No a syn má pravděpodobně nějakou formu vývojové dysfázie a když jsem se srazila s tím jak nedostatečně kapacitní je systém, tak abychom sebpřed nástupem do školy propracovali k diagnóze, tak mi skoro připadá, že jsem to začala řešit pozdě

Evaeva No, v to odkládání reformy docela doufám :)

Offline Anema
1281 příspěvků moje polička 13. prosince 2024 15:22

ty jo a to ty odklady chtějí zrušit plošně, nebo budou výjimky právě třeba pro dysfatiky?

Offline monis
1611 příspěvků moje polička 13. prosince 2024 15:25

Ja tu ty odklady nedavno resila, protoze dcera je srpnova a ja tu reformu kvituji, protoze soucasnych 20% odkladu mi prijde vazne dost hlavne s ohledem na ty, co jdou v tech sesti. Deti ktere budou mit opravdu problem se snad budou i po reforme resit individualne v poradne, ale budou to pak nejspis jednotky procent a ne desitky jako ted. 

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 13. prosince 2024 15:31

Anema plošně ne, ale podle toho, co jsem četla, se mají udělat nějaká pravidla. Teď prý dochází k tomu, že v některém regionu má odklad každý, zatímco v jiném nikdo (když to přeženu) a celkově je odkladů strašně moc. Tak se to má sjednotit, aby se postupovalo všude stejně podle potřeb dítěte a ne podle domluvy rodičů s PPP.

(To někde psali před pár měsíci.)

Offline Potrefenáhusa
38884 příspěvků moje polička 13. prosince 2024 15:40

Ja se priznam, ze mne odklad zatim vubec nenapadl (a teda nechci ho), i kdyz mame dite s opožděným vývojem řeči narozeny na konci června...mne prijde uplne v pohodě :-))) ale treba by me nenapadlo, ze by mela pocitat? Jako vyjmenuje to cca asi do dvaceti, ale nijak ji to nezajima, písmena ani čísla zatím vůbec neresi, prijde mi to normalni.

do skoly ma jit taky v zari 26, to je fakt fůra casu, ona vsechno dela skokove a vlastne nakonec uplne skvele (ceka, az kdyz uz to umi)

Online letfenixa
10887 příspěvků moje polička 13. prosince 2024 15:41

Je pravda, že tých odkladov je veľa.  Sama som dala. Hoci som to neplanovala a rozhodla som sa až po zápise. Ale tým, že je L. drobný, tak nevidno, že mal byť už tretiak.

Offline Potrefenáhusa
38884 příspěvků moje polička 13. prosince 2024 15:42
Reakce na Vari:

continuity Snad jo, u holky to ale mozna bude problem, uz umi Ř, vetsinou i R, zacina psat. No uvidime, za rok a pul budu chytrejsi. 

​mozna syna jen srovnáváš s nadprůměrnou dcerou, naše nic z toho neumi :-)))

Offline Anema
1281 příspěvků moje polička 13. prosince 2024 15:45

Mohučanka to by bylo rozumné. Teď to vede k zbytečnému lavinovému efektu, jak nikdo nechce, aby jeho dítě bylo o tolik nejmladší (což chápu). Ale zase aby se s vaničkou nevylilo i dítě... 

Dcera je na konci května, o odkladu vůbec neuvažujeme, ale přiznávám, že se taky trochu bojím, co ty velké věkové rozdíly můžou v budoucnu způsobit. Ale třeba její kamarádka ještě o 3 měsíce mladší mi přijde sociálně vyspělejší, protože má starší ségru. Takže člověk stejně nikdy neví a věšteckou kouli naštěstí nemám .

Offline monis
1611 příspěvků moje polička 13. prosince 2024 15:53

Potrefenáhusa ono to pocitani taky prijde ze dne na den skokove. U nas to prislo ted na podzim v predskolacich a porad ted resi cisla, pocita auta na parkovisti, pta se na scitani cisel....kdyz ted vidim ted jeji zajem o cisla, pismena atd tak si nedovedu predstavit ji jeste rok drzet ve skolce, ale jsem z toho nastupu cerstve v sesti nervozni

Online Vari
2222 příspěvků moje polička 13. prosince 2024 15:54

Potrefenáhusa To je dost mozny, ted jsem je objednala na logopedii, at je zkoukne odbornik a vzhledem k cene doufam, ze mi logopedka rekne, ze jsou oba v norme a ze zatim chodit nemusi :-D. Ale kluk chovanim fakt vycniva, musi jeste hodne hodne dozrat.

Offline Anema
1281 příspěvků moje polička 13. prosince 2024 15:55

Potrefenáhusa já dost spoléhám na školku, že tam to objektivní srovnání mají. Teď jsme z ní dostali papíry s takovýhlema výsledkama, takže nevím, co by se muselo stát, aby příští září do té školy nešla. Navíc fakt hodně chce.

Offline Pinot Noir
29909 příspěvků moje polička 13. prosince 2024 15:57

Potrefenáhusa já taky koukám, že by mělo dítě počítat (ve smyslu sčítat), to mě vůbec nenapadlo. Ríša to určitě v předškolním roce neuměl, nezajímalo ho to, dva, tři kusy rozlišil, víc asi ne, napsané číslice poznal, víc jsem neřešila. Nemá dnes v matematice problém (pokud si přečte zadání ), takže bych v tom neviděla žádný problém.

Online rasaNori
8850 příspěvků moje polička 13. prosince 2024 16:02

Anema prvnacka pořád buzeruje malý dítě s příklady do 5, tam obavy nemám. Ale občas bych z ní padla. Teď si mě odchytla učitelka co by ji měla mít v první třídě, pokud se dostane, a povídá že je hodně zivano je, no. Prostě živočich...

Offline DruI
5587 příspěvků moje polička 13. prosince 2024 16:03

Anema No, ono to stejně nemůžeš brát striktně podle věku. Ta moje je sice červnová s odkladem, ale rozhodně není ve třídě největší a co se vyspělosti týká, tak je pořád hrozně dětská.

My byli u odkladu rozhodnutí, že dáme na názor poradny a tam nám ho doporučili. Ale teda přiznám se že když jsem zavítala do pár diskuzí u článků o té odkladové reformě, tak jsem z těch komentářů, že odklad dostávají jenom hloupé děti, co by měli jít na zvláštní školu, aby ostatní nezdržovali, byla upřímně nešťastná. Z čehož plyne, že člověk do těchhle diskuzí nemá lézt :o)