žluťásek přišla s tím dneska, ale předtím počítali do 30 a do 40. Pro ní je to teda spíš špatná zpráva ![]()
Vše o těhotenství a dětech
Pinot Noir já se přiznám, že vůbec nevím, co by mělo předškolní dítě umět, a věnujeme se jen tomu, co ji aktivně zajímá. Poslední ambice ji něco naučit jsem měla v jejích cca 10 nebo 11 měsících takovéto "kde máš hlavu?", "ukaž bříško" atd. No, asi za měsíc se to naučila najednou sama a až pak jsem si přečetla, že až někdy v té době začnou chytat význam slov
![]()
. Takže myslím, že je to úplně průměrné dítě a všechno jí docvakne, až bude ten správný čas. No, snad ta škola nebude moc velkej naráz
Já to s tím učením mám doteď. Přijde mi, že většinu věcí ji asi naučili ve školce:D. já jsem ani nezačala s tím bříškem:D:D Ostuda.
Karja Naši kluci psali pilotem. Mají různé barvy, třeba by si velkamala vybrala.
brrr ano ano, koukala jsem na to taky dopoledne. Ty jo, já to zase maximálně vypustila, budu muset zítra vyslat muže do obchodu, já to zase úplně pustila:D:D
Pinot Noir ja to ted tady moc nestiham, je toho hodne.
S vyvojovou dysfazii i ruznymi formami autismu umi dnes ZS jiz pracovat, nektere lepe, nektere hure... Asi bych vam doporucila venovat velky vyber ZS - nejlepe aby meli vlastni poradnu nebo uzce s nekym spolupracovali, idealni je inhouse specialni pedagog a psycholog. To hrozne pomaha. Komunikovat to uz predem s vedenim, pri odkladu, pripadne at prijmou sikovnou asistentku. Ono uz kdyz to budes zjistovat, tak si vsimnes, jaky maji pristup.
Osobne bych ho nedavala do jazykove skoly, soustredila bych se na rozvoj CJ, ale na tohle nejsem odbornik, to by ti meli doporucit v poradne.
Podle toho jaky bude mit stupen podpory dostane i podpurne opatreni, muze mit i nejaky individualni plan.
Vy jste uzasni, delate pro nej maximum, on je sikovny, urcite bych zkusila 1.stupen na bezne ZS.
Kdybys chtela abych se na neco zeptala treba kolegyne, ktera ma vetsi zkusenosti, tak mi napis.
Predskolakum hodne ctete, hodne si s nimi povidejte a trochu korigujte uchop tuzky. Jinak at strihaji a trhaji papiry, caraji a kresli, hrabou se ve vsem moznem, prebiraji drobne veci... mit povedomi o cisle a pismenech je dobre, ale psat, pocitat a cist se nauci ve skole :) pokud to nekdo umi, tak at to dela, ale opravdu nemusi nikdo nic procvicovat.
Tady se to, tuším, částečně hejtovalo, ale já to miluju..
.
tv krásní kluci
tv to už jsou mladí muži! ![]()
Potrefenáhusa Pinot Noirděkuju. ![]()
Hrozně rychle rostou. Ještě včera to byli malosi. Ale to znáte samy..
Karja u nás tyhle opičárny dělá hlavně mimino, různé to paci, paci a kde je Ríša. Starší to vůbec dělat nechtěl, mladší taky moc ne. Oni si prostě řeknou v každém věku ![]()
Predskolakum hodne ctete, hodne si s nimi povidejte a trochu korigujte uchop tuzky. Jinak at strihaji a trhaji papiry, caraji a kresli, hrabou se ve vsem moznem, prebiraji drobne veci... mit povedomi o cisle a pismenech je dobre, ale psat, pocitat a cist se nauci ve skole :) pokud to nekdo umi, tak at to dela, ale opravdu nemusi nikdo nic procvicovat.
Tohle je top! Souhlasím do puntíku ![]()
Evaeva Já jsem na to asi i hodně líná. Nebo mi to přijde třeba brzo nebo tak, tak než k tomu dojdu už to umí odjinud.
Karja mně přijde co s těmi miminy jako dělat než, že bych je to přímo učila, aby to uměli. Ale tenhle jediný to dělá, aby navázal kontakt nebo jak to říct. Taky se třeba točí dokolečka a to jsem ho teda neučila, nevím, kde to vzal ![]()
Já jsem dneska byla svědkyní značného kulturního šoku.
S kamarádkami a dětmi ve věku 0,5 až 5,5 let jsme byly domluvené, že dnes dopoledne půjdeme na betlémy do Betlémské kaple a odpoledne do Dětského muzea NM. Během dvou dnů se skupina kvůli nemocem dětí i rodičů rozpadla a zbyla jsem já s Rostíkem a kamarádka s téměř pětiletou dcerou; dohodly jsme se, že se sejdeme jen odpoledne, nejdřív na Staromák a pak na ty betlémy, a že se přidá i její manžel, je Němec. V Betlémské kapli jsme se tak nachomýtli chvíli před nějakým představením, které se skládalo z hudební i dramatické složky a přibližovalo staré zapomenuté adventní tradice, spočívající v násilném trestání hříšníků a převážně neposlušných dětí - asi, nebylo žádné průvodní slovo, takže se jen domnívám, oč šlo, nedozvěděli jsme se ani, co byly zač účinkující děti. A Thomas z toho byl konsternovaný, jak to bylo jen o násilí a o bití a o strachu. A teda musím říct, že to bylo dost drsné i na mě, a to jsem většinu těch tradic znala a vyrostla jsem v místním kulturním ovzduší.
Ovšem cestou domů jsme jeli vánoční tramvají, takže celkově to bylo příjemné odpoledne.

dzizisketa k nam na malomesto tyhlety novoty z Prahy jeste nedorazily, takze na fotkach ze skolky čerti strkaj tříletý deti do pytle
Potrefenáhusa uf, v Krkonoších čerti rozdávali balíčky s odměnami. Teda, každý si mohl vybrat, jestli si chce vzít balíček od čerta nebo anděla. Balíček byla papírová chaloupka a uvnitř překvapivě celkem normální obsah - ovesná kaše, cereálie do mlíka a tak.
MPLee jako docela mne to překvapilo, i loni byla na fotkách spousta brečících dětí. Dcera tam letos ani loni nebyla, tak ale nevim, co se tam dělo
dzizisketa Potrefenáhusa v šoku bych z toho byla i já, doteď jsem českého čerta a Mikuláše nepochopila. Na Slovensku se Mikulášská nadílka předává bezkontaktně přes botu v okně, takže jediné nasili se děje to, že rodiče musí děti přinutit si ty boty nějak vyčistit, protože do špinavé by Mikuláš nic nedonesl. (Bývaly u nás doby, kdy si děti pokoušely vyčistit jen tu jednu botu).
Jinak si z dětství akorát pamatuji besídky u táty, kde měly krásnou kolegyni s havranimi vlasy, která dělala anděla a říkaly jsme ji Snehulienka. Máma z toho byla celá vedle, že si myslíme že Mikuláš chodí s čertem a Sněhulkou.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.