brrr jo, začalo to těma školkama, a tam mi to strašení přijde fakt blbý.
Vše o těhotenství a dětech
U nás doma nechával dárky Mikuláš v mise na balkóně. K nikomu z mých spolužáků domů nechodil. Ve školce chodilo víc čertů a andělů s Mikulášem, ale věděla jsem, že jsou to převlečení lidé. Jestli někdo z dětí řval, už nevím. Ale pamatuji si, že kdo chtěl, toho nosili v pytli.
notna máš pravdu, tím směrem se budu asi ubírat. Mikinu dostanou oba. Chce snad polovinu Sephory, protože to zná z internetu, ale reálně se ráno sotva uceše a dá si lesk na rty, těch má asi 20
.
Nemáte někdo zkušenost s Kolobotama? A když koupím použité, budou funkční?
JankaM co minitiskarnu k mobilu? V mem okoli to ted 11letym holkam kupovalo nekolik znamych, na vyslovne prani;)
Ale asi bych v tomto veku uz nekupovala darek pro darek, bala bych se, ze to netrefim, pokud to ma byt neco drazsiho. Optala bych se na prani a pokud bych uz nestihla objednat, dala bych "poukaz" na nakupy hned jak otevrou obchody, nikdo tam nebude:))
Máte prosím konkrétní tip na takový ten kreativní kufřík, kde jsou věci na malování, samolepky, třpytky a blbiny? Chěla bych ho pro starší pětiletou a na internetu mi furt vyskakují sady pro starší děti![]()
JankaM Co třeba nějakou lepší kolobezku?
Čerti chodili i k nám domů a nesnášela jsem to a myslim, že to kvůli tomu nesnáším dobře dodnes. My máme v okolí několik možností, jak fakt moc hezky dětem představit tuto tradici. Víceméně je to formou soutěží, her a úkolů. Bohužel letos mi přišla velkamala ze školy tak vystrašená, že fakt nechtěla už nikam jít.
dzizisketa ale v Nemecku maji taky ty ruzne Knechty Ruprechty, Klaubaufy a podobne figury, to jsou taky pekni nasilnici. Aspon co jsem se ucila k maturite v ramci otazky Tradice a zvyky![]()
Jinak se tu musim trochu smat, jak se tu vsechny snazime, aby deti nemely traumata z certa ve skolce nebo ve skole, ale kdybyste videly, co sjizdi deti ve treti tride o prestavce...Syn teda mobil jeste nema, ale s cim obcas prijde, z toho bych teda nespala ani ja. On z toho tedy take nespi, nicmene mu to nebrani, aby hned druhy den prisel s dotazem na Sledermana![]()
Gatita A oni můžou mít mobil ve škole? U nás se tváří, že o přestávkách ne a a vedle ve městě už taky je musí mít o přestávce v aktovkách, ve družině jak která druzinarka na tom lpí, to se většinou pozná podle objemu poznamek synovce, čím víc, tim je jasnější, že bez mobilu:D
Karjanevim jestli muzou, ale ocividne s tim syn ve skole do kontaktu prijde. A mimo skolu taky, u kamarada sedi u tabletu. Myslim, ze spousta rodicu vubec netusi, na co ty deti koukaji. Ono to treba ani neni nic zakazaneho, ale proste pro nektere deti to uplne vhodne neni. Syn jeste nema vybudovany vkus, nejaky kriticky filtr, nebo jak to nazvat. Vzdycky prijde s ocima navrch hlavy a hrozne to proziva. A to jsem rada, ze mi aspon neco trochu rekne. Ale to je OT, jen jsem to chtela dat do kontextu k tem certum.
Gatita rozumím, jak to myslíš, ale na druhou stranu mezi třeťákem a čtyřletým dítětem je mega rozdíl.
Ale máš pravdu, je to blbý a už je nemáš šanci uchránit. My třeba od čtvrté nebo páté třídy nemáme družinu, to znamená, že tyhle děti jsou po škole bez dozoru. My to tak měli taky, ale maximálně jsme si v tv pustili Beverly Hills
Osobně by mně třeba nenapadlo klukům dovolit tablet, když by tu měli kamaráda, ale u těch větších dětí už to bude jiné.
Karja já jsem byla překvapená, že syn může v družině používat ty volací hodinky. Nevím teda jak moc, jestli může jen přijmout hovor nebo může sedět někde v koutě a pořád tam na něco klikat.
Evaeva jasne, ja nechtela srovnavat ctyrlete deti s zakem treti tridy. Ale byla tu rec i o Mikulasi ve skole myslim, tak mi hned nabehla asociace:)
Evaeva Mne vlastne nevadi, kdyz syn u kamarada pari hry nebo na neco koukaji, pokud toho neni moc nebo to nejsou nejake hnusne nebo uplne blbe veci, coz asi vetsinou jsou... U jednoho toho kamarada vim, ze to ma jeho matka dost pod kontrolou, ale u ostatnich moc ne.
Gatita no jo, když on přijde domů a jde zase na tablet (resp. může po obědě a před spaním) a pochybuju, že mi řekne dneska ne mami, už jsem se koukal u Fandy
Tak nějak mi přijde, že zatím by měl dělat i jiné věci
JankaM já je měla v pubertě, funkční asi budou, ale j to extra blbost. S nacvaknutýma kolečkama se nedá normálně chodit, je to spiš jak na podpadku a ještě to klouže, jezdit se dá více méně jen po uplně hlakýcj površích jako obchoďák nebo letištní hala, kde je to ale zakázané
Takže jestli po nich bysloveně netouží, tak to nekupuj. Co pěkné inliny? Lední brusle? Lístky na nějaký zážitek? Jump arena, zážitkové kino s kamarádkou, únikovka nebo tak něco?
Nemáte nějaký tip na Albi knihu pro holky? Holky mají zvidalka, lidské tělo, zvířata, dvě angličtiny. Až na ty zvířata tu jede všechno, písničky a kvízy.... Tak bych jim něco koupila ještě;-)
Karja moje dcera miluje knihu Vesmír. Má jí tak od těch šesti let. A taky ráda poslouchala Staré pověsti české.
Edit: tam jsem si nevšimla, že je od 8 let, a koupila jsem jí, když jí byly asi 4
ale poslouchala ty příběhy už tehdy.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.