Tabea tady byly děti bez helmy ve výrazné menšině
Vše o těhotenství a dětech
Tabea mě teda minule došlo, že led je jediné, kde jim nejdu příkladem a helmu nemám. Příště si jinvezmu taky. Kam chodíme, tak je to tak 50:50 u dětí. I kolikrát vidím děti bez rukavic a to mi přijde podobně hloupý, ale ne tak fatální.
Evaeva Potrefenáhusa my chodíme do Libně a tam bývá poloprázdno i mezi 4-6 odpoledne. Ale zrovna Praha 8 má ty kluziště 3 a další mají okolní městské části.
MPLee jj, my byli nahoře na Strizkově
MPLee já na lední brusle taky helmu nenosím, jinak na ostatní sporty tam, co oni. Ok, na obyč koloběžku si taky helmu neberu a oni ji mít musí.
Minule jsem taky viděla malýho kluka (6 let), začátečník a neměl ani rukavice ani helmu. Jinak helmu tu má na ledu tak 70% dětí. Buď cyklo nebo lyžařskou.
MPLee rekla bych ze kdyz 90 cm dite v zimni bunde s kapuci a v teple cepici upadne na ledu, s velkou pravdepodobnosti se mu nic nestane. ovsem pokud ma hole prstiky a je to na kluzisti, kde mu pres ne prejede brusli nekdo z davu kolem.. tak to mi prijde dost straslivy
viktorka_od splavu jo, ty holý ruce jsou děsná představa, ale který dítě bruslí v kapuce? A čepice jim při tom pohybu taky stačí tenká. Pravděpodobnost pádu na hlavu je mnohem větší než přejetý ruky.
viktorka_od splavu s velkou pravděpodobností se mu nic nestane, ale ten pád z výšky rovnou na hlavu, což často na bruslích je, na úplně tvrdý led je nebezpečný.
Tabea taky mi to přijde spíš míň pravděpodobné.
viktorka_od splavu no, ta čepice moc netlumí a navíc to dítě může někdo sejmout a pak je rychlost nárazu větší. Přejetý prsty nejsou příjemný, ale ty údery do hlavy jsou pořád nebezpečnější. Já teda na tom ledě dost dlouho závodila a nejed z nás měl otřes mozku po pádu s helmou.
a děti se už od začátku snažim učit jak na ledě tak na inlinech, že musí hned schovávat prsty a ruce, když se někde rozplácnou. Ono ani nehty urvané kolečkovou bruslí nejsou uplně lahoda ![]()
viktorka_od splavuKdyž ony ty děti hlavně ty moje padají na hlavu hodně, jakoby jim podjedou nohy a dost často je to první hlava, kdo má kontakt se zemí. Ty rukavice dětem dávám, ale vlastně to nějak nevnímáme jako rizikový, když jdeme samy, tak jim dam jen pletený,protože tohle nějak v hlavě nemám. To padnutí na kebuli je mnohem pravdepodobnejsi
Karja bez helmy bych dítě na led nevzala, ale ty rukavice a ufiknuty prsty jsem od mámy na ledě poslouchala cely moje dětství, kdyz jsme chodily bruslit
Potrefenáhusa Ve škole je mají povinne, to mi to nějak došlo poprvé proč, a přitom jsme jako malí na ledě byli furt;-)
Potrefenáhusa já taky, ale jako je otázka, co na tom bylo pravdy
Já dávám dětem na stadionu jen softshellové, protože je jim jinak teplo. Nějaká ochrana to bude, ale skoro bych řekla, že podobná jako u těch pletených.
Je hodne velke faux pas vzit devitilete dite na koncert do Obecnaku v dzinach a mikine? Listky mam koupene pul roku, ale v predvecer akce zjistuju, ze nemame v dane velikosti ani kosili, ani svetrik, ani lepsi kalhoty
. Tak jestli musim hnat zitra s masou lidi do Pepca nebo se to u ditete unese? Kosili jsem nedavno objednavala, ale do zitra nedorazi. To jsem organizator teda. No asi mu neco koupim narychlo, aby si tam nepripadal blbe?
Gatitanemá nějaké jednobarevné tričko? Mikinu mu sundat v šatně. Asi bych se řídila podle toho, jak to bude vadit jemu. Nějaký kamarád by mu něco nepůjčil?
Gatita měli bychom na půjčení. Nemáš to k nám daleko, myslím. Černé tesilky, košili a sako z teplákoviny určitě máme.
Tabea tady byly děti bez helmy ve výrazné menšině
U zřítelnice na led bez pořádně bytelný helmy děti vůbec nesměj, ani na stadion, ani na veřejný kluziště (tam lze půjčit).

Pinot Noir jezis, jsi hodna! Ja se ale asi zitra stavim v nedalekem OC, nebo pozadam o charitu sousedku kamaradku, to neni marny napad Evaeva . Dekuji obema!
barbucha já byla taky docela překvapená, protože to byly děti, které evidentně na bruslích byly poprvé (nebo podruhé
), jedna rodina. Asi i další, ale tyhle mně nejvíc upoutaly.
Gatita jak myslíš, když tak se neváhej ozvat. V jednom OC jsem dnes byla a radím se jim až do Vánoc vyhnout obloukem. ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.