Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 26. prosince 2024 20:35

Gatita my jsme v těch Iluzích byli před pár lety. Pro mě to moc není, ale děti to bavilo. Jsou to vlastně kulisy pro zábavné fotky. Víc se mi líbila Lumia (nebo Lumnia?)

My dnes byli v Roztokách na iq výstavě o zvířatech. Ta předchozí výstava (kočovná herna) byla lepší, ale mně se líbilo i toto. Navíc se tam jede vlakem Lidí tam bylo pomálu. 

Prý je hezká nasvícená Loučeň, ale zkušenost nemám.

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 26. prosince 2024 20:35

Pinot Noir Já myslím, že o těch svátcích je to naopak vždycky nejhorší, hodně turistů zamíří do Prahy na Vánoce a Nový rok. I letenky jsou během Vánoc drahé jak blázen a ubytování jakbysmet.
My se dnes byli podívat v té betlémské jurtě na Hradě a byla tam taky hlava na hlavě, naštěstí ne u jurty, ale na hradním nádvoří se pomalu nedalo projít a na vstup do katedrály kilometrová fronta.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 26. prosince 2024 20:38

Zina v kolik hodin jste tam byli? My tam byli před dvěma týdny až za tmy a překvapilo mně, že na hradě bylo lidí málo. Ale to už jsou turisti asi pryč.

Offline Karja
44733 příspěvků moje polička 26. prosince 2024 20:44

Naše holky chtely hrozně do Prahy, ale starší má kaselz tak jsem ráda, že mi to už nemusí být líto....přitom si pamatuji, že jsem před lety chodila mezi svátky do práce a obedovou pauzu asi tříhodinovou, když jsem tam byla sama, že jo, jsem procochtovala po centru či po nákupech a přišlo mi to v klidu...

Offline Kokoska
34999 příspěvků moje polička 26. prosince 2024 20:51

Karja ja jsem pred covidem byla v centru kazdou chvili. Pak jsem nejak odvykla a ted s prilivem turistu se mi tam ani moc nechce. Pred Vanocema jsme jeden vecer presli cestou odnekud nekam Staromestske a klidne bych se bez toho obesla. 

Offline Karja
44733 příspěvků moje polička 26. prosince 2024 20:55

KokoskaJojo, já byla před Vánoci odpoledne v centru, staeomak a tak, byli čerstvé postavené trhy, zacinalo to a stačilo mi. A ještě mi ségra říkala, že si vezmeme jeden den dovolenou a pojedeme do Prahy na trhy, tak to jsem se jí hodně smála:D

Offline Pinot Noir
29910 příspěvků moje polička 26. prosince 2024 20:59

Zina ale nebývalo to tak, pamatuju se, že na svátky se Praha celkem vylidnila a na tu výzdobu jsme se schválně chodívali dívat po Štědrém dnu a lidí bývalo fakt citelně míň. 

Offline Zuzuli
3792 příspěvků moje polička 26. prosince 2024 21:00

My byli na staromaku v pondeli odpoledne, chodime si tam roky do rybarny vedle pro kapra. A byli jsme prekvapeni, ze tam nebyly zadne davy, dalo se pohodlne projit a rozhlidnout okolo

Offline JankaM
3106 příspěvků moje polička 26. prosince 2024 21:00

A pokud možno nízkonakladový tip v Praze na nadcházející dny pro děti 8 a 11? Ten lanový přívoz ve Stromovce funguje? Asi jsem škrt, ale dát 500 za vstupné někam se mi zdá dost, ale v Praze to asi levnější nebude

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 26. prosince 2024 21:04

JankaMjděte na ten Pražský hrad. Ta betlémská jurta je zdarma včetně dílniček, výstava vánočních stromků též, zlatá ulička je od 16h taky zdarma.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 26. prosince 2024 21:05

Pinot Noir nevím o jaké době mluvíš, ale ještě před deseti lety trhy končily na Štědrý den. Pak bylo lidí málo, ale zase nebyly ty stánky.

Offline continuity
43155 příspěvků moje polička 26. prosince 2024 21:12

Evaeva tak stánky jsou v centru úplně strašné, ty by mi vůbec nechyběly a za davy turistů bych je vyměnila hned. 

Karja jestli letos není lepší jet do Brna. 

Bratislava byla úplně skvělá.

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 26. prosince 2024 21:15

JankaM pražská zoo má vstup za 100,- 

Offline Gatita
8638 příspěvků moje polička 26. prosince 2024 21:17

JankaM privoz funguje, ale nesmi ti s nim nikdo odjet a nechat te na ostrove:) Ve Stromovce u Vystaviste je spousta hrist, velka prolejzacka s toboganem, o kus dal mini lanovy park. Ale deti uz mas velke, ja tam chodim s 4 a 9 let a ten devitilety se tam uz moc nebavi. Mozna se podivej, jestli nejezdi historicka tramvaj (ma konecnou ve Stromovce) do dopravniho muzea. To by nemuselo stat majlant a ta tramvaj je zazitek. 

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 26. prosince 2024 21:18

Karja no nás na válení u pohádek moc neužije. A nemáme tu televizi ani a měli jsme tu rodiče, tak jsme využili vždy půl dne hlídání a šli s mužem a pak s dětmi. Super to bylo. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 26. prosince 2024 21:22

continuity no my tenkrát vyrazili na mírák na čokoládu a svařák, tak jako přerušit vánoční návštěvu, tak to bylo poněkud zklamání. Já už do centra na atmosféru dávno nechodím, davy mi tam přišly vždycky a čím jsem starší, tím mám radši klid. Když už, tak do nějakého maloměsta v okolí.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 26. prosince 2024 21:23

MPLee mít chalupu na horách, tak mně za takového počasí doma nikdo neudrží

Offline Karja
44733 příspěvků moje polička 26. prosince 2024 21:39

continuity Jo, tak nemyslela jsem ani kvůli Vánocům, mně to nějak jako neláká ty vánoční trhy, naopak a holky jak jsou malé, tak jim stačí i skromnější výzdoba. Spíš že chtěly jet do Prahy jen tak a to volno se nabízelo;-). Už jsme byly v takovém osvětleném parku a na horké čokoládě, na hradě nasvicenem, to úplně stačí tady v našich podmínkách:D:D

Offline žluťásek
8867 příspěvků moje polička 26. prosince 2024 21:46

JankaM na stránkách DPP se dají pod vánoční flotilou najít jízdní řády vánočních tramvají, jsou tu normálně klasické linky, jen nazdobené světýlky. Je to moc hezké zvlášť po setmění. Platí tam běžné jízdné, pro děti do 10 let zdarma úplně, starší musí mít nějakou průkazku s fotkou.

Na https://www.skrytepribehy.cz/ se dají zdarma stáhnout interaktivní venkovní hry v centru i okrajích Prahy (i mnoha dalších míst).

Offline Pinot Noir
29910 příspěvků moje polička 26. prosince 2024 22:49
Reakce na continuity:

Evaeva tak stánky jsou v centru úplně strašné, ty by mi vůbec nechyběly a za davy turistů bych je vyměnila hned. 

​Přesně. Pamatuju právě procházky Staromákem s výzdobou, ale zavřenými stánky. Bývalo to moc hezké.