Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline tv
4225 příspěvků moje polička 02. ledna 2025 20:54
Reakce na dzizisketa:

tv 

Pět a půl.

​To už není malý šmoula. Jak ti to vysvětlil?

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. ledna 2025 20:57

Děti byly dneska tak skvělý, zřejmě se po třech volných dnech konečně sladily, celý den si hrály, krásně spolu spolupracovaly, ani jsme nebyly venku a přesto jsem neměla chuť je někam zavřít  já měla čas uklidit chodbu, vyráběli jsme.... Byt teda vypadal jak po výbuchu, ale co už. Syna hrozně chytlo to Ubongo, vytahuje je ho hned po příchodu muže z práce (naše podmínka jsou buď dva dospělí nebo spící mimino) a musíme hrát několik her Když si odmyslím tu medovo marmeládovou pohromu z rána a jednu rozbitou skleničku, byl to super den

Offline Karja
44734 příspěvků moje polička 02. ledna 2025 21:04

Kokoska Hele tam seká latinu, ale ona má ty ucitele opravdu jako hrozně dobré. Úkoly moc nejsou, protože toho hodně stihnou ve škole, jak je jich málo ve třídě, takže vlastně doma se ma predevsim opakovat a procvicovat, a to děláme dle její nálady, jak to nemusí být nutně hotove hned. Co se týče nějakých volnějších aktivit ve skole, tak oni tam asi nic nehrotí tolik, aby se mohla/chtěla vymezovat..(teď vyprávěla o jednom prvnackovi, co usnul o hodině a paní učitelka ho prý nechala vyspat a o přestávce pry šli ven, ale ona u něj sedela a hlídala ho, když spal:D). Takže já myslím, že jakože ten vliv tech prirozenych autorit a toho, že ty činnosti vnímá asi důležitější zatím působí dobře. Uvidíme, zda to časem neprehodnotí. Ale kroužky jsou samozřejmě stále neprůchozí, to jakože ne:D. To asi pochopila, že je dobrovolné a že dirigovat se ve volnem čase se nebude nechávat. 

Offline barbucha blogger
35890 příspěvků moje polička 02. ledna 2025 21:05
Reakce na Potrefenáhusa:

mladsi dítě u všeho taky strašně řve, ale neodradí ho to, zkouší to i s příšerným řevem pořád znova 

​Sorry, ale

Já jsem zvědavá na naše dvojčata. Půjdou o rok pozdějc (věc milých rodičů, se kterýma jsem to radši v pudu sebezáchovy neřešila anžto kdyby to bylo na mně, haranti už ve škole jsou). A už vidím jak Oliver při neúspěchu taky strašlivě řve, jak je jeho zvykem, metání se na zem a mlácení dveřma incl.,  přičemž Adéla se v podobným případě zle zatvrdí a celej den nepromluví. A bude mít holka pech, neb je zvyklá že za ní rodiče dolejzaj a tahaj z ní co se jí tak znelíbilo - na což učitelka nebude mít ani čas, ani náladu (což naprosto chápu a podporuju).

Masakr to bude. A mohli si to odbýt už tenhle rok, myslím že by jejich křehká dušička nedoznala větší úhony. Naopak si mohli dřív zvyknout, že nejsou středobodem světa... 

Offline Kokoska
34999 příspěvků moje polička 02. ledna 2025 22:00

Karja ta skola je asi fakt "babyfriendly" Treba na krouzky jeste dojde, kdyz budou chodit kamaradky.

Online dzizisketa
8976 příspěvků moje polička 02. ledna 2025 22:03

tv 

Nijak, ale to jsem ani nečekala. V jeho věku, vlastně já jsem byla ještě starší, jsme se ségrou taky počmáraly pastelkama stěnu v pokojíčku. To je nějaké momentální puzení, které nejde potlačit. Třeba jako čmárání a rytí do školní lavice, to dělali skoro všichni. 

Blbé akorát je, že jsem si pak vyslechla zase tirádu od taty o tom, jaký je to sígr a jak se o něj nestarám atd.

Ségra ten jeho podpis ze stěny vygumovala, ani přemalovat není třeba.

Offline Kokoska
34999 příspěvků moje polička 02. ledna 2025 22:05

barbucha kdy oni jsou narozeny? Nas mensi vnuk je v pulce zari, takze tam to ani jako odklad nebylo, pujde ted . Taky jsem zvedava, ale ve skolce se chova slusne, tak snad to bude dobry. A uz ma starost, jak teda ma jit do skoly, kdyz jeste neumi vsechny pismenka. Tak jsme mu vysvetlovali, ze proto do ty skoly pujde, aby se je naucil. Dvojcata chodi do skolky, ne? Tak na nejaky autority taky asi zvykli budou.

Offline Karja
44734 příspěvků moje polička 02. ledna 2025 22:10

Kokoska Hele, když ona moc na kamarádky není, jakože naopak má ráda tu opozici "když všichni, tak já ne":-D. Ani nemá potřebu po škole nebo o víkendu někoho vídat.  Ale říkám si, že od třetí třídy jí dám něco befelem, podle toho, jak budou ta naše společná odpoledne vypadat. Ted chodí každý den do družiny, kde je to takový činorodý od pohybu, hraní, po vyrábění, takže i chápu, že po třech hodinách ve družině se jí ani nechce už nic moc podnikat, že už si užila všeho.

Offline Karja
44734 příspěvků moje polička 02. ledna 2025 22:11

dzizisketa No, já jsem ještě snad v  letech "podepsala" a to pořádně, čekárnu na autobus:-D

Offline Kokoska
34999 příspěvků moje polička 02. ledna 2025 22:12

Karja aha, no nema cenu ji do neceho nutit. Mladsi pujde az za rok? Treba s ni by to pak zkusila?

Offline Karja
44734 příspěvků moje polička 02. ledna 2025 22:18

Kokoska Mladsi pujde do školy až za rok a půl. Takže jedna bude ve třetí a druhá v první třídě. No tak uvidíme, třeba do něčeho dospěje už na příští rok:-). Je to škoda, ona je fakt šikovná, jde jí hrozně moc věcí, ale když se nechce, tak se nechce no:-D

Offline Kokoska
34999 příspěvků moje polička 02. ledna 2025 22:23

Karja moje deti tem krouzkum na zakladce taky moc nedaly, ja je nenutila, protoze mam blby vzpominky, jak nasi nutili me. Syn se zacal ucit na klavesy az nekdy na stredni. Svet na tom nestoji.

Offline DruI
5587 příspěvků moje polička 02. ledna 2025 22:24

barbucha Jako věř mi, hnát děti do školy dřív není dobrý. Oni za ten rok trochu víc dospějou a budou to snášet líp.

Offline Gatita
8638 příspěvků moje polička 02. ledna 2025 22:26

dzizisketa ja v zivote nic neznicila, opatrna jsem byla,  problemy se mnou nebyly, foukaci fixy od Jeziska jsem si setrila tak dlouho az vyschly... a v 10 letech jsem kruzitkem vyryla pulku sveho jmena do polstrovani kozene zidle v jidelne. Presne doprostred operadla... v pulce mi doslo, ze delam kravinu, tak tam nasi meli "jen" par pismen. A dodnes to neumim vysvetlit. Takze 5 a pul roku mi prijde jeste ok. Jen je blby, ze to bylo na navsteve, to asi bude chtit nejakou komoenzaci.

Offline DruI
5587 příspěvků moje polička 02. ledna 2025 22:27

Karja Já si myslím, že ta družina kroužky celkem dobře supluje. A až už nebude moct chodit do družiny, tak si holt vybere kroužek podle toho, co ji v družině nejvíc bavilo ;o)

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 02. ledna 2025 22:29

Poradte mi nejakou hernu ci indoorovou aktivitu vhodnou pro 1,5 rocni batole (idealne sever Prahy).

Offline tv
4225 příspěvků moje polička 02. ledna 2025 22:40

dzizisketa smarja, tak pokud to šlo vygumovat, tak není co řešit.já takové puzeni se stěnou nepamatuju, ale do lavice jsem ryla.

Offline letfenixa
10894 příspěvků moje polička 02. ledna 2025 22:53

Minule som sa zahľadela na Lukaskovu kresbu tužkou nad fotelkou a ja to nikdy nezatriem :)

Offline Tabea
8135 příspěvků moje polička 02. ledna 2025 22:54

dzizisketa syn tak v tom věku našel na návštěvě křídy a pomaloval jim barák.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. ledna 2025 23:14

barbucha prosím tě, popisuješ úplně normální projevy dětí (i rodičů)