Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline žluťásek
8867 příspěvků moje polička 03. ledna 2025 18:43

moora kdyžtak ještě na Letenském náměstí je cukrárna s krásnou hernou pro nejmenší děti, celé ze dřeva, skluzavka a koleje, kuchyňka... Ale místa pro dospělý je tam málo, asi jen čtyři stolečky, odpoledne bývá nacpáno.

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 03. ledna 2025 18:45

žluťásek my pujdem dopo. Ale mame kocar, no...

Offline žluťásek
8867 příspěvků moje polička 03. ledna 2025 18:55

moora tak ještě zbejvá koutek v knihovně...

Z toho místa, kde jsme kdysi hrály hry, je teď dětský koutek s hračkami. Duplo, kuchyňka, kočárek, dřevěné hračky... Zdatně jej zásobuju z domácích zdrojů nejen já, ale i několik dalších parfumaniaček

Offline Karja
44734 příspěvků moje polička 03. ledna 2025 21:01

letfenixaJá jsem teda s nimi na HO ve výjimečných situacích, většinou když jsou nemocné, a to pár hodin, třeba chvíli ráno a pak je dám k našim nebo se vystřídané s mužem. Třeba dneska jsme měli HO oba, tak jsme to dali asi 3,5 hodiny, pak oběd a pak půl hodiny a pak šly už k našim:D. Jako on je to opruz i když je s nimi doma muž nebo když přijdou ze školky a já ještě hodinu pracuju, ale lepší se to. Jako nevím no, na něco je to výhoda na něco nevýhoda. Třeba naší mi hlídají, ale 8 hodin by nedali, takhle to zvládneme nějak zpytlikovat;-). 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 03. ledna 2025 21:13

Karja já si myslím, že žádné dítě nezvládne osm hodin ho. Ty tři hodiny mi přijdou hezké! Taky si myslím, že záleží na motivaci Když je to výjimečně tě vezmu po obědě, ale musím ještě pracovat, je to jiné než o prázdninách, kdy nemáš jinou možnost než je nechat doma.

Offline Karja
44734 příspěvků moje polička 03. ledna 2025 21:15

Evaeva No jako 8 hodin mi přijde moc i pro desetiletého, ne-li dvanáctiletého. Ale je to náročné, hlavně tím, že ta domácnost žije za tvými zády...dneska jsem jim ohřívala oběd a u toho musela uklidit, jakztakz ten binec okolo, co se tam vytvořilo za dopoledne, a jako vlastní jídlo jsem měla tak 3 minuty asi dohromady....

Online Evaeva
příspěvků moje polička 03. ledna 2025 21:20

Karja mně ta domácnost žije za zády i bez hoJá je teda hodně nechávám, když si hrají. Klidně ať po celé chodbě roznosí všechno, co mají, natahají do toho peřiny a roztáhnou gauč, když je to v rámci hry. Akorát lít vodu a do toho sypat mouku nebo tak něco bych je nenechala (to nedělají naštěstí)

Offline continuity
43168 příspěvků moje polička 03. ledna 2025 21:40
Reakce na Karja:

Evaeva No jako 8 hodin mi přijde moc i pro desetiletého, ne-li dvanáctiletého. 

Za covidu to dcery 8 a 10 už normálně zvládly. 

​Ráno jsem si nachystala oběd, rozchodila jim techniku, před 11 to vrzla do trouby, ve 12 jsme se společně najedly, kolem třetí jsem si s nima dala kafe a pak delala až dorazil muž z práce. 

Jako už bych to na dva roky nechtěla ani omylem, ale týden je v pohodě. Dvanáctiletého pubertaka už většinou celé dny nevidíš. Mladší přijde že školy a když tady jsem tak pulhodiny pokecáme a zas zaleze. Víc interakce nastane, jen když potřebuje pomoct s úkolem a to je to komunikativnejsi dítě. 

Offline Karja
44734 příspěvků moje polička 03. ledna 2025 22:27

continuity

Synovec to taky zvládne, ale za jakou cenu, 5 hodin u počítače a 3 u televize, bloumá je znuděnej. Takže ono to zvládnutelné je, ale jak píšeš, na chvíli. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 03. ledna 2025 22:32

continuity taky jim ta online škola dělala aspoň nějaký program 

Offline continuity
43168 příspěvků moje polička 03. ledna 2025 22:37

Evaevastarší dostala rano přes WhatsApp úkoly na 20 minut a mladší 2x 30 minut, což bylo spis ke zlosti, protože furt ji něco nefungovalo, s čímž potřebovala pomoct 

Ale ty děti kolem devíti-deseti se už opravdu umí zabavit sami a nemusí to být jen elektronikou. Třeba v případě nemoci bych to neřešila tak striktně, v případě prázdnin jsem musela něco vymyslet. 

Offline Gatita
8638 příspěvků moje polička 03. ledna 2025 23:03

continuity mne je uplne spatne, jen si tu covidovou realitu predstavim. Vyhnulo se mi to (byla jsem na materske), ale brrrr, to bych se zblaznila. Ja tu nasi domacnost totiz moc nedavam ani bez covidu a bez home office. Ja fakt nedokazu delat vubec nic , kdyz jsou vsichni doma (leda tak uvarit a vyprat). A prijde mi to snad horsi, nez kdyz byli kluci uplne malinci. Ted se porad mydli, hystericky jeci a generuji takovy binec, ze jsem uplne zahlcena z tech veci vsude. Jako kdyz bych nechala starsiho parit Roblox, tak u toho vy vydrzel jako pena 24/7, ale z toho bych byla taky nervozni. Ted ty prazdniny jsou taky docela vyzivne, a to je tahame dost po venku, prochazky, brusle...a stejne jekot a bitky az do 22.30. Nemam kapacitu vubec na nic. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 03. ledna 2025 23:08

continuity moje děti to celkem zvládají, ale spíš tak ty tři hodiny (bez elektroniky) za den. Ale musí tu být oba a musí mít dobrý den.

Offline Pinot Noir
29910 příspěvků moje polička 03. ledna 2025 23:19

Karja starší už to taky celkem zvládá, střídá čtení, Lego, tablet, kreslení a reorganizaci pokladů a výstavek v pokoji. Samozřejmě u toho vygeneruje hromadu bordelu, ale to se dá řešit potom. S mladším je to horší, u tabletu by vydržel neomezeně, ale to nechceš, že jo, a sám si pohraje pár minut.

Jak ale letfenixa psala, že ji syn ruší u on-line školení, tak to už bych teda vysvětlila důrazně. To chápe i ten náš pětiletý s porozuměním tříletého.

Offline Gatita
8638 příspěvků moje polička 03. ledna 2025 23:26

Karja presne, vydrzi to jen chvili. Ani ten muj devitilety si nevydrzi sam neco tise mutlat hodiny v kuse, a to je autickar a stavitel, ktery si vzdycky dost hral samostatne. Ted s brachou si zabavu taky vymyslet umi, jen to obnasi hrozne revu, strkani a negativnich emoci, ktere jsou nonstop hlucne vyjadrovany. A sranda je, ze je peceny vareny u kamarada v sousedstvi a jeho maminka rika, ze si tam hezky hraji a ona ze muze lip pracovat. Ze hraji nejake slozite hry (deskove, ne na PC) nebo si stavi a ze to vydrzi fakt dlouho, nez se zacnou otravovat. 

Offline continuity
43168 příspěvků moje polička 03. ledna 2025 23:34

Gatita pokud to u kamaráda jde a doma ne, problém bude jinde, než že syn ještě není zralý. 

I ten covid si člověk musel zorganizovat, jinak to nešlo. Přirovnala bych to tomu uspávání mimin, někdo tu večerní rutinu nedá v jednom a pak je mnoho rodin, kdy večer jeden rodič není přítomný a taky to nějak jde. Když musíš, tak musíš. 

Evaeva tvým dětem přeci ještě není oběma alespoň osm? Ten vývojový skok nastane a je docela značný, ale v šesti to fakt neni. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 03. ledna 2025 23:39

continuity ne, není. Ty tři hodiny ale dají už tak od 3+5. Ale věř, že u mladšího mám trochu pochybnosti, ten si sám nehraje nikdy ani minutu. S bráchou hodiny. Ale jako patnáct minut počká i ten mladší sám, akorát to prostě stráví čekáním na gauči. Naštěstí je tu dětí dost, sám jen tak nebude

Online Evaeva
příspěvků moje polička 03. ledna 2025 23:42

Gatita víš co, doma s mladším bráchou je to prostě jiné. Já mám pocit, že ty děti se prostě vzájemně přizpůsobí. Takže doma se trochu přiblíží tomu pětiletému, aby si mohli hrát spolu (ať to vypadá různě).

Offline Gatita
8638 příspěvků moje polička 03. ledna 2025 23:42

continuity tak kamarada si vybral, bratra nikoli;)

Ale jinak mas pravdu, nemame to moc zvladnute, vecery jsou zabite... ja si trochu myslela, ze to komplikuje muz, protoze kdyz byl nekde pryc, slo to vsechno nejak lip, v devet byl klid a uklizena kuchyn. Ale ted jsem tu na ne byla sama a stejne tu skakali jeste v deset

Offline continuity
43168 příspěvků moje polička 04. ledna 2025 00:14

Evaeva

To je úděl těch mladších sourozenců, vždy mají kolem sebe lidi. Nakonec se to taky naučila, čte si, pustí si hudbu a jde kreslit nebo zavolá kámošce.