Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Karja
44734 příspěvků moje polička 02. ledna 2025 23:24

barbuchaJá si myslím, že dvojcata dobře ví, na koho to můžou zkusit a na koho ne a že ve škole to bude úplně v pohodě;-))

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 03. ledna 2025 09:44

dzizisketa Náš je starší a tyhle blikance má občas taky. Je to jeden z důvodu, proč ho nechci nechávat samotného doma. Většinu času mi přijde rozumný, ale pak mu přepne a udělá něco, co je z myho pohledu naprosto neadekvátní věku Většinou pak vypouštím všechny ty klišé typu: "jak tě tohle sakra napadlo, čím přemýšlíš, ty nejsi normální, používej mozek"

Ve skutečnosti to myslim je normální naprosto, oni ty důsledky nejsou schopni posoudit vzdycky. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. ledna 2025 10:07

MP Meri já poslouchala ten podcast od Bartákové o typech a na mladšího přesně sedí "přijdu, zkusím a uvidím, co se stane"Ten má nápady, co staršího nenapadly snad ani jako batole. Myslím, že blbé nápady bude mít ještě dlouho. Ale člověk se ani nemůže moc zlobit, prostě chce všemu přijít na kloub, všechno prozkoumat. Bohužel u toho dost věcí zničí.

Offline Tabea
8135 příspěvků moje polička 03. ledna 2025 10:12

Evaeva jo, to je přesně ono. Jsou děti, co mají spoustu nápadů. A lidi, co mají děti, co ty nápady nemají, to vůbec nejsou schopni pochopit. Kamarádky dcera ležela v pokojíčku na zádech a poslouchala cédéčko. Hodiny. Moje stejně starý dítě lezlo na skříň a vytahovalo tam tříletou sestru za ruce. 

Offline Karja
44734 příspěvků moje polička 03. ledna 2025 10:15

Tabea Jo, já miluju rady typu "na jaře je vyvalíš na zahradu a mužeš si přece dopoledne uklidit". Nebo at si hrajou dopoledne v pokojíčku a mám klid na práci nebo tak.-D

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. ledna 2025 10:15

Tabea aha, tak zrovna tohle by udělal i ten starší (ten bez nápadů)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. ledna 2025 10:17

Karja tohle zrovna na naše sedí, akorát prostě musíš počítat s těmi následky. Stejně mu nestojím pořád za zadkem. Jako muž ve dvanácti zničil počítat, protože ho zajímalo, jak to funguje. Tak to rozebral

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 03. ledna 2025 13:50

Karja jo, já se taky dozvěděla, že dám děti na zahradu a můžu přece celé dopoledne v klidu pracovat

(Děti toho času 2 a 7, blbé nápady mají obě a pokud ne, tak každých 30 vteřin něco nutně potřebují )

Offline barbucha blogger
35890 příspěvků moje polička 03. ledna 2025 14:43

Kokoska 

Oni jsou na jaře - půjdou do tý školy v sedmi a půl! Že nepočkaj ty bláznivý rodiče rovnou do jejich deseti let

Karja 

To máš pravdu, ve školce problémy snad nemaj, to divadlo zkoušej jen na rodiče. Vlastně ani na mě ne, anžto moje reakce na bezuzdný řvaní bejvá většinou a la pocem ty kluku, já tě roztrhnu jak hada ať máš proč řvát a pokud Adéla nechce mluvit, tak spánembohem proč ne, kdo má to žvanění furt poslouchat takže to celkem rychle vyhodnotili jako zcela neefektivní

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 03. ledna 2025 15:03

barbucha No babičko!

Offline barbucha blogger
35890 příspěvků moje polička 03. ledna 2025 15:06

Kan 

Jo jo, celá babička Boženy Němcový, že jo!

Offline Karja
44734 příspěvků moje polička 03. ledna 2025 15:17

barbucha jo, to tichý uražení se bych taky brala:-D. U nás se urazí ale s mohutným řevem!

Offline letfenixa
10894 příspěvků moje polička 03. ledna 2025 16:31

Karja mala som 2x online školenie poobede, takže z domu a celý čas som myslela na teba s tvojim home office, Lukasko mal otázok a žiadosti tak zaokruhlene milión, vydržal byť ticho max 20 sekúnd (stopovala som to).

Offline Kokoska
34999 příspěvků moje polička 03. ledna 2025 16:51

barbucha to se nesmiiiiii! Nervi, nebo ti jednu vlepim, at mas proc - hrich proti krehke detske dusi nejvyssiho kalibru! Smi se obejmout, i kdyby ti mel vrestan vykopnout zuby kolenem, a ujistovat ho o sve lasce!

Ad skola - syn je narozeny na prelomu prazdnin, mel po porade v PPP odklad a prospelo mu to, ale on mel teda dost problem s adaptaci v jeslich (vzdali jsme) i pak ve skolce. Dcera je kvetnova a ta teda mazala do skoly hned to zari, bez problemu. Srpnovy vnuk mel taky odklad, nedokazal se moc soustredit, taky za ten rok dost vyzral. Obe holky jsou taky srpnove a myslim, ze by tu skolu hned v zari klidne zvladly. 

Offline barbucha blogger
35890 příspěvků moje polička 03. ledna 2025 18:14

Kokoska 

Komu by se chtělo objímat vzteklýho vřešťana, co mu tečou soply až na bradu, fuj!

Jinak holky jsou na tom obecně líp, já to říkám furt, a vidím to na těch harantech pokaždý... tak si myslím že ten odklad zařídili kvůli Oliverovi a Adély je mi líto, že kvůli němu to takhle odskáče... ale je to dilema prostě - rozdělit je, aby jeden šel do školy dřív? to je taky blbý... 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. ledna 2025 18:20

barbucha sousedka měla dvojčata a kluka dala do nultého ročníku, holka šla do klasické první na té samé škole. Bydleli taky na Ohradě, takže děti šly tam.

Offline barbucha blogger
35890 příspěvků moje polička 03. ledna 2025 18:28

Evaeva 

A dobrý? Ty naše dvojčata jsou na sobě hrozně závislý, nevim jak by to fungovalo. Podle mě to nemá dobrý řešení

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. ledna 2025 18:31

barbucha asi jo, podrobnosti úplně nevím. Holka pak šla na gympl z páté třídy, kluk ne (on měl víc potíží, tam byl nultý ročník určitě lepší volba než jen zůstat ve školce, gympl nepřipadal úplně v úvahu). Ono není na škodu ty dvojčata trochu oddělovat, i když ta škola je taková citlivá. Vždycky záleží na tom, jak se to těm dětem podá.

Offline žluťásek
8867 příspěvků moje polička 03. ledna 2025 18:39

moora v Národním zemědělském muzeu jste už byli? Nebo v Národní galerii v Atlasu? V obou je spousta místa na běhání, nzm má hodně interaktivní expozice, různý hejblátka, okýnka, ve spodním patře jsou odrážecí a šlapací traktůrky, v horním patře zas obchod a nakupování, je to krásně udělaný. 

Atlas je celý jedno patro galerie, ochoz, kavárna, čtecí kout, pódium, bicí a klávesy do sluchátek, dětský koutek matracemi a velkými penovymi kostkami.

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 03. ledna 2025 18:40

žluťásek v NZM jsme byli posledne, ten Atlas prozkoumam, diky!