Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 06. ledna 2025 16:27

Evaeva tyjo, tak to u nás teď i v tom největším areálu dali po-čt děti do 12 let zdarma. Já fakt valila oči. To se pak nedivim, že se lyže berou jako drahý sport. My od vánoc byli u nás v Rokytnici na 4 sjezdovkách a malé děti co jedou na vleku s tebou, tak neplatí, když jedou na pomě sami, tak ano. A vedle v Pasekách, kde už je celkem dlouhá modrá sjezdovka, pásy, dětské pomy a tak, tak dítě do 4 let neplatí ani na sedačkách, jen si za zálphu 50,- pro něj vyzvedneš skipas, ať může samo přes turnikety. 

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 06. ledna 2025 16:29

Jos Evaeva my zkusíme Alpy letos, po 3 letech. Jak vidim malého, tak si to už užije i on. Ty podmínky tam jsou samozřejmě nesrovnatelné, ale jsem ráda i za ty dětské svahy tady u nás. My byli s mužem 25. na 3 hodinky hned ráno v tom hlavním tady a taky to nebylo vůbec špatný, ale chce to vychytat den bez lidí a počasí...

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 06. ledna 2025 16:54

MPLee já si myslím, že dětem v pohodě stačí místní svahy. Akorát my třeba máme problém, že v našem termínu kolikrát není sníh. Ale ty Alpy si určitě taky užijí. Syn miluje fun slope, ale i ten blbý pás tam je delší třeba i s nějakými zábavami okolo (pohádkové postavy, hudba...). Druhý syn zase první alpskou dovolenou trávil na kolotoči s dušema, byl tam zadarmo. A v lanovkách samozřejmě

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 06. ledna 2025 16:59

Jos my první rok v Alpách měli plán, že kluci se budou s jedním plácat na pásu (hledali jsme teda takový, co bude nahoře na lanovce) a druhý bude lyžovat a občas vezme staršího na lanovku. Že syn ještě tolik nevydrží. Nakonec jezdil vždycky skoro celý den, takže dospělí měli opět trochu útrumAle přesně, tady si dospělí moc nezalyžuje. Proto jsme tam jeli, já už byla těhotná a vidina dalších x let na lyžích v Čechách mně ničila. Bylo jim 3 a 5. Loni byli s tchýní a nakonec už jezdili všichni na normálních sjezdovkách. No a letos je bude muset zvládat jeden dospělý.

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 06. ledna 2025 17:00

Evaeva jo, to mi tady přijde vysloveně nevyužitý potenciál. Stačilo by tu na ty dětské svahy napíchat pěnová zvířata, projížděcí tunel a jeden kolotoč a je z toho hit a pořizovací náklady nic hrozného... 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 06. ledna 2025 17:04

MPLee pro děti je to dobré v benecku, tohle tam mají. Ale zase dospělý už tam fakt nemá kam jít. A opět, musí být sníh. Plus cena, v Benecku platíš každou jízdu nebo musí mít každý skipas. V Rakousku mladší jezdil zadarmo a starší za pár eur. Tak mi bylo jedno, že sedí dvě hodiny denně na kolotoči a pak se jde čtyřikrát projet lanovkou nahoru a dolů

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 06. ledna 2025 18:05

Evaevano my moc ambice nemáme, si v česku zalyžovat. A naše děti to baví i bez opičáren okolo, ale s nima by to samozřejmě bylo lepší. Ale máme tu pod nosem fakt třeba 10 různých možností za "pár kaček" takže třeba dneska jsem odvezla dceru do školky, šla se synem za školku na 2 jízdy na nejmenší sjezdovce, po školce jsem naopak jeho nechala spát a s dcerou jsme dali 6 jízd nad školkou na větší, se sedačkovou lanovkou a odpoledne mohl jít muž. Včera jsem byla celé odpoledne na skialpech a vybrala jsem cestu dolu tak, že jsem sjela na tu malou sjezdovku a dali jsme 2 jízdy s dětmi... navíc tu možná otevřou kroužek pro děti a chodí i se školkou... jako jednou za rok na jarňáky bych sem nejela, ale mít to pod nosem je boží

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 06. ledna 2025 19:57

MPLee jo, já vždycky záviděla dětem, co bydlely na horách. Přesně jsem si představovala, jak po škole jdou lyžovat

Já bych to ani nepopsala jako ambice, ale zase pět, sedm let nelyžovat bych nechtěla. Třeba na dolní Moravě ta jedna sjezdovka nebyla špatná. Jasně, Alpy to nejsou, ale na ty dvě hodiny, co jsem měla propustku, to bylo fajn. Když byli fakt malý, tak jsem se snažila hledat taková místa, pak už to bylo hlavně o jejich lyžování, tak to bylo super na tom Benecku. 

Offline tv
4225 příspěvků moje polička 06. ledna 2025 20:01

Vánoční prázdniny byly na nic, neměla jsem děti. Ale v sobotu jsme si dali úplně luxus výlet s bobama, praktikujeme pravidelně. U nás sněhu málo, ale stačí vyjet dvacet minut autobusem. Počasí vyšlo, všichni nadšení.

Offline tv
4225 příspěvků moje polička 06. ledna 2025 20:02

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 06. ledna 2025 20:12

tv to vypadá suprově!

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 06. ledna 2025 20:23

Evaeva jo, zavidim to sama sobe! Ale treba  z toho nase deti budou jednou zpruzene

to lyzovani chapu a nemit chalupu, resime to jako vy! 

Offline Potrefenáhusa
38888 příspěvků moje polička 06. ledna 2025 20:24

MPLee zda se, že jednorožčí obleček byl trefa do cernyho

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 06. ledna 2025 20:25

MPLee nevěřím! Určitě budou nakonec vzpomínat rádi. Akorát v pubertě je možný cokoliv no

Offline tv
4225 příspěvků moje polička 06. ledna 2025 20:26
Reakce na Evaeva:

tv to vypadá suprově!

jako bylo..tady u nás je výhoda, že nekam vyjedes autobusem a potom po svých dojdeš domů. A kdy dole je minimum sněhu, pár metrů nahoru je to pohoda. 

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 06. ledna 2025 20:28

Potrefenáhusa hlavne, ze jsem koupila i toho dinosaura pro mladsiho, protoze ten to nakonec zere nejvic a kdyz v nem nemuze ven, je z toho scena. Vsem, kdo se na nej jen podova hrde vysvetluje, ze je dinosaur a ma na zadech bodlony a segra ocas

tv bozi! 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 06. ledna 2025 20:28

tv tak to by se mi taky líbilo 

Offline tv
4225 příspěvků moje polička 06. ledna 2025 20:38

MPLeejá už jsem ti chtěla napsat dříve, to vaše lyžování a ty kombinézy.spica prostě

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 06. ledna 2025 20:42

tv ja zrovna vzdycky byla odpurce kombinez, ale musim uznat, ze jsou super. Fakt funkcni a zip na zachod je nejlepsi vychytavka. Ale teda novy bych jim nekoupila a minimalne dinosaur snad vydrzi aspon an 3 roky

Evaeva a samozrejme uz 26. prosince byly zlote cokoladou

Offline tv
4225 příspěvků moje polička 06. ledna 2025 20:42
Reakce na Evaeva:

tv tak to by se mi taky líbilo 

úplně nejlepší je závěrečný dlouhý kopec, jede to fakt moc a dojedeš skoro až do "centra". Co je úplně super, že hodně trasy absolvujeme po cestě. Jakože k pár domům. A nesoli se to, ani nesype štěrkem.