Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline continuity
43170 příspěvků moje polička 07. ledna 2025 12:26

Candance trestat bych ji netrestala, ona za to úplně nemůže. Ale můžeš ji nastavit hranice a trvat na nějaké slušné komunikaci. 

Prostě, když bude rypat do mladší, tak bych je rozdělila. Dělala a dělám to taky tak (taky tam nejseš pořád, oni umí provokovat i mladší). Máme v podstatě celodenně volnou ložnici, je tam stůl a cvičit na kytaru může i tam. Není to trest, ony asi každá potřebuji svůj prostor, tak je prostě rozdelim a je. 

Nebo když děti na mě začaly řvát, tak jsem prostě řekla, že tohle poslouchat nemusím, ať přijdou až budou schopné normálního rozhovoru a odešla. 

Hlavně se nevytacet a neřvat na ně zpět. To je k ničemu. 

Offline continuity
43170 příspěvků moje polička 07. ledna 2025 12:27

Se ségrou jsem během puberty vycházela opravdu nadstandardně, ale do školy jsme spolu nechodily. 

Offline continuity
43170 příspěvků moje polička 07. ledna 2025 12:29

Candance jo a našla bych si se starší nějaký prostor, kdy si může povídat jen s tebou. Bez ségry (je jedno, že řešíte její problémy). 

Obecně je dobré strávit s dětma nějaký čas osamote skazdym zvlášť. U nás se to různě mění, teď víc komunikujeme s mladší, protože je sdilnější, ale starší musí mít ten prostor taky. 

Offline brrr
12363 příspěvků moje polička 07. ledna 2025 12:35

continuity Mě štve, že pořád starší mladšího shazuje a to oddělením nevyřešíš. Takové to, rodina jede v autě, mladší něco řekne a starší začne "no jasně, to víš, že jo..." Tohle je na zabití. A vysvětlovat nepomáhá. Prostoru být se mnou sám má dost,denně spolujezdíme autem do školy/práce a několikrát týdně na/z tréninku. 

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 07. ledna 2025 12:42

continuity ony maji kazda svuj prostor ale ona do jejiho pokoje aktivne leze a otravuje ji, bere ji jeji veci a hlavne ji shazuje. Hrozne moc. 

Neco jak pise brrr

A kdyz ji oddelim,tak ona prijde znovu a znovu. Neumi poznat to dost. 

Kdyz na me krici, v klidu zavru dvere a odejdu a ona vykrikuje, no jasne, uraz se a bez pryc. Provokuje. Ja vim, ze to je obdobi. Ale jsem z ni unavena a ve stresu.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. ledna 2025 12:42

brrr to je asi normální, i když nepříjemné samozřejmě. My to dělaly taky, obě. Už to neděláme

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. ledna 2025 12:43

Candance nemůže se dcera teda zamknout? Přecejen respektovat její prostor by měla a puberťačku těžko odneseš jako já mimino

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 07. ledna 2025 12:53

Evaeva vetsinou tu mladsi zamknu ja 

Offline letfenixa
10896 příspěvků moje polička 07. ledna 2025 12:55

Paneboze, na pubertu sa teda netesim! Teraz na dovolenke som premýšľala nad tým, že malý je stále v takom vďačnom veku, hoci teda prvý večer to bola najhoršia dovolenka, lebo fúkal strašne silný vietor. Ale inak šlapal bez problémov, aj s jedlom, síce to okomentoval, že už 2.deň si nepochutil (na obede), ale aj tak niečo zjedol. A najlepšie preňho bolo, že na túry chodil s loparom pripnutym na ruksaku a pri cestách nadol sa snažil vždy spustiť. To mu v 14 stačiť nebude

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 07. ledna 2025 12:59

letfenixa Uklidním tě. Jedináčci jsou v tohle úplně jiný, jak máš prostor a čas jen na něj, odpadá to vynucování si, soupeření  a strhávání pozornosti. 

Offline Kokoska
34999 příspěvků moje polička 07. ledna 2025 13:06

letfenixa u mých dětí puberta prošla celkem v pohodě, takový standard s odmlouváním a strašným řešením, kdo má jít se smetím a kdo umýt nádobí, nic hroznýho. Já jsem teda v té době hrozně moc pracovala, takže děti byly i hodně samy doma, tak to mi asi ušetřilo dost nervů. 

Moje puberta byla o hodně bouřlivější, dost jsem se vztekala, křičela a odmlouvala, moje máma nebyla zrovna tichý typ, tak to bývalo asi dost hlučné. Jednou mi prý dala facku, říkala ségra, ale já si to vůbec nepamatuju.

Offline barbucha blogger
35890 příspěvků moje polička 07. ledna 2025 13:10
Reakce na Candance:

continuity ony maji kazda svuj prostor ale ona do jejiho pokoje aktivne leze a otravuje ji, bere ji jeji veci a hlavne ji shazuje. Hrozne moc. 

Neco jak pise brrr

A kdyz ji oddelim,tak ona prijde znovu a znovu. Neumi poznat to dost. 

Kdyz na me krici, v klidu zavru dvere a odejdu a ona vykrikuje, no jasne, uraz se a bez pryc. Provokuje. Ja vim, ze to je obdobi. Ale jsem z ni unavena a ve stresu.

​To je klasická žárlivost. Jak jsou od sebe, kolik jim je? Některý starší sourozenci, jak byli zvyklí jako jedináček, to pak velmi těžce nesou a mladšího prakticky nenáviděj... a vyvine se to v celoživotní křivdu a kdovíjaký následky (znám to z vlastní zkušenosti - i když objektivně nebyl důvod, tak subjektivní vnímání je prostě někde úplně jinde a nenaděláš nic, pokud toho mladšího nechceš dát do sirotčince ). Pozor na to.

Jak to popisuješ, už je to fakt na hraně. Asi by to chtělo nějakou dobrou rodinnou terapii resp. nejdřív se někde poradit u odborníka. 

Offline Pinot Noir
29911 příspěvků moje polička 07. ledna 2025 13:14

brrr tohle začíná i u nás. Starší shazuje mladšího kvůli jeho řečovému hendikepu, směje se mu, že je hloupý, nadává mu, ať začne "pořádně mluvit a být normální" a neustále má kecy, proč on (rozuměj taková hvězda dokonalá) musí mít bráchu takové tele, proč nemá radši nějakou cool ségru a že se měl Viktor radši narodit do jiné rodiny. Viktor takovým proslovům zatím naštěstí nerozumí. Zároveň ale starší za tím "teletem" neusále dolézá, když tu není, tak se staršímu stýská, chce se s ním mazlit a tulit, což malý úplně nesnáší, takže nakonec ječí a nadávají oba... Ještě ty jejich nadávky: jsi zelený průjem, jsi podělaný trenky, jsi modrej zadek...Ufff!

Přitom když jsme venku, na výletě, na návštěvě, v akci, tak jsou spolu úplně skvělí, ale jak se trochu nudí a zvlášť doma, tak se to nedá poslouchat.

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 07. ledna 2025 13:14

barbucha jsou od sebe 3 roky. 

Ona zrovna objektivne nema jediny duvod zarlit. To spis ta druha. Ja jako uvazuji nad terapii, ona to zcela odmita. Ono je vsechno v pohode, pokud se jim plne venuji ale to ja uz odmitam,mam svuj zivot. 

Je pravda, ze jinde se to nedeje. Ona je nadprumerne inteligentni a asi fakt zarli plus nizka EO a myslim, ze i sebevedomi (ac se prezentuje jako prehnane sebevedoma)

Online viktorka_od splavu
49364 příspěvků moje polička 07. ledna 2025 13:23

Candance a tatinka nejakyho maji? ona ta revolta je holt zejmena proti rodici stejnyho pohlavi, myslim ze otec by mohl mit uplne jinde tu autoritu. tim nemyslim ze by ji mel stavet do late, spis naopak

Offline brrr
12363 příspěvků moje polička 07. ledna 2025 13:31

Candance My je máme o dva a taky, starší nadprůměrně inteligentí, ale ta emocialni inteligence (nebo jak se tomu říká) jendost nízká. Mladší je chytrý asi stejně, občas mám pocit, že se staví do role hloupějšího, aby měl pokoj. Ale je vyssí a má líp našlápnutou v basketu, myslim, že to je jeden z důvodů, co staršího štve.

Naštěstí přes týden je docela klid, jak mají každý školu jinde, treninky jinak a pak čumí do kompů, je docela pokoj. Ale teď přes svátky to už ke konci začalo zase vylézat.

Pinot Noir U nás se občas naveze do mladšího, že je tlustý, že něco nezvládne. Má trochu pravdu, mladší je kluk pořízek narozdíl od staršího, který je typ čára. Ale stejně se může chovat jinak. 

Offline brrr
12363 příspěvků moje polička 07. ledna 2025 13:32

viktorka_od splavu No, to ti nevím, my máme kluky a starší prudí mladšího dost podobně jako holky u Candance 

Online viktorka_od splavu
49364 příspěvků moje polička 07. ledna 2025 13:36

brrr a v cem je rozpor:-) ze se soli sourozenci kor stejnyho pohlavi to je logicky, v puberte pak i ten rodic. jestli u vas "nejde" do otce tak to mate supr.. nebo to jeste prijde;-)

Offline Karja
44734 příspěvků moje polička 07. ledna 2025 13:45

brrr Já teda nenavazuji na viktorku, ale na ten předešlý příspěvěk, jak píšeš, že na staršího máš času dost, tak mi přijde, že na kluky má mít dost pozornosti hlavně ten otec. Že něco máma povídáním fakt nevynahradí no. 

Offline Karja
44734 příspěvků moje polička 07. ledna 2025 13:49

Ty jo, doposud mě nenapadlo, že mám dvě děti blízko od sebe stejného pohlaví a nebudou spolu chodit do školy! Jakože fakt ne. My jsme se segrama normálně chodily, jako to mě nenapadlo, že bych šla k autobusu třeba dvacet metru za ní, ani ony spolu navzájem tohle nedělaly. My jsme revoltovaly jakoby venku no. Nevim, co je lepší, jestli ve 13 jezdit stopem a pít a pěkně společně dohromady se krejt a nebo si doma nadávat:-D.