Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 06. ledna 2025 20:44
Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 06. ledna 2025 20:44

tv my delame podobne vylety tady taky, minule jsme se vypakovali pozde a dolu sjizdeli skoro za tmy. Pro vsechny to byl super zazitek. 

Offline tv
4225 příspěvků moje polička 06. ledna 2025 20:48

MPLee . Já to mám hrozně ráda, jakmile nasněží, jdeme do toho. Akorát ty boby teda..má to nosnost 40kg, ten menší se ještě v některých úsecích bojí. Takže jedeme spolu. První se tam nemůžu poskládat společně s ním, pak se nemůžu vyskladat zpět a občas je rupneme v lese, je tam dost kamenů.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 06. ledna 2025 20:51

tv jestli by se vám nevyplatily takové ty klasické sáně. My je máme mám je radši než boby, že se mi tam líp skládá 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 06. ledna 2025 20:53

Kluky bobování nikdy moc nebralo, ale mimino je evidentně nadšenec. Sice zachovává poker face, ale včera jezdil asi hodinu s bratrancem a vždycky, když jsem ho vyndala, aby mohl bratranec vystoupit, tak se hrnul zpět. I doma dneska ukazoval na boby, když šel ven. Akorát u nás už není na čem

Offline tv
4225 příspěvků moje polička 06. ledna 2025 20:57

Evaevajá to na saních neumím. Jako dítě jsem bobovala moc a jsem si tim jista, potřebuju to řídit rukama.

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 06. ledna 2025 20:58

tv my máme bobu z decathlonu, co mají nostnost snad 80 mebo 100kg, a pak nějaký retro s volantem, co jsme získali s chalupou. A jezdíme ve 2 na obojich, taky jento vždycky boj se tam naskládat. Sáňky naopak nemáme rádi nikdo. Nejoblíbenější je ski bob a teď tu dost vídám nějaké nafukovací z Decathlonu. 

Offline tv
4225 příspěvků moje polička 06. ledna 2025 21:11

MPLeeuž jsem to koumala, akorát ten menší už zvládne většinu cesty po své ose, takže ty větší boby by byly spíš na překážku.

Offline continuity
43170 příspěvků moje polička 06. ledna 2025 21:14

Je to mi připomnělo, jak jsme vždy dolezli z chalupy na večeři a zpět na saních.

Offline Karja
44734 příspěvků moje polička 06. ledna 2025 21:16

tv Ty jo, my máme ty retro boby. A jako mně nenapadlo, že to má nějakou nosnost:D. Minule jsem na tom jela, sambo ještě pokřikoval musíš výš, musíš výš. Jelo to hrozně rychle, nechápu, jaktoze se ty děti nebojí, ale asi jedu rychleji jak jsem těžší. Protože pak jel muž a to jako nevypadalo vůbec dobře, tak ten už nepojede:D. 

A vy máte s exmanzelem rozdelene to tak, že Vánoce jsou vždycky celé u jednoho? To je vážně dlouhe;-/

Offline Karja
44734 příspěvků moje polička 06. ledna 2025 21:20

Potřebuji poradit, děti čeká klistovka druhá davka, ale u malemale ve třídě se objevily neštovice. Vadí i tohle? S takovouhle bych mohla čekat ty jo s další dávkou kdoví jak dlouho, ale ty neštovice má i její dobrá kamarádka s kterou je furt, tak to si myslím že asi bude hodně pravděpodobné že je bude mít. Ale to by snad na to očko nemuselo tolik vadit...

Offline tv
4225 příspěvků moje polička 06. ledna 2025 21:25

Karja u mě 24., 25. jedou k němu.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 06. ledna 2025 21:44

Karja já na nich taky jezdím. Ale roztřískal je syn loni na skokánku, nosnost nenosnost

Jestli má ty neštovice nejlepší kamarádka, tak bych se radši poradila s doktorkou. Jinak bych to jen kvůli výskytu ve třídě nerušila, to je fakt furt něco.

Offline Karja
44734 příspěvků moje polička 06. ledna 2025 21:49

Evaeva jo no, ono to máš jedna, pak druhá a pak máš ten doporučený termín na přeočkování uplně rozhozený. Musim to promýšlet dvojnásobně, muž je k nepovinným očkováním poměrně zaujatý, my si pro rodinný klid nemůžeme dovolit žádné reakce!

Offline Len
2673 příspěvků moje polička 06. ledna 2025 22:09

Karja Kdy mají jít na to očkování? Já bych se v takovém případě nejradši dohodla na očkování proti neštovicím a klíšťovku na chvíli odložila. Ten varilrix se může očkovat i jako postexpoziční profylaxe (jakože máš podezření, že už se mohla nakazit a chceš se tomu vyhnout). Ale my ti tu houby poradíme, zavolala bych pediatričce a domluvila postup s ní. 

Offline Karja
44734 příspěvků moje polička 06. ledna 2025 22:19

Len Já očkování proti neštovicím u dětí vůbec nezvažuji. Já ho teda mám a nevím v jaké fázi funkčnosti teď je, už ho mám asi já nevím 8 let, tak to asi nechám u sebe nějak vyplynout tento rok taky. Jde mi spíš o tu klíštovku, jak s ní naložit.

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 06. ledna 2025 22:44

Jak si tady sdilite zazitky, hlavne ty nemile s malymi detmi, nemate neco i s pubertaky? Ze bych se potesila na cizim nestesti a treba me to zachrani od blazince nebo spis vezeni.

Offline JankaM
3106 příspěvků moje polička 06. ledna 2025 22:51

A říká se ještě někde těm plastovým věcem na ježdění pekáč  nebo jen u nás? Boby jsem snad v životě nevyslovila

My chodili a chodíme jedině pekáčovat

Offline Suya
příspěvků moje polička 06. ledna 2025 22:55

Candance Mam zprostredkovane! Bratranec loni, v 16 letech, ztratil tete tasku s notebookem za 30 tisic.. nekde v tramvaji zapomnelA tenhle zapominaci gen mam jednoznacne i ja, to bylo na gymplu tamhle mikina, tamhle squashova raketa...

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 06. ledna 2025 22:56

JankaM my jsme pekáč říkali těm, co měly takový tvar, takové hranaté plastové nízké s držáky bez brzd. Ty už teď nevídám, takže jen bobovat/sáňkovat/lopatovat