Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline letfenixa
10901 příspěvků moje polička 18. ledna 2025 12:30

Hm, teplé večere. Tak tie si chystá L sám opeka si na rajnici nakrajanu bagetu, vajíčko na tvrdo si uvari (z toho zje bielko) a ešte si dá salamu. Sám si chystá aj desiatu. Aj ráno sa obslúži. 

Aj tak ma potrebuje k milionom vecí, hlavne nonstop rozpráva. 

Úlohy ešte stále má len občas, robí ich sám a ja kontrolujem. Teraz sa má naučiť basničku na Hviezdoslavov Kubín, to sa mi zdá, že celkom nepochopil, čo ho čaká. Už sme teda vybrali Jožka Pletka, úplne nemoderne a bez fantázie, ale má primeranú dĺžku. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 18. ledna 2025 13:06

DruI Mrakoplas syn má ty velké emoce taky, snižuje se teda frekvence, ale když má záchvat, stojí to za to. Prý to občas dělal i ve škole, ale určitě ne moc. Vím, že třeba před kamarády se fakt snaží a radši zaleze někam do kouta a zvládne to bez křiku. On se pohybuje určitě v rámci normálu, ale někdy je to fakt hustý Já si jsem jistá, že z toho vyroste, ale v pubertě asi bude potřeba dost trpělivosti

Offline Karja
44736 příspěvků moje polička 18. ledna 2025 13:15

MrakoplasMyslím, ze jste to vyřešili dobre, kluci budou za chvíli teenageři a času na práci bude ještě do důchodu dost;-). Takže gratuluji!

Offline Len
2673 příspěvků moje polička 18. ledna 2025 13:16

Potrefenáhusa Mě vždycky uklidňuje, když píšeš, že housátko nedělá věci, co neumí. Syn je totiž že stejnýho těsta a dřív mě to trochu frustrovalo.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 18. ledna 2025 13:18

Len moje neteř ke podobná. Když se učila chodit, upadla (samozřejmě) a další měsíce to nezkusila.

Offline letfenixa
10901 příspěvků moje polička 18. ledna 2025 13:18

Len L sa nechcel zúčastňovať aktivít, ktoré nepoznal (karneval, divadlo, ...), čo bola trochu Hlava XXII, keďže to spoznať nemal ako

Offline Karja
44736 příspěvků moje polička 18. ledna 2025 13:30

Mam dotaz na odlehčení, je to mix témat, tak tady se to asi hodí. Kdo má stůl z masivu, jdou z toho dostat fixy? Moje děti denně tvoří, fixka je náš velký přítel, na podlaze nepřítel, jako jsou někde místa, kde se mi to nepovedlo dát dolů z podlahy, ale tam maluji velmi výjimečně, na stole furt. Z IKEA stolu to jde pěkně, ale jde to z běžně naolejovaneho masivu, žádná extra úprava? Já říkám sambovi, ať to trochu priolejuje navíc, ale ten se netváři, že by to dělal. 

Edit: Už jsem využila přítele na telefonu a říkal, že rozhodně priolejovat navíc, hodně! 

Offline continuity
43177 příspěvků moje polička 18. ledna 2025 13:44

Karjamám ti ten stůl vyfotit?

Zkraje to chtělo ručník na hlavu a nohy v teplé vodě, protože tam zůstávaly i fleky po mastnem, třeba polevce, ale je to už mnohem lepší. Teď tam mám černé šmouhy, vůbec netusim od čeho. Když je nejhůř, tak to brousím papírovým pilníkem (asi to nastane brzo) a dost pomůže ten osmo vosk. Mám tuším tuhle sadu, přejedu to tím cisticem, když se mi to o zda už blbý a jednou za čas ten olej s pilnikem. 

https://www.artisan.cz/osmo-top-olej-udrzbova-sada-na-drevo?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=pMax%20-%20Barvy%20a%20laky&utm_id=18133752191&gad_source=1&gclid=Cj0KCQiAv628BhC2ARIsAIJIiK8DUujrreFE8UHJRU1fdQrnQzPI-1cB2-5qPKyLaVLVGNHmikAxJkkaAgXsEALw_wcB

Offline continuity
43177 příspěvků moje polička 18. ledna 2025 13:46

Karja jj, priolejovat nebo na stůl pomůže to olejovat pravidelně, zkraje jsem to dělala co dva měsíce, tak asi 3-4x celkem. Vždy večer před spaním natřela, ať nesedime v smradu, a ráno už to šlo používat. 

S podlahou musíš asi jinak. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 18. ledna 2025 14:00

Karja masiv nevím, ale prstové barvy, které jdou naprosto bez problémů vyprat nám obarvily lakovanou skříňku

Offline Jos
příspěvků moje polička 18. ledna 2025 15:28

Karja z lakovaneho buku to jde, ale rostu toho a nastesti je v pracovne a syn tam moc nechodi. Asi bych nez holky trochu povxrostou skousla nejaky voskovany ubrus. Nebo jakykoli. Kupuju klidne v actionu, ikee a proste mame hnusny pocmarany ubrus no

Offline Potrefenáhusa
38894 příspěvků moje polička 18. ledna 2025 15:34

Karja podle me z toho fixy ani vodovky nedostaneš, protoze se zapijou dovnitr, ja olejovanej stůl mam a mame na něm vikslajvant 

Offline Potrefenáhusa
38894 příspěvků moje polička 18. ledna 2025 15:50
Reakce na Len:

Potrefenáhusa Mě vždycky uklidňuje, když píšeš, že housátko nedělá věci, co neumí. Syn je totiž že stejnýho těsta a dřív mě to trochu frustrovalo.

​mne to frustruje moc (a nejhorší je ten pohled do zrcadla)

Offline Karja
44736 příspěvků moje polička 18. ledna 2025 19:51

continuity Jj, tak na podlaze nic nedělají, to jen když jsou s tatínkem sami doma a tam si tolik nevsimbes. Takže ty jsi to olejovala fakt co dva měsíce tím v odkazu jo? Přítel na telefonu říkal, že by to napustil hodně silne, ať na tím vrstvička stojí tim nejtvrdším olejem na podlahy. To se nedá nic mít s těma deckama (a sambem hlavně taky)

Online Tabea
8140 příspěvků moje polička 19. ledna 2025 10:59

Karja mám stul z olejovaného ořechu. Fixy nedoporučuju, i když některý jdou setřít ok. Taky nedoporučuju jemný třpytky (na zdobení dortu) a třpytkový lepidla. 
Oleje vrstvu bych nedělala, nebo stůl bude ulepený. 
spíš to vzít lehkou vrstvou častěji. A nebo pořídit plastový podložky na tvoření a striktně vyžadovat jejich používání. Můžou je mít i na modelínu, voskovky, vodovky.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 19. ledna 2025 11:51

Tabea my plastový podložky máme, ale i blbý fixy kolikrát skončí mimo. Na tempery a podobné kratochvíle používáme igelity

Offline Karja
44736 příspěvků moje polička 19. ledna 2025 13:25

Tabea Hmmm, jako nic moc vyhlídky:D. Podložky máme, ale to je tak 50procent ochrany:D. A právě ubrus nechci mit, to můžu mít rovnou hnusnej stůl:D. Jako ségra má dýhu a nemá tam žádné stopy, ale žádné a tvořej taky furt

Offline Pinot Noir
29919 příspěvků moje polička 19. ledna 2025 13:29

Karja máme obyčejnou dýhu z IKEA a fixy z toho jdou dolů všechny, i akrylové, permanentní, všechny. Permanentní teda nanohoubičkou. Ale stůl je dorasovaný jinak - poškrábaný, plný důlků, odštípnutá barva... Hnus, těším se, až se ho zbavím, ale zároveň vím, že zatím to nemá cenu. 

Offline Karja
44736 příspěvků moje polička 19. ledna 2025 13:37

Pinot NoirJojo, hele já se i dívala na teda nějaké jiné, jenže v těch velkých rozměrech nejsou ani ty nedrevene nějak výrazně levné a právě jak píšeš z těch IKEA věci se hrozně jako odloupava ta vrchní vrstva. To máme teď na pár kouscích nábytku. Takže nevím, nedá se asi nic:D. Nebo takhle nejlíp by vyšla jakoby kuchyňská deska, co se dává na linku, ale to se mi právě moc nelíbí a jako taky to nestojí zrovna pětikorunu:-). 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 19. ledna 2025 13:38

Pinot Noir my máme taky dýhu z ikei a taky v pohodě. Ale to si myslím, že není rozdíl dýha x masiv, ale v té povrchové úpravě