Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Karja
44739 příspěvků moje polička 31. ledna 2025 20:29

EvaevaJá mám takový hojivy krém na bradavky. Hele ona smrka neuvěřitelně často, to nejde odpreventovat, teď ji to taky natru na noc. Má to z toho jak smrka sama, a neutre si to pořádně, než že by si to nechá icky odrela. Jednou se to a mnohem hůř vytvořilo velkémale asi snad za tři dny virózy a té dokonce doktorka už na to dala něco na předpis. 

Offline Vari
2222 příspěvků moje polička 31. ledna 2025 20:30

Karja Na nos považuju za zázrak Kosmín.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 31. ledna 2025 20:34

Karja syn mívá hrozné okolo pusy, vždycky hned poznám, že má ucpaný nos. Taky jsme na to dostali něco od doktorky. Mně jako prevence stačí namazat párkrát za den, tak snad to podchytíš než se jí to úplně rozjede.

Offline Tabea
8141 příspěvků moje polička 31. ledna 2025 20:35

Karja mně na to super funguje Linola fett. I na takovej lišej na tvářích, když si třeba děti olizuju v zimě pusu.

Online Pinot Noir
29922 příspěvků moje polička 31. ledna 2025 20:36

Karja Kosmín, nebo Purelan

Offline Karja
44739 příspěvků moje polička 31. ledna 2025 20:46

Tabea Jo, to snad i máme!

Ten Kosmin si zápisu;-)

Offline Potrefenáhusa
38896 příspěvků moje polička 31. ledna 2025 21:03

Karja jeste na to funguje od saloosu balzám přímo na to urcenej, takx asi se základem z bambuckyho masla 

mne prijde, ze to maj spis rozežraný od ty tekoucí rýmy než mechanicky odřeny (pak uz teda kombinaci obojího) 

Offline Potrefenáhusa
38896 příspěvků moje polička 31. ledna 2025 21:05

Maly dite pred chvili trefilo obočím dřevěnou postýlku pro panenky, nechapu, proc se musej zrakvit vzdycky vecer pred spaním

Offline Karja
44739 příspěvků moje polička 31. ledna 2025 21:05

PotrefenáhusaPřesně tak, ona to má rozezrany. Protože smrka furt a sama a je fakt jako vodovodní kohoutek chudák...navíc ji to začalo kašlem a rýma byla tak nějak normální a po 5 dnech toho se jí spustila tahle příšerná rýma a už to má aspoň 4 dny tuto akutní fázi, co by člověk řekl že je na den, na dva 

Offline Gatita
8640 příspěvků moje polička 31. ledna 2025 21:17
Reakce na Potrefenáhusa:

Maly dite pred chvili trefilo obočím dřevěnou postýlku pro panenky, nechapu, proc se musej zrakvit vzdycky vecer pred spaním

​protoze jsou pretazene. Znam to. Mame kazdy vecer v pul jedenacte aspon ten ukopnuty malicek, pokud ne rozrazene oboci o hranu nabytku. Nedavno se vyhecovali, malej vylezl z postele, ze predvede velkymu, ze neni padavka a umi delat kliky. No a zradily ho ruce a prasknul celem o parkety.... mel silenou bouli a v noci jsme nespali. Nevim, jestli ti pomuze, ze jinde to je podobne...

Offline letfenixa
10902 příspěvků moje polička 31. ledna 2025 21:44

Karja používame Saloos detský nosny balzam alebo olejček Nosanek. Obe sa môžu dávať aj do nosa, no a my aj okolo nosa.

Online Pinot Noir
29922 příspěvků moje polička 01. února 2025 00:17

Přiznám se, že mě Ríšovo vysvědčení, teda část se slovním hodnocením a osobní dopis pro něj od třídní učitelky, úplně dojalo. Vystihla ho úplně přesně, celé to bylo strašně pozitivní a milé. A teda smekám před učitelkami, napsat osmnáct (a v jiných školách taky třeba 28) takových hodnocení, to je teda síla. 

Offline Garfie
28580 příspěvků moje polička 01. února 2025 01:37

Pinot Noir Ta slovní hodnocení jsou fakt dobrá, taky to vždycky obdivuju. Já už se teda spíš bavím, ale je to vždycky zajímavé čtení. A taky mě to občas dojme a to už jsou puberťáci! 

Offline Malvin
1649 příspěvků moje polička 01. února 2025 08:48

Pinot Noirkamarádka učitelka má poslední dva roky na každého žáka excelovskou tabulku, do které háže poznámky ke každému žáku. Pak zádá AI úkol . Samozřejmě, že pak precte a poupraví. Říkala, že předtím přepisovala stará hodnocení podobných žáků, ale tohle je rychlejší. 

Offline Tabea
8141 příspěvků moje polička 01. února 2025 08:56

Moc by mě ty vaše hodnocení zajímaly. U nás je to takový, že to vypadá, že jsou přednastavený věty a učitelky do jich dodají "vždy" "většinou" "často" a tak podobně. "Dítě bezpečně počítá do dvaceti." "Dítě se v tělesné výchově drží pravidel a vždy plní zadaný úkol." 

Offline rasaNori
8850 příspěvků moje polička 01. února 2025 09:00

My nemáme slovní hodnocení, ale formativní. Takže dostali 2 vysvědčení, oficiální a pak s obrovskou jedničkou od paní učitelky.

Offline letfenixa
10902 příspěvků moje polička 01. února 2025 10:05

L má nádchu, celý týždeň sa mu zhoršuje, vytrvalo tvrdí, že je zdravý, lebo ma naplánovaných kopec aktivít. Včera mali triedne kolo Hviezdoslavovho Kubína, vo štvrtok večer to recitoval asi 15-x, dokonca si na piatok ráno nastavil budík o 20 minút skôr ako vstávame a trénoval. A pýtal sa ma, či si myslím, že to vie na 1. Na hodine sa prihlásil ako prvý! Nakoniec dostali 1 všetci, ktorí sa naučili dostatočne dlhú ukážku a že v rámci triedy skončil tretí, to som vôbec nevedela, že bude poradie.

Výpis známok nerieši vôbec, keďže je len online, rieši to len babka.

Offline Vari
2222 příspěvků moje polička 01. února 2025 10:26

Nepovedlo se někomu z vás v poslední době objednat dítě k psychologovi v Praze? Ideálně na pojišťovnu, ale to už asi hledám bájného jednorožce...

Offline continuity
43177 příspěvků moje polička 01. února 2025 10:30

Vari terapie.cz

Mám teda starší děti a vždy jsem sehnala termín do 14 dní.

Teď jsou tam tři nabídky pro děti v Praze - chod přes toho průvodce, zaskrtas si, co potřebuješ a rovnou ti vyjede seznam - ne každý pracuje s dětma.  

Online Pinot Noir
29922 příspěvků moje polička 01. února 2025 10:30

Tabea u nás je vysvědčení na listy, četla jsem to asi hodinu.

Mají klasické vysvědčení se známkami ("výchovy", angličtina, IT) a s odkazem na slovní hodnocení u češtiny, matematiky a prvouky.

Pak mají list pro předměty, které jsou pro tuhle školu specifické, to jsou předměty jako rozvoj osobnosti, rozvoj čtenářských schopností, něco o emocích, společnosti, science v angličtině... U každého předmětu se hodnotí myslím 4 kritéria (pochopení, aktivita, vlastní invence, ještě cosi, musela bych seskočit z rotopedu a jít se podívat ), a to známkami A - F. K těm známkám je pak dlouhé vysvětlení, co znamenají. 

A pak mají ještě dopis od třídní a angličtinářky, ten obsahuje společnou část, pro všechny děti stejnou, a osobní část. 

Dám sem na chvíli ty slovní části. Královská rozcvička jsou prosím šachy.