Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Online Karja
44743 příspěvků moje polička 03. února 2025 12:20

DruInikdy:D. Jako tady je to normálně nepřebratelné to starostování, to udělá jen masochista. 

Online Karja
44743 příspěvků moje polička 03. února 2025 12:37

Pinot Noir No k tomu se nedá ani nic napsat. My máme podobnej problém v obytné zoně taky, prostě bez chodníku je to na nic, at ti tam lidi parkujou nebo ne. Tady nikdo neparkuje, což zas vytvoří krásnou čistou několikasetmetrovou rovinku, kde nemají lidi problém jet i 70,80...

Offline Kokoska
35008 příspěvků moje polička 03. února 2025 12:41

U nas chodniky jsou vzdycky na jedne strane ulice, na druhe jsou misty stani pro auta. Chodnik snad neni siroky ani metr a uprostred jsou sloupy poulicniho osvetleni. Deti na trikolce z toho mely vzdycky legraci, ze nabouraly lampu, ja moc ne. Jet tady s kocarem musi byt zazitek.

Offline Jos
příspěvků moje polička 03. února 2025 12:44

Karja chodniky v Bedrichove taky skoro nejsou, nebo jen kousky. Takze lidi s bezkami, kocary se motaji mezi auty a stavebnimi stroji. Ono misty neni kam je dat, protoze domy stoji skoro u silnice. Ale neprijemne je to moc. A o starostovani je to boj, kazdy chce v lukrativnim Bedrichove do zastupitelstva a urvat pozemny, kde postavi apartmany. V nasem sousednim mestecku uz ne, tam to ma David asi az do smrti (uz starostuje 25let). Ale asi dobre, fakt se ten verejny prostor strasne strasne zlepsil. 

Offline Potrefenáhusa
38896 příspěvků moje polička 03. února 2025 12:47

Karja tady je obyvatel 2000 i s prilehlejma obcema a skola aktualne snad pro 600 žáků, což teda je jeden z důvodů, proč se snažíme hledat jinou 

Online Karja
44743 příspěvků moje polička 03. února 2025 12:49

Potrefenáhusa no pěkný, ono záleží jakou to má spádovku. My máme školu 55 dětí, školka je 75. Takže pohoda jako pro docházku dětí, ale ilustrovala jsem tím ten nárust provozu, že na takhle malou obec, je to prostě 100 aut ráno, sto aut odpoledne....

Online continuity
43178 příspěvků moje polička 03. února 2025 12:56

My máme v obytné zóně i parkování a stejně tamtudy všichni objíždějí zacpanou vyiadovku sedesatkou - asi aby dohnali to zpoždění. Jeli by i rychlej, ale je tam zatáčka, na přednost zprava si nikdo nehraje. No jsem ráda, že děti tamtudy ráno nemusí. Prechod k zastávce potřeba není, protože je to obytná zóna a stejně by se musely udělat nájezdy. Tak tam všichni uskakujou jak můžou. 

A když padne téma retardér, několik retardu do skupiny napíše, že tím se jim zvedne spotřeba a trestané tím všechny, i ty, co předpisy dodržují. Jsem netušila, že retardér je trest. 

Online žluťásek
8867 příspěvků moje polička 03. února 2025 13:21

Jos mně se zdá, že za poslední cca dva roky těch chodníků tam výrazně přibylo. Podél toho hlavního tahu teda. Ale já to znám jen v létě, možná v zimě se sněhem je to jiný kafe chodit po krajnici, co.

Offline dzizisketa
8981 příspěvků moje polička 03. února 2025 13:24

continuity 

V obytné zóně se jede dvacítkou, jak moc by ještě chtěli přes retardér zpomalit? A kolik jim to asi sežere pohonné hmoty navíc, půl litru za rok? To jsou argumenty teda.

Online Karja
44743 příspěvků moje polička 03. února 2025 13:26

dzizisketa V obytné se jezdí 40 ne? Ale to je fuk, tak jako tak, podle mě to ty řidiče prostě obtěžuje no, že jim to přeruší tu plynulou jízdu. No dementní uplně.

Jo koukám, obytná je 20. my máme 40, takže my nemáme obytnou, ale nějakou jinou..ani tady nemáme takovou tu pěknou modrou značku. 

Offline Malenge
4841 příspěvků moje polička 03. února 2025 13:41

Lidi jezdí jak retardi. My máme okolo domu 30, ehm, taky ale kopec, takže půlka retardů to shora pálí minimálně 70, nedávno jeden z nich přepálil telefonní sloup, který máme vedle brány. Ti, co jedou do kopce, jsou zase nepříčetní, když jedu opravdu těch 30 a pak do vrat musím odbočit do leva (přes pruh protisměru), tudíž se mi už x krát stalo, že mě nějakej arciretard do toho kopce na 30 předjížděl přímo před našim vjezdem, protože ten blinkr doleva asi dávám pro srandu králíkům nebo abych mu ukázala, že předjíždět může

Jo a taky jsme si dnes od dr. přinesli diagnostikovanou chřipku, jupííí to zas starší začal pololetí pěkně po těch absencích v prvním půlroce.

Offline Jos
příspěvků moje polička 03. února 2025 13:44

žluťásek no v casti ano, ale v te nejhorsi zone pobliz centralniho prkoviste zadny neni a nevim, jestli tam nekdy nejaky nacpou. Se snehem v zime dost hruza. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 03. února 2025 13:47

Karja Pinot Noir ty obytné zóny jsou blbě udělané. Ve škole nás učili, že musí být udělané tak, aby se ty auta nemohly rozjet. Tu keře nebo záhony, tu parkování, tu lavička, zúžený profil, samozřejmě střídat strany. Ona je taková ulice i příjemnější pro chodce. Ale nejsem si jistá, jestli jsem vůbec někde v reálu takovou ulici viděla

Online Karja
44743 příspěvků moje polička 03. února 2025 13:50

Evaeva No to je dobrej point;-)

Online Evaeva
příspěvků moje polička 03. února 2025 13:50

Jos v Bedřichově to bývalo pro chodce blbéAle my to s dětmi obcházeli jakoby zadem po těch menších ulicích, na té hlavní je to s nimi o nervy.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 03. února 2025 13:55

Karja jojo, stojí to totiž prachy a chudáčci řidiči pak skutečně musí jet těch 20. Ještě teda můžeš udělat retardéry co 20m

Online Karja
44743 příspěvků moje polička 03. února 2025 14:01

Evaeva ty jo, jako určitě, neumím si představit, jak by se měla naprojektovat ta naše 400m dlouhá rovná silnice bez retardérů aby se to zpomalilo. Ale my tady máme fakt omezení na 40km/hod, vůbec mě nenapadá, jak se ta naše zona teda jmenuje...

Online Evaeva
příspěvků moje polička 03. února 2025 14:05

Karja no zúžíš jí třeba na 2,5m a vždycky dáš na ten volný prostor 5m keře nalevo, pak 5m popelnice napravo,... to ti tu rovnou silnici změní na vlnovku. Píšu to samozřejmě zjednodušeně. Ale fakt jsem to asi nikde neviděla.

Online Karja
44743 příspěvků moje polička 03. února 2025 14:06

Evaeva já právě taky ne, proto si to neumím představit. No my to retardujeme vlastním vozem, ale to je v té 400m délce fakt jediná věc no:D

Online Evaeva
příspěvků moje polička 03. února 2025 14:07

Karja

Já si vybavuju, že nějaké realizace nám ukazovali. Ale to mohlo být z Německa nebo Británie třeba.