Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline viktorka_od splavu
49366 příspěvků moje polička 03. února 2025 14:14

Malenge jj, my mame v prudkym kopci tu obytnou zonu a vypada to presne stejne. plus na jedne strane zakaz stani, takze tam stoji behem ddne plno aut co zavazi v ceste, do toho takovy ty foodora aspol kolobezky co to nemuzou vyjet a kazdou chvili sanitka, pac nahore je nemocnice. je to o strach a tozadny maly dite nemam, normalne se sama bojim prechazet

Offline Aranel
6624 příspěvků moje polička 03. února 2025 14:18

Jos Souhlasím, tam se nevejde nic, ani chodníky, ani auta, prostě krize (no teď nás/vás zrovna čeká zátěžovej prodlouženej víkend, že!)

Offline Jos
příspěvků moje polička 03. února 2025 14:25

Aranel asi myslime stejny usek...pokud to jde, presouvame se pesky aspon oklikou kolem jezirek k parkovisti. Ale jinak je to des, mit bezky, deti, vsude haldy snehu a do toho tam provoz jak na Vaclavaku. 
A k Jizerske, my radsi v sobotu ani nevytahneme paty. Ale nastesti muzeme od nas jet pres jablonec. Zas je to vikend v roce, pr dalsich je uzavirka treba dve hodiny. Ale ta infrastruktura me stve dlouhodobe. I to prebihani od autobusu k parkovisti, neni tam ani zrcadlo, zadny prechod nikde. Takze lidi se vrhaji skoro sebevrazedne. 

Offline Aranel
6624 příspěvků moje polička 03. února 2025 14:30

Jos Já jsem měla na mysli úsek mezi Maliníkem a stadionem. Kde by třeba někdy člověk měl důvod jít pěšky, ale je to sebevražednost. (a oklika je docela dlouhá)

Ta silniční zatáčka ze stadionu na parkoviště je taky solidní.

Ale přiznávám se, že minulej víkend jsem k nebezpečnosti přispěla, objížděla jsem Josefodolskou přehradu a pak na stadion sjela po tom sáňkařským kopci, nějaká paní na mě křičela. Jako měla jsem oči na šťopkách i vzadu (těžko říct, jestli jsem já nebezpečnější pro dítě na sáňkách, nebo naopak), ale asi už to nebudu příště dělat teda.

Offline žluťásek
8867 příspěvků moje polička 03. února 2025 14:31

Jos ta zatáčka od stadionu k centrálu je příšerná, strašně se tam bojím pokaždý, ještě s dětmi. Ubytovavame se vždy v penzionu kousek pod horskou službou a kvůli téhle pitome zatáčce asi dítě nikdy nepustím samotné pro zmzlinu.

Offline Pinot Noir
29922 příspěvků moje polička 03. února 2025 14:32

Evaeva to by bylo super a i by to fungovalo. Naše ulice je dlouhá, jen se tak pozvolně zatáčí, a hodně široká, takže tu někteří jedou jak dobytci. Je ohraničená ploty zahrad, takže jak tu nejsou chodníky, z branky vstupuješ přímo do silnice, to je první průser, když máš dvě děti na vehiklech, nebo jedno v kočárku, jedno batole, tak než za sebou zavřeš branku, jde vždycky o život. A ta ulice je opravdu široká, takže v klidu můžou stát při jedné straně auta (což správně nesmí, ale stojí jich tu desítky) a pořád se vyhnou další dvě jedoucí šedesátkou. A u toho už jde teda o život všem chodcům. Hrozně blbé řešení, tohle je jediná věc, která mě na bydlení tady fakt štve. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 03. února 2025 14:37

Aranel jo tenhle usek je taky des, jen min exponovany. Tam se chodit neda skoro uz vubec. Ale verim ze tam by se chodnicek vesel, kdyby byla snaha. Porad zadaji lidi at vyuzivaji autobusy ale pro pesi je ta infrastruktura udesna. 
žluťásek nevhapu ze tam neni aspon jeden prechod se semaforem. Nebo nejaky koridor jako byva u kazde sjezdovky v Rakousku. 

Online Karja
44744 příspěvků moje polička 03. února 2025 14:41

Pinot Noir Tak to je hustý, u nás jakoby prostor na chodník je, takže ty vyjdeš z branky ještě na takovej ten já nevím, kolik má klasickej chodník 1,20 1,50, jen to není chodník, ale kus trávy prostě, ale má to obrubník a všechno, jen se po tom nedá reálně chodit, jak to není upraveno. Vstup ze zahrady do silnice nemá nikdo. To je fakt bezpečné. 

Jedni lidi se i domluvili mezi sebou v ulici a chtěli udělat chodník do své části obce na vlastní náklady, no nebylo jim to umožněno. 

Offline Pinot Noir
29922 příspěvků moje polička 03. února 2025 14:52

Karjau nás takhle, asi 30 - 40 cm tam je. S velkým břuchem už přesahuješ do silnice.

Jako mohli jsme obětovat kus vlastního pozemku a branku zapustit hlouběji, ale víš jak, za ty prachy, co tu stojí každej metr, chceš tu plochu, o kterou se musíš starat, ale jen na ni kadí cizí psi, minimalizovat. . A na nás navazují řadovky, kde developer využil i poslední centimetr, takže tam jsou ty brány ještě blíž silnici. 

Online Karja
44744 příspěvků moje polička 03. února 2025 15:02

Pinot Noir Hmm, to je děsný, ale jak chápu vás. My jsme teda měli a platili parcelu bez toho chodníku, to je obecní, proto se furt hlídá, že tam nemůžeš nic třeba zasázet, nic udělat, ale chodník z toho nevytvořej nikdy. Ale u nás v obci nejde jen o obytnou zonu, je to všude, chodník je tady prostě asi jen na 1/40 prostoru

Offline Pinot Noir
29922 příspěvků moje polička 03. února 2025 15:15

Karjanám to patří až k té silnici, ale pod okrajem vedou různé teplovody, kabely, vodovody, tak jsme postavili plot až za tím, ale samozřejmě tak, abychom nepřišli o moc. Takže je to sice naše, ale nic hodnotného tam taky nesadím. Je to akorát podělaný od psů a občas něco i ukradnou. Jednou se mě nějaká ženská zeptala, jestli by si mohla nějaké kytky vykopat. Tak to jsem se skoro nezmohla na slovo, kdyby se zeptala na ustřihnutí květů, nebo semena, nebo jestli jí dám odkopek, ale jako že vykopat celou rostlinu?

Online continuity
43179 příspěvků moje polička 03. února 2025 18:03

Oblíbená kolegyně za dva měsíce rodí, chtěla bych ji koupit takovou tu fancy zavinovačku, co jde do sedačky, kočárku i postýlky a pak se rozloží na deku.

Nejaké tipy? Na ceně úplně nezáleží.

Online Tabea
8142 příspěvků moje polička 03. února 2025 18:12

Pinot Noir a ona si určitě říkala, jaká je slušná, že se zeptala.

Offline Potrefenáhusa
38896 příspěvků moje polička 03. února 2025 18:12

continuity my měli Lodger, ale ve vajíčku by nemělo bejt ani to (měli jsme teda takovej spacáček, ne tu zavinovací, co asi myslíš ty, ale tu delaj taky)

Offline Malvin
1649 příspěvků moje polička 03. února 2025 18:18

continuity Sestra má superroztomilou zavinovacku do autosedačky od mumma.cz. 

Offline Vari
2222 příspěvků moje polička 03. února 2025 18:29

continuity Ja jen špitnu, zeptej se radši kolegyne, jestli a jakou by chtěla, třeba už nějakou má nebo má aspoň nějakou vybranou. Jinak lodger je taková klasika.

Online continuity
43179 příspěvků moje polička 03. února 2025 18:32

Vari ona je taková prakticka a určitě není v situaci, že si koupí zavinovačku za dva litry. Já jí chci dát hezkou věc a moc mě to netrápí, je to dárek, tj. za mě ideálně věc, co by si člověk sám nekoupil. Když bude mít dvě, tak alespoň bude mít na střídání. 

Offline Pinot Noir
29922 příspěvků moje polička 03. února 2025 18:39

Tabea no je pravda, že někteří se neptali

Offline Potrefenáhusa
38896 příspěvků moje polička 03. února 2025 18:47

continuity ta výbava je taková vosajstlich, co jednomu přijde superprakticky, je pro jinyho zbytecny, to je videt i tady 

Offline Potrefenáhusa
38896 příspěvků moje polička 03. února 2025 18:52

continuity kdyz se narodilo starší dítě, tak byly populární v moji bubline na insta tyhle perovy zavinovačky 

https://www.elizame.cz/

tu bych asi užila, pořád jsem se snažila něčím vycpavat kocar, abysme z novorozence nevytřásli duši (rovna matrace kočárku me přešla po prvni vyjížďce)