Viktor se teď tak zlepšuje v řeči, je to fakt fofr. Kdybychom mluvili anglicky, zřejmě by neměl žádný problém. Domluví se už v pohodě, jen stále nechápe, proč jednou říkáme Čakovice, jednou (do) Čakovic, proč říkáme (s) kočkou, když je to kočka, proč čekáme na Ríšu, když je to Ríša. Zatracená čeština! ![]()
Vše o těhotenství a dětech
Anema jo, pokud není o co stát, tak je to zbytečný.
Sourozenci tady mají přednost ve všech školách (po spádových dětech), mají v podstatě jistotu přijetí, další děti už ne, mimo městkou část už jsou v podstatě bez šance.
Pinot Noir je to složitý! Kluci taky říkají různé patvary zdánlivě gramaticky správně jako vyhybnout nebo vysypnout
a to nemají žádný problém.
Ty jeho pokroky jsou neuvěřitelné![]()
Ještě že se vracím k tomu testování předpokladů - mně naše učitelky říkaly, že při tom druhém testování za asi 4? měsíce bývá často výrazný pokrok. A jestli měla v listopadu 5 let a tři měsíce, to by byla ve škole asi jedna z nejmladších? To by snad ani nebylo považované za odklad ![]()
I když chápu, taky bych pro Rostíka odklad nechtěla, kdyby byla na hraně. Držím pěsti do PPP a v rozhodování, pokud to nevyvrbí čas.
dzizisketa to je výhra
Evaeva Jako takhle naše malotřídka tohle splnuje, pedagogové jsou hrozně kvalitní jako i osobnostně, to jsou prostě lidi se kterými by si jela na pustej ostrov:D. Ale třeba když tu bylo předchozí vedení a jiní pedagogové, tak to byla velká bída, část lidí vozilo děti do města. Vedle ve vesnici je taky škola s nevalnou pověstí, že je to až moc free a ty děti tam z té vesnici z poloviny nechodí. Takže nejde to asi říct takhle plošně, je to o lidech jako všude. Když se to ale sejde, je to fajn.
Karja máte štěstí!
Karja Mně se ty malotřídky líbí moc, akorát pak ten přechod na druhý stupeň může být pro ty děti náraz. Si pamatuju sestřenky dceru jak z toho byla hrozně vykolejená, co všechno se pro ni změnilo.
DruI Já jsem na tu malotřídku taky chodila a nijak jsem tu změnu nepocitovala a nepřijde mi, že ani moji spolužáci. My jsme měli učitelku, co učila předtím na běžné a poměrně velké městské škole, takže ta nás připravila, jak to tam asi vypadá, takové to běžné frontální zkoušení před tabulí (to už ted třeba prý zase nebývá),tak na to nás připravovala, i jsme se docela i připravovali samostatně doma už v té páté třídě na takové ty předměty typu přírodověda a tak,.... Jako nepřišlo mi to jako výrazná změna, ale já jsem byla takové pokorné dítě, mně nějaká pevnost a pravidla nedělala problém. Ale fakt si nepamatuju, že bych nějak jako nevěděla jak z učiva, tak z organizace okolo typu obědy, dojížďka. Ono naopak my jsme byli naučení na dost velkou samostatnost, při výuce samostatnou práci, a tak.. Myslim, že naopak to byla výhoda. Ale záleží, záleží no, kdo to tam drží v rukou.
Nám tu teď staví velký kampus Tipsport a mělo by to pokrýt školu, školku a ještě gympl. Mužovi se to (až na finanční stránku) hrozně líbí, protože sám je hodně velký introvert a změny kolektivu mu hodně vadily. Školku už tu mají a je v provozu a z hodně stran slyším, že je skvělá, akorát zatím mají jen předškoláky, takže vozíme malého jinam.
Teď od příštího roku už by měli otevřít i třídu pro menší děti, tak je to trochu na stole, ale úplně se nám ho nechce přesouvat ze stávající, kde si s ním zatím docela dobře radí a dávají mu individuální přístup, který potřebuje.
Mně by se asi nejvíc ze všeho líbilo, kdyby mohl chodit do místní velké veřejné školky, kterou máme 10 minut od baráku a je prostě normálně dobrá, ale po zkušenostech z DS jsme usoudili, že by to tam nemusel(i) úplně dobře zvládat.
Zina hele to je otazka, ja vcera byla ve skolce na ty schůzce, kde mi davali vysledky isophi a dite ma ve ve třídě hodne živy chlapecky minimalne tri, učitelky sice trochu vzdychaly, ale jinak myslim to docela davaj. Naše dite se teda moc rado přidá (ale jde prej usměrnit)
(znam některý ty kluky z hřiště a fakt je to několik hodin zběsilyho lítání, padání, řvaní a rakveni se)
Potrefenáhusa Ono nejde tak o tu živost, takovej tam není sám, ale že ostatním dětem v těch volných hrách cíleně škodí (jak se do toho chce taky zapojit, ale jakoby na to ještě nemá) a navíc nepřečte správně emoce ostatních dětí. Takže občas to tam vypadá tak, když přijedu, že si děti hrajou ve skupince a někde opodál si hraje P. s učitelkou, na to by ve velký skupině, kde je kolikrát odpoledne už jen jedna učitelka, nebyl prostor, respektive síly.
Zina tak on je zas ale jeste malej, ja to vidim v ty skolce, ze ty tříletý děti jsou takovy trochu odrostly mrňata. Ale zas zapojeni ve stávající školce a dobry interakce s učitelkama s individuálním přístupem mi přijdou super, taky bych se toho držela
Zina mladší si ve školce nejradši hraje s velkými přesýpacími hodinami
On se do těch hromadných her taky tolik nezapojuje, třeba na hřišti je vždycky problém, jakmile jsme venku se synovcem, ale už ne neteří a jsou tím pádem tři
Karja No, on to ani tak nebyl náraz ohledně organizace, jak spíš to, že byla holčička zvyklá být při vyučování nejlepší a střed pozornosti, což pak už mezi pětadvaceti stejně starými dětmi nebylo tak samozřejmé.
Ale jak říkáš, ono stejně vždycky záleží na učiteli, ten když je blbej, tak to žádná sebelepší forma vzdělávání nezachrání.
Pinot Noirbnaše starší docela dlouho říkala dece "nadečka" protože jsme ji na ty naší studený podlaze posílali si sednou na-dečku.
Už to dávno správně skloňovala, bylo to dost vtipné a takových slov bylo víc. Čeština je tezka, pokud se zlepšuje, je to na dobrý cestě.
brrr pardon, ja to ted tady moc nestiham, jen obcas rychle projedu hadry, tak neznam ted kontext dosluze.
Asistent pedagoga, financovany z MSMT, je psany na konkretniho zaka dle stupne podpurneho opatreni, ale je to asistent pedagoga, nikoli toho ditete. Hodne lidi si mysli, ze je jen k tomu diteti, tak to neni.
Pak je osobni asistent, financovany z Min.soc.veci, ten pomaha se sebeobluhou apod., to asistent pedagoga vubec nesmi.
Aby byl AP ve tride, tak tam musi byt dite, ktere ma podpurne opatreni - dopomoc asistenta. Ja jsem pro vsemi deseti, aby byli asistenti v kazde 1. tride. Pomuzr to ucitelum i detem. V prvni tride jsme byly obe na roztrhani - jste pedagozky, psycholozky, osetrovatelky, uklizecky, svacinarky... je to opravdu narocne, ve 2. uz je to skoro pohoda :))
Hledám písničku, pro kamarádku. Neustále mi tvrdí, že mám napsat do YouTube Max and Steppens a na konci videoklipu je motorkář. Což samozřejmě vygooglit se nedaří. Nemohly byste se zeptat svých kamaradu doma? (Minule písnička PTA, což mi zarputile tvrdila půl hodiny byla APT:D)
Není to 33 Max Verstappen a na konci konci formule?
dzizisketaJežíši, tak to doufám, že to zapomene. To asi bude ono. Já jsem ji to nabízela, ale jen jsem to četla, neslyšela to. Tak snad to zaspi:D
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.