continuity to postupné učenie mi príde samozrejmé. Aj tak sa môže stať úraz, dieťa zakopne a môže spadnúť priamo do ohňa. Opatrnosť je vždy na mieste.
Vše o těhotenství a dětech
věkem nebo zkušenostma tohle nebude. Většině mých dost zkušených kamarádek přijde úplně v pohodě jet na týdenní akci jen matek s dětma ve věku 1 - 8 let na chalupu, která má na zahradě volně přístupný koupací jezírko. Něco jako na obrázku. Prej "však by to vždycky někdo hlídal"
.
sem bych klidně s dítětem jela. A taky jsem několik let jezdila na obdobné umístěnou chatu u rybníka a neteří a synovcem od jejich dvou let. Pro mě je rozdíl, když mám dítě nebo dvě hlídat já s mužem anebo větší počet deti hlídat jedna nebo dvě učitelky.
žluťásek nevim, ozkousene to ma jen pes
a ten tam normalne plave
Evaeva no ale představ si ty povýšený kecy o hyperprotekci, kdybych tu napsala, že doteď nádrže na dešťovku z tohoto důvodu nemáme, nebo že můj táta tu pracně nasbíranou vodu před naším příjezdem vždycky vylije (já to po něm nikdy nechtěla, ale dělá to).
Někdy se tu divím, jak to funguje jinde jinak. Píšu, jak ti vidím já. Ale teda nikdy to nemyslím povýšeně. Reaguju, protože jsi mi myslim už psala, že kritizuju hyperprotekci. Ale napíšu to v diskuzi a neni v tom nic víc než muj názor. Rozhodně si nemyslím, ze vím něco líp. Jen jinak.
No tak zrovna se sekerou mam taky historku, bratranec tehdy asi dvoulete sestrenici usekl prst sekerkou na dvore. Nastesti to dobre dopadlo, prisili ji ho.
Jo a jeste v te same rodine oparene batole s naslednou transplantaci kuze. Babicka je i 30 let pote na horke extremne opatrna, ale kdyz jsme u tchyne, tak jsou vzdycky k hrnkum s horkym kafem na nizkem stolku diskuze. Klasika, budu si to hlidat...
notna akorát že to hlídání na takové zahradě zapikoluje jednoho dospělého. To nám vždycky na dovolené hodně stěžuje život.
notna vůbec jsem neměla na mysli tebe. Reagovala jsem na to rušení řek a rybníků a zlehčování ve smyslu, že stejně tak může dítě utéct do silnice nebo spadnout uvnitř domu.
Já nějak pořád nechápu, proč to, že i jinde se můžou stát tragédie, bych tomu měla jít naproti, ať už odkrytým bazénem, bandou dětí na koupališti, nebo neoplocenou školkou u vody.
sem bych klidně s dítětem jela. A taky jsem několik let jezdila na obdobné umístěnou chatu u rybníka a neteří a synovcem od jejich dvou let. Pro mě je rozdíl, když mám dítě nebo dvě hlídat já s mužem anebo větší počet deti hlídat jedna nebo dvě učitelky.
A sem bych s dětmi a mužem taky jela, ale s partou matek a jejich malými dětmi asi radši ne.
Pinot Noir ano, přesně. Ono to tam vypadalo krásně, jen prostě jsme podle mě nebyli cílovka. Třeba tam pojedeme za pár let, až bude všem dětem aspoň 5+. Ale taková akce generuje přes den dost napětí i tak, tak proč si ještě přidávat další stres
.
A sem bych s dětmi a mužem taky jela, ale s partou matek a jejich malými dětmi asi radši ne.
přesně já mám jako tendence hlídat i jiný děti, aplikovat na ně svoje pravidla, pak nevím kde mi hlava stojí. Mně přijde, že moji známí ty děti moc nehrotej, to je furt aby něco nerozbily, neuspinily, nezničily, ale na procházce na ně rvu pokaždý já, že jdou po silnici napred. Mně strašně nebaví někoho upomínat, napominat, okrikovat, takže si to nechávám na tohleto a nějaký utři si pusu do ubrousku, já už na to nemám, prostě:D
Karja utri si pusu do ubrousku a nenic to jsem zacala pouzivat az ted, po 9 letech rodinneho zivota. Driv jsem to neresila a hlidala jen zivotne dulezite procesy. Ale ted nejak mi zacina prichazet zivotne dulezite tohleto. S ohledem na kvalitu meho zivota:))
Gatitaspoléhám na japonský styl, musí to odkoukat;-)
Z opaření mám hrůzu ja a taky jsem byla obdařena naprosto laxními příbuznými s vařícím kafem na konferenčním stolku. Když jsem byla mala, mama chodila pred atestaci na dětský popáleniny ve vinohradský nemocnici a vzdycky to doma hodne řešila
Potrefenáhusa jo! Opaření taky, teď už na to moc nemyslím, ale u těch batolat, co nevidí pořádně na stůl... Z příbuzných jsem občas chytala nerva, to je pravda. Já sama opařená byla, když mi byl rok, kafe v klíně, popálené břicho, stehna. Rozkrok zachránily plenky. Máma na to teda nerada vzpomíná.
Pinot Noir mě taky opařila máma, když jsem ji jako batole vlítla pod nohy, když přenášela horkou vodu ve velkém hrnci z kuchyně do pračky na chodbě. Byla jsem pár dnu i v nemocnici, býť si nic nepamatuji a jizvy žádné nemám. V nemocnici jsem byla sama, žádný doprovod přes noc a abych jim jako batole nezdrhala, tak připoutaná v postýlce řemínky. Máma říká, té to byl hrozný pohled. A že jsem strašně dlouho po propuštění držela ruce v pěst. Dodnes když se cítím hodně ve stesu a nekontfortne, začínám ruce v pěst s palcem v dlani.
Jestli bych jela s kamarádkama nebo ne, těžko říct, závisí jaké kamarádky. Muže jsem běžně vypravila s dětma a horolezcema na ty horské chalupy bez vody a elektřiny, ale zato s kamny, svíčkami, petrolejkami, sekyrami, se strmymi schody, často potmě. Vždy s nima někdo tu chalupu prošel, upozornil na nebezpečná místa, jak se zachází se svíčkami, petrolejkami. Co smí sami a kdy si musí říct. Ale je fakt, že na žádnou respektující výchovou a nekonečné vyjednávání si v těch skalách nikdo moc nehraje. chceš tady být, budeš dodržovat pravidla. Tam se ty hranice nastaví raz dva.
Plus jezdíme celá parta 20 dospělých a 20 děti. Na místa u vody (i přímo na vodu), u potoka, u lesa, u řeky, oheň se dělá v létě vždy, dokonce jsme tam měli párkrát i vzduchovky. Hlídame si děti i navzájem - hlavně pokud je tam někdo s nima sam a ony normálně poslouchají. S nima klidně i do pekla.
continuitypřečti si někdy něco o té respektující výchově. Nevím, proč se pořád tak vymezuješ.
Mám dotaz. Naše dvoukombinace půjde z domu. Zažil už dost a má nějaké ty mouchy, ale na balkon nebo k babičce podle mě ještě v pohodě poslouží, já ho do teď normálně používala. Vydělávat na něm nechci
A teď je lepší ho dát za odvoz nebo za nějakou směšnou částku? Nebo radši rovnou do kontejneru? Máte někdo zkušenosti?
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.