Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 09. února 2025 22:01

Evaeva do šatníku nebo podobně, nebo fakt za směšnou částku bych to zkusila. Já prodávala skoro nový dvoukočár za zlomek ceny, x lander dvojkombinaci jsem i za odvoz udávala dlouho... 

Offline Gatita
8641 příspěvků moje polička 09. února 2025 22:02

Karja no tak u nas ten mladsi akorat tak odkoukava od starsiho. Od nas zatim nic

Offline Gatita
8641 příspěvků moje polička 09. února 2025 22:04

Malvin to muselo byt hrozne. Pro tebe i pro matku

Offline Gatita
8641 příspěvků moje polička 09. února 2025 22:21

Puvodne jsem sem sla s tipem na detskou knizku, ktera se nam prekvapive hodne libila, prestoze to neni zadny bestseller a koupila jsem ji spis omylem: Psi hvezda od Lindy Coggin. Je to teda strasnej dojak, je tam hodne smrti, ani jsem to detem nechtela cist, ale vyzadaly si to az do konce! Bylo to jednoduche, ale zaroven celkem hluboke a vubec ne tak prvoplanove, jak to nejdriv vypadalo. Tak to sem davam, protoze to nejspis neni nijak proflakla kniha?

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. února 2025 23:28

MPLee jo, já si říkala třeba za dvě stovky nebo tak. No asi to zkusím a až v březnu přístaví kontejner, tak kdyžtak půjde tam

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. února 2025 23:29

Gatita náš mladší je momentálně ubrouskový maniak, na snědení jednoho jogurtu jich spotřebuje aspoň pět

Offline Garfie
28584 příspěvků moje polička 10. února 2025 01:41

Pinot Noir No ale ty nádrže na dešťovku jsou taky zlo, stejně jako bazény, u nás vždycky byly přikryté, vlastně nevím jestli víc kvůli komárům, nebo dětem.:-)  Z tama se dítě nemá šanci dostat. 
Jinak se omlouvám, jestli to ode mě znělo nějak výsměšně, vůbec to tak nebylo myšleno. Já dokonce ani proti hyperprotekčnosti nic nemám, je to přece každého věc, jen já to prostě vnímám jinak. 

Offline Myrtila
5353 příspěvků moje polička 10. února 2025 01:41

Evaeva Jestli na to máš čas to řešit a opravdu se ho chceš hlavně zbavit, zkusila bych ho darovat někde potřebným. Sleduju na FB jeden místní sklad pro pěstouny a rodiče v nouzi, vede to nezištně jedna pěstounka, a po kočárkách tam bývá sháňka. Něco jsem tam už taky věnovala, a až to bude aktuální, půjdou tam i naše kočárky. 

Jinak našemu miminu ještě nejsou ani 4 měsíce a má první zub! I staršímu rostly hodně brzo, ale mimino ho ještě o měsíc předběhlo. 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 10. února 2025 07:11

continuity Jo zapeklitosti chaty. Jednou nám zapadával zámek u jednoho wc, tak se navázalo dětem, se nezamykat, celý pobyt ok, až poslední den to nešlo odemknout jednomu z rodičů. :D  To stejné strmé schody, někteří prostě musí bydlet v přízemí a není to kvůli dětem. :D Odstraňovat trvale nebezpečnosti nikam nevede, na to dojíždí realizatoři zahrad a parků, protože jedovaté cibuloviny a keře se nesmí vysazovat kolem školek a škol, jenže zadavatel chce, aby to všechno na jaře kvetlo, ale aby to nebyl monolit. Dost těžké, když většina jarních květin je jedovatá. Ale už bych se opakovala, už jsem to tu psala.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. února 2025 07:35

Myrtila jenže on má už trochu rozbitou brzdu, používat se to v pohodě dá, ale pěstounům bych se už styděla ho dát. Je fakt spíš na balkon nebo tak.

Offline Myrtila
5353 příspěvků moje polička 10. února 2025 07:51

Evaeva Chápu, tak pak bych ho inzerovala za něco, i kdyby jen za dvě stovky nebo něco dobrého pro děti, připadá mi, že se to tak udá snáz než jen za odvoz. 

Online Potrefenáhusa
38900 příspěvků moje polička 10. února 2025 07:58

Evaeva ze svíček mam docela respekt, kamaradky dvouletej chlapeček si (na návštěvě u příbuzných) spálil dlaň tak, ze se nejakou dobu nevědělo, jestli nebude poškozena hybnost ruky. Naše holky se zas nad to porad nakláněj a chtej sfouknout a ja se bojim, ze jim chytnou vlasy....starsi letos o Vánocích vzala do ruky zapalenej frantisek, nebylo moc videt, ze hoří....to bylo docela zlý, tam verim, ze si to bude pamatovat 

Online Karja
44748 příspěvků moje polička 10. února 2025 08:04

Tak se nám to přes víkend moc neozdravilo! Dítě začíná třetí týden doma a mně tak hrozně bolí hlava, v krku, vůbec se z tý virozy nemůžu nějak zcela dostat, už to mám přes tři týdny.

Tak a ted doufám, že to zafungovalo:D

Offline Pinot Noir
29926 příspěvků moje polička 10. února 2025 08:06

Potrefenáhusa R. takhle stisknul v dlani tu velkou prskavku. To bylo taky zlé.

Offline 711990
18322 příspěvků moje polička 10. února 2025 08:16

continuity haha, to co popisujes je respektujici vychova, ale v pohode

Offline Anema
1298 příspěvků moje polička 10. února 2025 08:35

Koukáte se na Děcko? A viděly jste poslední díl? Je myslím, celkem k tématu . Ale i bez ohledu na to, chtěla jsem to tu doporučit, mně se ten seriál líbí čím dál víc.

Offline continuity
43187 příspěvků moje polička 10. února 2025 08:39

711990

Ve skautském oddíle mé dcery je hodně dětí z waldorfské školy, kde se prosazuje ta respektující výchova. Alespoň to říkají jejich matky. Oddíl je na zrušení, protože žádný vedoucí se s nima nechce natahovat a jako první z toho utekla paní, která je tam zprostredkovala. Já jsem byla s nima dvakrát na výpravě ve městě a měla jsem z toho tik dva dny. Vůbec si neumím představit, že tyhle děti vezmu třeba do skal. 

Online Karja
44748 příspěvků moje polička 10. února 2025 08:48

Anema Já na to taky koukám, ale nejsem moc ráda, protože jsem začala brouzdat v tom ivysilání a ted se dívám i na jiný věci:-D

Ale líbí se mi to moc, je to samozřejmě přitažené za vlasy, hodně, ale já jakoby od seriálů nečekám moc realistickou výpověd. 

A jestli narážíš na ten alkohol ted v poslendím dílu, hele mně to ani nenapadlo, když se tam s tou flaškou motali a několikrát to zminovali, že to nechutná jak alkohol, vůbec. Jakože mě to nenapadlo, že je to nebezpečný ani že tím směrem bude ta zápletka. Tebe jo?

Offline notna
9460 příspěvků moje polička 10. února 2025 08:53

711990Podle mě je to autoritativní výchova, co continuitypopisuje. Nebo spíš přistup. Bavíme se o jedné situaci. Tak ať negeneralizuji.

Online Karja
44748 příspěvků moje polička 10. února 2025 09:14

notna Podle mě je to respektující, to seznámení s prostředím a pravidly, ale ta autoritativní asi nastává poté, co to první dítě poruší, jakože jedeš domů frajere:D. Tam jestli se neláme chleba;-)