Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. února 2025 09:18

V respektující výchově normálně můžeš říct, že teď platí ta a ta pravidla kvůli bezpečnosti, jinak se nikam neleze. Dokonce můžeš i zakřičet stůj! když je dítě metr od propasti

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. února 2025 09:19

continuity protože lidi si pletou respektující výchovu s výchovou bezhraniční, což je fakt hluboký omyl.

Offline letfenixa
10902 příspěvků moje polička 10. února 2025 09:22
Reakce na Evaeva:

continuity protože lidi si pletou respektující výchovu s výchovou bezhraniční, což je fakt hluboký omyl.

Offline viktorka_od splavu
49372 příspěvků moje polička 10. února 2025 09:24
Reakce na Karja:

notna Podle mě je to respektující, to seznámení s prostředím a pravidly, ale ta autoritativní asi nastává poté, co to první dítě poruší, jakože jedeš domů frajere:D. Tam jestli se neláme chleba;-)

​aha a v te respektujici se ma stat co? reknes "jejda" a nic?

Offline Pinot Noir
29926 příspěvků moje polička 10. února 2025 09:24

Já vůbec nevím, jakou uplatňujeme výchovu. Tady je všechno, od drsné diktatury až po totální anarchii, záleží, jak moc nám dospělým na dané oblasti záleží.

Online Janulik03
20300 příspěvků moje polička 10. února 2025 09:34

Muž ma cez týždeň vnučku. Stále sa niečo deje v škôlke, ako okresali z dvoch tried na jednu, co nikto nechápe, detí bolo dosť, aj učiteľky mali, ale prepustili, tak teraz stačí že jedna z nich niečo má, nedajbože ochorie, škôlka sa zatvara na týždeň a viac. Ked sa niekto z rodičov ozve, tak redakcie divné, sarkastické. Dcera na prášky, nechce malú stále dávať k nám, ale niet vyhnutia. Je predskolacka, tak by bolo treba byť viac v škôlke. 

Uz je naklonená skúsiť ju presunúť inam, len teda neviem či je to dobrý nápad. 

Myslím že škôlka v našej obci melie z posledného keď to takto riadia. Momentálne je tu celkom veľký stavebný boom, tak by som myslela že bude snaha opačná, získať čo najviac detí.

Len taký povzdych.

Online Janulik03
20300 příspěvků moje polička 10. února 2025 09:37

Ale musim priznať, že pripravu na školu ma, ovlada všetky kartové hry, počíta do sto, z hlavy scituje a odcituje a tie pesničky

Dedova vychova je zrejmá 

Online Karja
44748 příspěvků moje polička 10. února 2025 09:37

viktorka_od splavu

Řekla bych, že to po tisící prostě vysvětluješ:D Nebo teda nějak ustoupíš, jakože teda OK, dám to  pryč, víc hlídám, víc řeším požadavky dítěte, že se jím víc zabývám

Taky to neřešim jako Pinot Noir , někde je to drsný a někde je to volný absolutně.  

Online Karja
44748 příspěvků moje polička 10. února 2025 09:38

Janulik03 Moje noční můra. Já mám děti už třetí týden u našich, jen na odpoledne, necelé 4 hodinky, ale taky z toho nemám dvakrát radost:-/ Představa, že mimo nemocí to bude i z organizačních duvodu....

Offline viktorka_od splavu
49372 příspěvků moje polička 10. února 2025 09:39

Karja aha, no tk to je ta bezhranicni. ty respektujes dite, ono nemusi respektovat nic. 

Offline Pinot Noir
29926 příspěvků moje polička 10. února 2025 09:41

Janulik03teda, to je zvláštní s tou školkou. 

Online Karja
44748 příspěvků moje polička 10. února 2025 09:41

viktorka_od splavu Já si hlavně myslim, že je to prostě jen nějaké učebnicové názvosloví:D, že to nikdo nemá čistě tak a čistě tak. Protože přece když na té chatě poruší jednu věc z 10, ty mu třeba ustoupíš, že to prostě nejde, tak je to automaticky bezhraniční? nemyslím si. 

Online Janulik03
20300 příspěvků moje polička 10. února 2025 09:42

Karja no veď, ja som v práci tak ju má sám, možno začnú hrať časom aj on-line poker

Offline Anema
1298 příspěvků moje polička 10. února 2025 09:45

Karja taky vůbec, napadlo mě to, až když to před ním nechali stát. A to s tou chutí až teď, když to píšeš .

Online Karja
44748 příspěvků moje polička 10. února 2025 09:47

Janulik03 No to teda. Hele já tuhle slyším "kde mám svetr, hledám svůj svetr" A ta mladší jí odpoví "Ten tvůj lavičník?" tam jako ten vliv babičky je:D. Ale je šikovnej manžel, na to se náš děda vůbec necejtí, jednou měl být dopoledne sám s menší a ona tak řvala, že mi po 20 minutách volal...Je dobrej no;-)

Online Karja
44748 příspěvků moje polička 10. února 2025 09:48

Anema přesně, až když to měl na tom stolku, tak to bylo očividné. Ale jinak tam bylo několik poměrně jasných náznaků, kdy to mohlo diváka trknout či napadnout. Jde vidět, že máme v bezpečnosti ještě velké mezery!:D

Offline 711990
18322 příspěvků moje polička 10. února 2025 10:06

viktorka_od splavu kdyz se to stane, normalne uplatnis ty nasledky ktery jsi predem avizovala. Respektujici je ta vychova/pristup v tom, ze poskytnes vysvetleni, notnaautoritativni by byla, kdybys rekla "bude to takhle, protoze jsem rekla" - napriklad - nikdo nepoleze na schody, protoze jsem to rekla! Zatimco kdyz projdes chalupu a reknes: "tady je dira, kdyz nebudes davat pozor, spadnes do ni", je to repektujici. Stejne tak je respektujici nastaveni hranic, kdyz reknes:" Nastavime si pravidlo, ze kdo zapali ohen bez dohledu dospeleho, tak jede domu"

Proste predem nastavis pravidla hry. V respektujicim pristupu samozrejme jsou hranice, jsou pravidla a jsou nasledky. Stejne tak ve skolce kdyz se nechce nekdo oblikat, nediskutujes s nim a udelas to nasilim, ale proste mu to predem oznamis. Validujes jeho pocity, ale zaroven das najevo, ze ty je taky mas a ze mas svoje hranice. Prakticky tvoje hranice jsou tam ty nejdulezitejsi. Ne toho ditete...

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 10. února 2025 10:20
Reakce na Janulik03:

Karja no veď, ja som v práci tak ju má sám, možno začnú hrať časom aj on-line poker

​Jednou na to budou vzpomínat se slzou v oku. Můj táta si bral na celý srpen i děti od bráchy a není rodinná sešlost, kde by se nedojímali všichni nad prázdninama s dědou. Výlety s traktorem, bicí souprava v kuchyni, návštěvy pivovaru pro mláto.

Offline continuity
43187 příspěvků moje polička 10. února 2025 10:22

711990 no takhle to dělám s dětma odjakživa a furt mi je podsouváno, že jsem Herodes a moc přísná, protože z toho moc neustupuji a ty dohody vymáhám. Je pravda, že vyhrožuji věcma, které jsem ochotná dodržet a někdy i dost nečekaně, protože to má dopad i mě.  Třeba klidně odpiskam i výlet. 

Blbý je pak je, když o respektující výchově rády mluví všelijaké alternativní matky, a ty pak čelíš dítěti, které si nejenom že v šesti letech neumí zabalit spacák a karimatku, ale nejeví ani žádnou ochotu se to naučit a nehnes s nim. Co si pak mám o tom myslet?

Offline Pinot Noir
29926 příspěvků moje polička 10. února 2025 10:24

continuity spacák a karimatku neumím zabalit ani já