Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline 711990
18322 příspěvků moje polička 10. února 2025 10:27

continuity ano, ale to je presne tak - vyhrozovat jen vecma co jsi schopna dodrzet a neustupovat. Proste trvat na svejch hranicich. 

Jako jo, to chapu, ale to je proste nevychovany dite:D treba skolka kam chodi moje dite je fakt vzor respektujici vychovy a deti jsou samostatny a poslouchaj a dodrzujou pravidla (ve skolce). To vedeni k samostatnosti je treba pro me hodne dulezity. Na zahrade maj deti dilnu kde muzou zatloukat, rezat, vyrabet - pokud dodrzujou pravidla. 

Offline notna
9460 příspěvků moje polička 10. února 2025 10:29

711990 Tak ale původně bylo, seznámím se situací na chalupě, ukážu nebezpečí i vysvětlím a řeknu, co se nesmí tzn. zákaz. Ty říkáš, tady je díra, a následek je, že tam spadnete, pokud tam vstoupíte.. Nemáš ten zákaz. Podle mě je tam autoritativní ten zákaz. Aspoň takto se to vysvětlovalo, když jsem byla na kurzech já. Ale je to mnoho let. Možná se to vyvinulo jinak, nebo možná si to špatně pamatuju. I jste tu psaly, že děti s respektujíc výchovou neporušují ty pravidla v kolektivu. To taky neznám, děti to zkoušely. Je to zajímavé.

Offline notna
9460 příspěvků moje polička 10. února 2025 10:31

711990 S tou samostatností souhlasím. I jistou větší míru zodpovědnosti ty děti mají. Bych řekla.

Offline Karja
44748 příspěvků moje polička 10. února 2025 10:31

notna Já si myslim, že každý zdraví dítě musí zkusit porušit zákaz:D, kdo říká, že ne, tak je u toho neviděl.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 10. února 2025 10:33

notna ideální je, když si ty pravidla nastavíte společně. Ne, že řekneš, k tý díře nelezte, ale hele, tady je díra, jak zajistíme, aby se nikomu nic nestalo? Ale reálně to samozřejmě takhle nejde. Důležité ale je, aby děti ty pravidla chápaly (proč to chceš, co se stane, když...). 

Offline continuity
43187 příspěvků moje polička 10. února 2025 10:34

Karjajá to chápu tak, že když děti začnou do těch zákazu moc dloubat, je načase posunout hranice. Protože jsou připravené na větší odpovědnost. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 10. února 2025 10:34

continuity respektující rodič může být klidně velmi přísný. Jde o to, jak ty hranice nastavuješ, ne kde leží. 

Offline continuity
43187 příspěvků moje polička 10. února 2025 10:35
Reakce na Pinot Noir:

continuity spacák a karimatku neumím zabalit ani já

​Chystáš se na skautskou výpravu pod stan?

Offline brrr
12367 příspěvků moje polička 10. února 2025 10:38

Pinot NoirUmíš, jenom o tom nevíš.

Offline Gatita
8641 příspěvků moje polička 10. února 2025 10:41

Blby dotaz - dali byste 5lete dite do lyzarske skolicky v zahranici, kdyz neumi jazyk? Ja to asi na jeden den zkusim a uvidime, ale nevim no. Ted tu vaham s rezervaci

Offline Karja
44748 příspěvků moje polička 10. února 2025 10:45

Gatita nauč ho toilet a může:-D. Jako umím si představit, že bych tu mladší poslala, starší ne:-)

Offline notna
9460 příspěvků moje polička 10. února 2025 10:45

Gatita Dala. Ale moje dítě by to zvládlo, když bych mu vysvětlila o co jde a dopředu vědělo, že se bude muset domluvit "znakovou řečí". Ale třeba synovec by si tam určitě někde stoupl, nic nedělal a plakal. Tomu bych to neudělala. 

Offline viktorka_od splavu
49372 příspěvků moje polička 10. února 2025 10:46

711990 no ja to vim. vysvetli to Karja 

Offline 999
19828 příspěvků moje polička 10. února 2025 10:47

Mám velkou radost z toho, že nejoblíbenější činnosti vnuka je čtení :-). Vydrží u toho fakt hodiny. Má spoustu krásných hraček, rád si staví duplo, vaří v kuchyňce, dělá různý akrobatický vylomeniny, ale to čtení fakt vede. Otevřu dveře a první věta je: babi, na klín, číst :-).

Offline Karja
44748 příspěvků moje polička 10. února 2025 10:47
Reakce na continuity:

Karjajá to chápu tak, že když děti začnou do těch zákazu moc dloubat, je načase posunout hranice. Protože jsou připravené na větší odpovědnost. 

​To je taková teorie. Nemyslim si, že by stačila třeba pro ty zdrhající děti. Nebo i pro ty starší, co třeba oddalují noční příchody:-D. Ale jo, jako chápu, že v základu to tak může platit a posunout hranice jiným směrem, jakože třeba dovolit něco jinýho, dát samostatnost v jiné oblasti. 

Offline Karja
44748 příspěvků moje polička 10. února 2025 10:50

711990 nemusíš mi to vysvětlovat ;-). viktorka_od splavu 

Offline brrr
12367 příspěvků moje polička 10. února 2025 10:50

Gatita Dej. My jsme o tom vždycky vážně uvazovali, ale nikdy na to nedošlo. A občas bývají v Rakousku instruktoři Češi nebo Slováci.

Offline 999
19828 příspěvků moje polička 10. února 2025 10:51

Gatita Moje dcera byla ve čtyřech letech v německé školce týden, aniž by uměla jazyk :-). Chtěla tam sama, a když jsme jí říkali, že jim nebude rozumět, tak na nás koukala jak na blbce a říkala, tak oni snad vidí, že jsem malá a rozumět nemusím :-)).

Offline continuity
43187 příspěvků moje polička 10. února 2025 10:51

Evaeva

společné nastaveni pravidel po nějaké diskuzi v roubence, kde je těch nebezpečných věcí minimálně deset, kam si se doplahocila dvě hodiny po vlastních, je sedm večer, potřebuješ zatopit a udělat večeři a vyřešit pelechy... No, ne, to prostě nedáš. 

A tyhle děti zvyklé o všem debatovat a vyjednávat to taky nedají. Takže kruh se uzavřel a jsme u toho původního příspěvku. Někdy se tam prostě musí poslouchat, protože se to řeklo. 

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 10. února 2025 10:51

Karja mě to napadlo hned,jak to donesl do hospody jen jsem čekala, kdo to vypije. 

Gatita asi záleží na jeho povaze. Jestli lyžovat chce a nebude to moc vadit jemu, tak klidně ano. Ale často jsou v Rakousku nebo Itálii už i česky mluvící instruktoři.