999 To je super! ![]()
Vše o těhotenství a dětech
notna Já si myslim, že každý zdraví dítě musí zkusit porušit zákaz:D, kdo říká, že ne, tak je u toho neviděl.
Jasné, že to zkusí, otázka je, co se stane pak.
Moje starší to zkusila vždy jen jednou (možná byly následky tak drakonické, že si to prostě zapamatovala
). Mladší to zkousela víc, ale když na ten důsledek došlo, málokdy si významné stěžovala.
continuity mne lesní školka přijde o hodně přísnější než státní školka. Pohybujou se ve vic rizikovým prostředí, ty mantinely tam jsou nezbytné nutny - treba to ocickovy pravidlo, kterymu se tady vetsina vysmala, tam se na to dbá, ty deti jsou den za dnem neustále korigovany, jsou zvykly se v tom vymezeným prostoru pohybovat a třeba tyhle pravidla pohybu tam jsou, co jsem videla, striktně vyžadovany (a jasne, ze tam ty děti občas prudej a zkoušej ty hranice překračovat, ale od toho je tam dospelej)
no a balení na skautskou výpravu - ja z toho úplně rostu, my jsme na tim byli v oddíle fakt dost cepovany, hlavně kdyz si blbě zabalíš, nedá se s tom batohem dlouho chodit, ze jo.....
ale třeba muj muž, jak bali batoh na vejlet, nebo kdyz jedou s kámošema na zimní čundr....to trpim jenom to vidim a vzdycky bych mu to nejradši přebalila (a nas batoh teda často přebaluju)
continuity já myslim, ze jsou různý typy deti, nektery to zkoušej vic a porad, nekterym to staci obcas
, že v základu to tak může platit a posunout hranice jiným směrem, jakože třeba dovolit něco jinýho, dát samostatnost v jiné oblasti.
Umývať samostatne riady, okná,.......![]()
A s našim malým dítětem uz jde hrát little match od djeco ![]()
Janulik03 Jojo, to nám říkala máma vždycky, že nejsme líný dojít 4 km pěšky ze zábavy, ale do sklepa pro vokurky jo a už jsme mazaly:-D.
continuity já myslim, ze jsou různý typy deti, nektery to zkoušej vic a porad, nekterym to staci obcas
Souhlasím. A i ta potřeba o všem diskutovat se liší, některé dítě přijme všechno, jak je, a pravidla jsou svatá, jiné diskutuje do úmoru, ale porušit si nakonec netroufne, a jiné zase odkýve všechno, ale stejně udělá průser. Někdy mám z těch diskuzí tady pocit, jakoby všechny 'děti' měly být nalajnované podle jednoho mustru. Jako kdybychom my, dospělí, byli. ![]()
A abych se vrátila úplně na začátek diskuze - mixují se tu podle mě dvě různé situace, ty nevyhnutelné, a ty dobrovolné - jasně, že se zvládne nakonec všechno, různé komplikované zahrady, život na staveništi, rybníky za domem, blbě uspořádané domy na dovolené - protože se to prostě zvládnout musí. Ale dát dítě do školky, z které už fotky nemám dobrý pocit, je z mého pohledu úplně zbytečný stres a risk.
Janulik03 Jojo, to nám říkala máma vždycky, že nejsme líný dojít 4 km pěšky ze zábavy, ale do sklepa pro vokurky jo a už jsme mazaly:-D.
![]()
MPLee notna brrr 999 dekuji. On do nejake skoly jit musi, protoze ja ho ucit nemuzu (nelyzuji) a vyblokoval by muze se starsim synem, ktery take jeste samostatne jezdit nemuze. Myslim, ze by to mohl zvladnout, rad se uci sporty a je celkem odolny/samostatny, jenze je to takove nevyzpytatelne. Treba chtel zkusit fotbal, ale nakonec se seknul ve dverich (mel strach) a sli jsme domu. A ted tady jeste bude ten jazykovy hendikep. Takoveho stresu kvuli dovolene![]()
Pinot Noir no protoze i lidi maj nastaveny ty rizika ruzne, i s ohledem na zkušenosti svoje a se svyma detma (plus tady u toho ja vycházím ze svy zkušenosti s konkrétníma lidma a konkrétním kolektivem)
Viktor byl dnes pochválen na logopedii, že se zlepšuje v porozumění, sluchové paměti i rozlišování sykavek na začátku slova. ![]()
Poprvé po skoro třech letech teda, ale to je detail. ![]()
continuity však píšu, že reálně to nejde. Ale to, že musí poslouchat vůbec neznamená, že nejde o respektující výchovu. To společné nastavování funguje spíš v nějakých těch školkách.
Gatita zkus se podívat, jestli tam nrnajdeš nemjakýho čecha/slováka. A jinak bych to zkusila. Jako seknout se může tak jako tak. A kdyby to nevyšlo, na ig je teď hodně profilů, co se věnují výuce dětí rodičem a určitě aspoň uplný základ kdyžtak zvládnete podle toho ![]()
Karja Pinot Noir nas zas ooslala umyť schody do pivnice, hnusné nenatrete betónové. Ale diskutovať o tom nechcela.
Ja tu rešpektujúcu výchovu, myslím v celku chápem, len myslím, ze si veľa ľudí mýli rešpektujúcu a úplne benevolentnu.
Pred chvíľou mamička s cca 3 ročným chlapcom. Ked už trikrát zhodil oblečenie z vesiaka na zem, schválne a ona nič, tak som teda mu povedala j že to nemôže robiť, a ona ma sprdla, nech láskavo nevychovavam jej dieťa. Tak som jej len odpovedala že v poriadku, len tie veci na zem nepatria a či by si oba kúpila uspinenu vec. Viem bola som nepríjemná, ale toto nedávam
Pinot Noir super pokrok ![]()
Evaeva
společné nastaveni pravidel po nějaké diskuzi v roubence, kde je těch nebezpečných věcí minimálně deset, kam si se doplahocila dvě hodiny po vlastních, je sedm večer, potřebuješ zatopit a udělat večeři a vyřešit pelechy... No, ne, to prostě nedáš.
A tyhle děti zvyklé o všem debatovat a vyjednávat to taky nedají. Takže kruh se uzavřel a jsme u toho původního příspěvku. Někdy se tam prostě musí poslouchat, protože se to řeklo.
Já si teda myslím, že dítě přiměřeného věku vyrůstajíci v respektující rodině normálně v sedm večer pochopí, že nemá sahat na kamna a padat do sklepa i bez názorný ukázky a přednášky všech následků. Úplně stačí říct, že jsi unavená a nechceš to teď řešit, že si o tom můžete říct víc ráno.
Co máte s tím balením spacáku? Se to tam normálně jen nacpe do toho vaku.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.