rasaNori taky mám den, kdy jsem protivná sama sobě, ani k tomu nemusím mít nějaký jasný důvod. Akorát se holt přemůžu a na pomalou pokladní v samošce nezaječím, dítě ty emoce ještě tolik nezvládá. Pokud ti to nedělá schválně, aby tě naštvala, nechala bych to být.
Vše o těhotenství a dětech
MPLee zase si nepředstavuj, že nikdy nevybuchnu. I to otřepané protože jsem to řekla! už jsem určitě použila mockrát
Taky jsme jenom lidi. Ale víš co, švagrová mi klidně řekne, že jí nevadí, když se jí její děti bojí, že je to dobře. V vidím ten rozdíl. Ty víš, že tohle v tuhle chvíli si nezvládla úplně dobře a příště se ti to třeba podaří. Někdo to ale nevidí a přijde mu to jako ta skvělá cesta řvát na děti, vyhrožovat jim a vychovávat je strachem.
A samozřejmě, že se v tom všichni trochu plácáme, děláme chyby. Navíc je strašně těžké zbavit se těch vzorců z dětství a nejednat na základě toho.
Máš malé děti a to je náročná disciplína. A ty si ještě (z mýho pohledu) nakládáš víc než musíš. Fakt nemůžeš čekat, že budeš pořád v zenu, vždyť to je tisíc scén denně (chci banán - nechci banán, je moc žlutý...)
Já toho taky docela dost načetla a hodně dobré mi přijdou ty podcasty Počítám do tří. Tam to fakt popisuje tak hezky, že se to dá aspoň mně nejlíp aplikovat.
kazdymu muzou nekdy rupnout nervy.
tva argumentace me naprosto miji, absolute nechapu, jak by mohlo maly dite nejak extra docenovat vylet do alp a to srovnavani s bratrancama delas ty, ne tvoje dcera.
continuity to je pravda! navic unava oslabuje funkce frontalniho kortexu (racionalni), kontrola emoci je horsi a tak.
to same hlad a stres. od te doby co to vim, umim s tim lip pracovat, u sebe i u ostatnich.
MPLee přijde mi to, co píšeš, extrémně zajímavé, takže díky
. Jasně, ne, že by člověk něco rodičům vyčítal, to si rozumíme. Já si taky myslím, že každý (kromě nějakých extrémních tyranů nebo zanedbávačů) dělal/dělá to nejlepší, co dokáže. Ale přijde mi fajn si tohle všechno uvědomit, protože i dospělé chování a prožívání z toho dětství prostě vychází a pak se s tím dá pracovat.
Karja jo, mně tohle taky nevadí. Děti frflají no
Kolikrát je to prostě ventil nějakého vnitřního napětí nebo něco. U nás se frflá první kilometr každého výletu, už s tím počítám dopředu
kolikrát mám spíš chuť se smát (ale snažím se to nedělat). Ježiš, když si vzpomenu, jak jsem frflala já.
Lilly_Ku a dítě k tomu všemu nemá ještě ty dráhy dobře propojené, neokortex mu funguje tak napůl (jak to laicky chápu já
) a jednak to neumí ovládnout a pak si vůbec neuvědomí, že je unavené/má hlad/zažilo moc skvělých věcí
Evaeva jj, mozna se ta cast jmenuje prefrontalni kortex, uz si to presne nepamatuju :) ale je to jak rikas, jeho vyvoj je uzavrenej az v dospelosti. souvisi s tim i ruzne nesmyslne napady a neadekvatni hodnoceni rizika v rane dospelosti.
Evaeva Jako upřímně, umím si představit sebe na Bali, jak řeknu ,,to je hic, už chci domů,,:D.
Já jsem prostě taková shovívavá, asi jako ke všemu no. Ježíš, ségra mi pouštěla video, co dělal její syn a natáčel se u toho, ona ho hrozně servala, fakt dusno a jako já bych ho nepochvalila, ale přišlo mi to takový, no prostě kluk, dělá kraviny, i to bylo trochu legrační. A nevím no, ja jsem prostě měkká máma a jednou se to vybere:D
Jak jsem to tu psala, že od dovolené čekám sluníčko, dobrý sníh a parádní panoramata ![]()
Tak to zatím vychází ![]()

Anema Tak to já zásadně reaguju, když mám dělat víc věcí najednou a ještě po mně někdo chce víc věcí najednou.
Lilly_KuTos mi připomněla, když jsem poslouchala to Počítám do tří o pubertě. Popisují tam, co všechno se děje v mozku. Chvílema jsem měla pocit, že je fakt zázrak, když se z toho ty děti nezblázní![]()
Mozek se vyvíjí minimálně do 25
někde jsem četla, že možná dokonce až do 40
EvaevaJeštěze má mlaďas na fotu frflací výraz, jinak bych tu snad pukla závistí!
Karja prostě pro ně máme pochopení no
Já si myslím, že ty dusna k ničemu moc nevedou. Příště to před ní akorát líp utají ![]()
L
Mozek se vyvíjí minimálně do 25
někde jsem četla, že možná dokonce až do 40
No a někdy se to i tak nestihne pořádně dokončit!:D
Karja no myslím, že stačí, když si představíš, že je má na krku vždycky jen jeden. To máš pořád nadavat rukavice, toho zvedat, toho někam postrkávat, jeden chce pít, druhý má nudli, teď hlídat, jestli oba jedou kam mají nebo aspoň jedou sice jinam, ale oba na stejné místo ![]()
Ale ne, je to fajn. Jsou víceméně v pohodě, scény ani snad nebyly, užívám si to. Ono teda hrozně dělá i to, že člověk vypadne. Včera jsem se jen plácala s miminem po okolí a taky jsem si parádně odpočinula
Ale noci jsou tu teda děsný, nevím, co se s nimi děje.
Evaevapozítří je úplněk.
Evaeva(promiň, že vyvolávám zrovna tebe, ale teď jsi ten podcast zmínila: Už docela dlouho se chci zeptat tebe a dalších, co to poslouchají: Počítám do tří - jak se vám to poslouchá? Já se do toho nějak nedokážu vposlouchat, možná jsem slyšela nějaký netypický díl, ale připadalo mi, že se obě diskutérky pochechtávají něčemu "mimo obraz", neviděla jsme nějakou provázanost informací a přiznávám, že mi vadila i velká nespisovnost. A trochu jiný dotaz k Nevýchově - jak na vás působí ta? Dík, opravdu mě to moc zajímá.
rasaNori jenze ona nevi, ze je to nadstandard. Ze by mela byt vdecna, to ti si do ni projikujes svoje predstavy. Moje dite ma taky pocit, ze je normalni jet v lete k mori, dat si kdykolik zmrzlinu za 40kc kopecek a ze ma plny dum hracek. Nechape, ze to gak byt vubec nemusi.
to same mi rika kamoska, ze si jeji deti nevazi soukrome skoly/skolky, krouzku. No bodejt, kdyz nic jineho neznaji.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí